Magyar Sportújságírók Szövetsége

Világsztárok köszöntöttek világsztárokat a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálán

Világsztárok köszöntöttek világsztárokat a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálán Novák Katalin köztársasági elnök megtisztelő jelenlétében, világsztárok közreműködésével rendezte meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége – immár másodszor a budapesti Operaházban – az idei sorszáma szerint már 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálát.

Szöllősi Györgynek, az MSÚSZ elnökének köszöntője után kezdődött a díjátadások sora. Az Év sportpillanatának – amelynek szűkített, hármas listája az M4 Sport oldalán szavazók voksaiból alakult ki, majd szakértő zsűri döntött a legjobbról – Vogel Soma ötösvédését választották, amellyel Magyarország férfi vízilabda-válogatottja megnyerte Fukuokában a görögök elleni világbajnoki döntő szétlövését.

A „klasszikus” Év sportolója-kategóriákban az Év edzőjének Marco Rossit választották az újságírók, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának nevét honfitársa, a gála egyik világsztár vendége, a 2006-os világbajnok olasz válogatott kapitánya, Fabio Cannavaro mondta be.

Két kategóriában díjaztuk a legjobb csapatokat. A hagyományos csapatsportágakban az Eb-selejtezőcsoportját veretlenül megnyerő labdarúgó-válogatott végzett az élen. Az egyéni sportágak csapatainak versenyében a világbajnok férfi kardválogatott tagjai, Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás vehették át a díszes trófeát.

Az Év női sportolójának az elsőségét videóüzenetben megköszönő, éppen az esztendő első napjaiban kezdődött világbajnokságon résztvevő Érdi Mária vitorlázót választották. A férfiak kategóriájában a Liverpoolból ere az alkalomra hazautazó Szoboszlai Dominik bizonyult a legjobbnak.

A fogyatékos sportolók három kategóriájában Ekler Luca paraatléta, Kiss Péter Pál parakajakos és a szervátültetett férfi asztalitenisz páros (Bácsi Bernát, Szendi János) vehette át a díjat. A különböző kategóriákban – a már említett Fabio Cannavaro mellett – a gála külföldi sztárvendégei, Javier Sotomayor, Abraham Klein, Timea Majorova, Joe Berényi és Marie-Amélie Le Furis közreműködtek a díjátadásban.

A szabadidősport-események immár szintén hagyományosnak mondható, idén már a Sportoló Nemzet Program támogatásával kiírt kategóriájában holtversenyben a Hátsó Füves futballmentő túra és a Jégpályák éjszakája végzett az élen.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének Életműdíját Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, a MOB tiszteletbeli elnöke vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől. Elnök asszony korábban Fair Play-díjra terjesztette fel Szilágyi Áront a budapesti kardvívó-világkupán tett sportszerű gesztusáért. A díjat Novák Katalin jelenlétében Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át.

Sportújságírók facebook oldala

Kapcsolat

Székhely:

1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:

1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu

+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:

18059607-2-43

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008

Partnerek, támogatók