Új elnök a MÚRE élén

Hagyományos helyszínen, a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tartotta kongresszusát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE). Az október eleji tanácskozásra a délvidéki kollégák mellett a MÚRE partnerszervezete, a Magyar Sportújságírók Szövetsége is meghívást kapott; az MSÚSZ-t S. Tóth János elnökségi tag képviselte.
Az első napon a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központban a tisztújító közgyűlést rendeztek Az alapszabály szerint a tisztségviselők felhatalmazása két egymást követő ciklusra szól, s mivel Rácz Éva elnök második mandátuma végéhez ért, új elnököt és új vezetőséget választottak a küldöttek. A titkos szavazás eredményeként a következő három esztendőben Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője áll majd a MÚRE élén, aki a tanácskozást követő személyes beszélgetésen megerősítette: fontosnak tartja az együttműködés folytatását és megerősítését az MSÚSZ-szel, hiszen jó néhány kolléga mindkét szervezetnek tagja.

mure02

Szűcs László a MÚRE új elnöke és Sarány István, az egyesület Becsületbíróságának elnöke

A közgyűlés második napját a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszékének nyelvésze, Magyary Sára tartott Sajtónk és nyelve címmel nagy sikerű előadást, amelyet beszélgetés és vita követett, ezután a közelmúltban megjelent könyvek bemutatásával folytatódott a program. A tábor este a gyergyószárhegyi községháza dísztermében díjátadó gálával zárult. A program felvezetéseként a délvidéki és magyarországi vendégek is szót kaptak. Ezt követően adták át a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ frissen alapított díját Szekeres Attilának, a Háromszék szerkesztőjének. A Pro Cultura et Artéval azon újságírók munkáját ismerik el, akik kiemelten foglalkoznak és tesznek az erdélyi magyar kultúra és művészet tényszerű bemutatásáért és népszerűsítéséért. A MÚRE életműdíját ebben az esztendőben Ágopcsa Marianna, a Szatmári Friss Újság nyugalmazott szerkesztője vehette át.

Az est zárásaként Szűcs László bejelentette, a MÚRE rendezni szeretné kapcsolatát a tavaly februárban bejegyzett Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületével, melynek elnökével, Bedő Zoltán közíróval szándéknyilatkozatot is aláírtak, vállalva, hogy még idén kidolgozzák és megkötik az együttműködési megállapodást.

 

  • mure01

    Hagyományos helyszínen, a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tartotta kongresszusát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. A tisztújítás során Szűcs Lászlót, a Várad folyóirat főszerkesztőjét választották meg elnöknek.

  • Szilvi

    Akárcsak tavaly az idén is szövetségünk tagja, Micheller Szilvia (Nemzeti Sport) nyerte meg a Testnevelési Egyetem által szervezett Németh Ferenc fotópályázatot.

  • Török

    Az idén a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány Szepesi-díját a legendás rádióriporter, Török László kapta.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ha Csömör, akkor kézilabda

promo_v2

Az elmúlt évtizedekben a Pest megyei település neve valósággal összeforrt a sportággal. Az NB II-be jutás 60….

Tovább >>

Még pályázhatsz!

AIPS

Az idén másodízben kiírt AIPS médiadíjakra: 2019. október 7-én, 18 óráig lehet pályázni.

Tovább >>

2020: AIPS-kongresszus Budapesten

totál

Huszonegy esztendő múltán jövőre ismét a magyar főváros látja vendégül a  Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kongresszusának résztvevőit, így 1965, 1992 és…

Tovább >>

Mesterhármas

Mesterhármas

Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával jelent meg Müller Zoltán Kiprich, Plotár, Vincze, Mesterhármas című könyve, amelynek sajtóbemutatóján a tatabányai legendák…

Tovább >>

Újra Németh Ferenc-díj

TF

A Testnevelési Egyetem ebben az évben is kiírta a korábbi kiváló fotósról, Németh Ferencről elnevezett pályázatot.

Tovább >>