Világsztárok köszöntöttek világsztárokat a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálán

Novák Katalin köztársasági elnök megtisztelő jelenlétében, világsztárok közreműködésével rendezte meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége – immár másodszor a budapesti Operaházban – az idei sorszáma szerint már 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálát.

Szöllősi Györgynek, az MSÚSZ elnökének köszöntője után kezdődött a díjátadások sora. Az Év sportpillanatának – amelynek szűkített, hármas listája az M4 Sport oldalán szavazók voksaiból alakult ki, majd szakértő zsűri döntött a legjobbról – Vogel Soma ötösvédését választották, amellyel Magyarország férfi vízilabda-válogatottja megnyerte Fukuokában a görögök elleni világbajnoki döntő szétlövését.

A „klasszikus” Év sportolója-kategóriákban az Év edzőjének Marco Rossit választották az újságírók, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának nevét honfitársa, a gála egyik világsztár vendége, a 2006-os világbajnok olasz válogatott kapitánya, Fabio Cannavaro mondta be.

Két kategóriában díjaztuk a legjobb csapatokat. A hagyományos csapatsportágakban az Eb-selejtezőcsoportját veretlenül megnyerő labdarúgó-válogatott végzett az élen. Az egyéni sportágak csapatainak versenyében a világbajnok férfi kardválogatott tagjai, Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás vehették át a díszes trófeát.

Az Év női sportolójának az elsőségét videóüzenetben megköszönő, éppen az esztendő első napjaiban kezdődött világbajnokságon résztvevő Érdi Mária vitorlázót választották. A férfiak kategóriájában a Liverpoolból ere az alkalomra hazautazó Szoboszlai Dominik bizonyult a legjobbnak.

A fogyatékos sportolók három kategóriájában Ekler Luca paraatléta, Kiss Péter Pál parakajakos és a szervátültetett férfi asztalitenisz páros (Bácsi Bernát, Szendi János) vehette át a díjat. A különböző kategóriákban – a már említett Fabio Cannavaro mellett – a gála külföldi sztárvendégei, Javier Sotomayor, Abraham Klein, Timea Majorova, Joe Berényi és Marie-Amélie Le Fur is közreműködtek a díjátadásban.

A szabadidősport-események immár szintén hagyományosnak mondható, idén már a Sportoló Nemzet Program támogatásával kiírt kategóriájában holtversenyben a Hátsó Füves futballmentő túra és a Jégpályák éjszakája végzett az élen.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének Életműdíját Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, a MOB tiszteletbeli elnöke vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől. Elnök asszony korábban Fair Play-díjra terjesztette fel Szilágyi Áront a budapesti kardvívó-világkupán tett sportszerű gesztusáért. A díjat Novák Katalin jelenlétében Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át.

6D1A0067

2024. január. 09.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ismertté váltak a hármas listák, óriási verseny több kategóriában

bejelentes2

Rekordszámú voks érkezett az Év Sportolóira a Magyar Sportújságírók Szövetsége 66. szavazásán. A korábbi, 2019-as csúcsot (439) felülmúlva, 471-en…

Tovább >>

Megkezdődött a szavazás az Év sportolója-díjak jelöltjeire

Tavalyi

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2024.  január 8-án, hétfőn, a budapesti Operaházban rendezi meg a 66. M4 Sport – Az…

Tovább >>

Felhívás az MSÚSZ tagjainak, regisztráció a gálára

Gála Himnusz

A Magyar Sportújságírók Szövetségének azon tagjai vehetnek részt a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálán, 2024. január 8-án,…

Tovább >>

Igazolványcsere 2023

emblema

Kedves Kolléga! Az MSÚSZ-igazolványokat a 2024-2025-ös időszakra ezen

Tovább >>