Új elnök a MÚRE élén

Hagyományos helyszínen, a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tartotta kongresszusát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE). Az október eleji tanácskozásra a délvidéki kollégák mellett a MÚRE partnerszervezete, a Magyar Sportújságírók Szövetsége is meghívást kapott; az MSÚSZ-t S. Tóth János elnökségi tag képviselte.
Az első napon a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központban a tisztújító közgyűlést rendeztek Az alapszabály szerint a tisztségviselők felhatalmazása két egymást követő ciklusra szól, s mivel Rácz Éva elnök második mandátuma végéhez ért, új elnököt és új vezetőséget választottak a küldöttek. A titkos szavazás eredményeként a következő három esztendőben Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője áll majd a MÚRE élén, aki a tanácskozást követő személyes beszélgetésen megerősítette: fontosnak tartja az együttműködés folytatását és megerősítését az MSÚSZ-szel, hiszen jó néhány kolléga mindkét szervezetnek tagja.

mure02

Szűcs László a MÚRE új elnöke és Sarány István, az egyesület Becsületbíróságának elnöke

A közgyűlés második napját a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszékének nyelvésze, Magyary Sára tartott Sajtónk és nyelve címmel nagy sikerű előadást, amelyet beszélgetés és vita követett, ezután a közelmúltban megjelent könyvek bemutatásával folytatódott a program. A tábor este a gyergyószárhegyi községháza dísztermében díjátadó gálával zárult. A program felvezetéseként a délvidéki és magyarországi vendégek is szót kaptak. Ezt követően adták át a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ frissen alapított díját Szekeres Attilának, a Háromszék szerkesztőjének. A Pro Cultura et Artéval azon újságírók munkáját ismerik el, akik kiemelten foglalkoznak és tesznek az erdélyi magyar kultúra és művészet tényszerű bemutatásáért és népszerűsítéséért. A MÚRE életműdíját ebben az esztendőben Ágopcsa Marianna, a Szatmári Friss Újság nyugalmazott szerkesztője vehette át.

Az est zárásaként Szűcs László bejelentette, a MÚRE rendezni szeretné kapcsolatát a tavaly februárban bejegyzett Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületével, melynek elnökével, Bedő Zoltán közíróval szándéknyilatkozatot is aláírtak, vállalva, hogy még idén kidolgozzák és megkötik az együttműködési megállapodást.

 

 • FÖLDI Imre

  A 38. Magyar Sajtófotó-pályázaton a Sport egyedi kategóriában Földi Imre (Nemzeti Sport) szövetségünk tagja nyert.

 • 2020016 Az Év Sportolója Gála  Nemzeti Sport Török Attila

  Szöllősi György, MSÚSZ-elnök beszéde az Év Sportolója Gálán.

 • LOGO_2020-1

  Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy…

Tovább >>

Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>