Magyar Sportújságírók Szövetsége

Novák Katalin köztársasági elnök díjátadóként vesz részt a Sportgálán – az MSÚSZ közleménye

Novák Katalin köztársasági elnök díjátadóként vesz részt a Sportgálán – az MSÚSZ közleménye

Az újévi beszédében a mozgás évét meghirdető sportos államfő adja át az életműdíjat az Operában.

„Ne csak szurkoljunk, mozduljunk is! Futni, túrázni, úszni, bringázni, focizni, kondizni hívok minden magyart, életkortól függetlenül. Mozogjunk együtt! Legyen 2024 a mozgás éve is!” – fogalmazott Novák Katalin hagyományos újévi beszédében.

Novák Katalin – a Sportgálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, Szöllősi György meghívását elfogadva – 2024. január 8-án a budapesti Operaházban már másodszor vesz majd részt az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála díjátadó ünnepségen.

A sportújságírók hagyományos, immár 66. alkalommal megrendezett Év sportolója szavazását követő díjátadó Sportgála legrangosabb díszvendége, Magyarország köztársasági elnöke díjátadóként is szerepet vállal a hétfői, a közmédia által is hagyományosan élőben közvetített estélyen: az életműdíjat adja majd át az Operaház színpadán.

Magyarország köztársasági elnöke maga is rendszeresen sportol és a sport népszerűsítésében, valamint Magyarország, mint sportnemzet nemzetközi pozícionálásában is fontos szerepet tölt be. Részt vett és beszédet mondott az atlétikai világbajnokság megnyitóján, a Sándor-palotában fogadta a magyar paralimpiai csapat delegációját és a magyar speciális olimpikonokat, akiket a Berlini Speciális Olimpiai Játékokra is elkísért, és amelynek megnyitóján személyesen vezette a magyar csapatot.

(Fotó: Sándor-palota)

 

Sportújságírók facebook oldala

Kapcsolat

Székhely:

1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:

1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu

+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:

18059607-2-43

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008

Partnerek, támogatók