Új elnök a MÚRE élén

Hagyományos helyszínen, a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tartotta kongresszusát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE). Az október eleji tanácskozásra a délvidéki kollégák mellett a MÚRE partnerszervezete, a Magyar Sportújságírók Szövetsége is meghívást kapott; az MSÚSZ-t S. Tóth János elnökségi tag képviselte.
Az első napon a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központban a tisztújító közgyűlést rendeztek Az alapszabály szerint a tisztségviselők felhatalmazása két egymást követő ciklusra szól, s mivel Rácz Éva elnök második mandátuma végéhez ért, új elnököt és új vezetőséget választottak a küldöttek. A titkos szavazás eredményeként a következő három esztendőben Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője áll majd a MÚRE élén, aki a tanácskozást követő személyes beszélgetésen megerősítette: fontosnak tartja az együttműködés folytatását és megerősítését az MSÚSZ-szel, hiszen jó néhány kolléga mindkét szervezetnek tagja.

mure02

Szűcs László a MÚRE új elnöke és Sarány István, az egyesület Becsületbíróságának elnöke

A közgyűlés második napját a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszékének nyelvésze, Magyary Sára tartott Sajtónk és nyelve címmel nagy sikerű előadást, amelyet beszélgetés és vita követett, ezután a közelmúltban megjelent könyvek bemutatásával folytatódott a program. A tábor este a gyergyószárhegyi községháza dísztermében díjátadó gálával zárult. A program felvezetéseként a délvidéki és magyarországi vendégek is szót kaptak. Ezt követően adták át a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ frissen alapított díját Szekeres Attilának, a Háromszék szerkesztőjének. A Pro Cultura et Artéval azon újságírók munkáját ismerik el, akik kiemelten foglalkoznak és tesznek az erdélyi magyar kultúra és művészet tényszerű bemutatásáért és népszerűsítéséért. A MÚRE életműdíját ebben az esztendőben Ágopcsa Marianna, a Szatmári Friss Újság nyugalmazott szerkesztője vehette át.

Az est zárásaként Szűcs László bejelentette, a MÚRE rendezni szeretné kapcsolatát a tavaly februárban bejegyzett Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületével, melynek elnökével, Bedő Zoltán közíróval szándéknyilatkozatot is aláírtak, vállalva, hogy még idén kidolgozzák és megkötik az együttműködési megállapodást.

 

2019. október. 09.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>