Ott volt az államfő is

Itthon még csak készülünk az Év sportolója-szavazásra, Szlovéniában már átadták a díjakat.

Joze Zidar, a szlovén sportújságírók elnökének –  az AIPS végrehajtó bizottsági tagja -, valamint Sinisa Urosevic alelnök meghívására dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ első alelnöke, Mravik Gusztáv, az MSÚSZ alelnöke, az Év Sportolója Gála protokollfőnöke és Szabó László, az Év Sportolója Gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője utazott a ljubljanai ünnepségre.

„Nagyszerű volt látni azt a megbecsülést, amit Szlovénia legjobb sportolói élhettek át, hiszen a szlovén elnöki palotában személyesen Borut Pahor államfő fogadta őket és néhány meghívott vendéget. Minket is az a megtiszteltetés ért, hogy jelen lehettünk ezen a találkozáson, ahol a sportminiszter, Jernej Pikalo, valamint a Szlovén Olimpiai Bizottság elnöke, Bogdan Gabrovec is megosztotta gondolatait a hallgatósággal”- mondta a hazaérkezés után Csisztu Zsuzsa.

 

államfő

A magyar küldöttség a szlovén államfőnél: Borut Pahor (jobbról a második), Csisztu Zsuzsa, Szabó László (jobbra) és Mravik Gusztáv

A fogadást követően a gála a szomszédos Kongresszusi Központ csaknem 1200 férőhelyes, grandiózus színháztermében kezdődött.

„Számos érdekes és ötletes megoldást láthattunk, amelyekből több  mindent hasznosíthatunk. Például érdemes megfontolnunk azt kedves, vicces megoldást, miszerint a férfi műsorvezető sportújságíró kolléga és a gálát konferáló színésznő részt vett a záróprodukcióban. Jó érzést volt azt érzékelni, hogy a hazai gála valóban hazánk egyik legelegánsabb és legemelkedettebb hangulatú rendezvénye” – összegzett Szabó László.

szlovén

„Protokollszempontból is sok tanulsággal szolgált az esemény, hiszen az államfő az általa adott  fogadást követően az első sorból nézte végig a gálát” – értékelt Mravik Gusztáv.

A kilencvenperces, élő televíziós közvetítéssel kísért rendezvényt a helyi szervezők informális, barátságos, diszkózenével kísért fogadással zárták.

Küldöttségünk tolmácsolta a vendéglátóknak Szöllősi György meghívását  a februárban esedékes M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálára, mivel az MSÚSZ elnöke más fontos sportdiplomáciai feladata miatt nem tudott elutazni a szlovén fővárosba.

  • nyitány

    Közgyűlés a szakmai díjak átadásával; konferencia a nők szerepe a sportban témakörében, a női labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő közös megtekintése.

  • Novotny

    Novotny Zoltán, a legendás rádióriporter, szövetségünk tiszteletbeli elnöke a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. most először átadott Knézy Jenő-díját vehette át.

  • farkas900_960px

    Életének 81. évében elhunyt szövetségünk tagja, a legendás sportfotós, Farkas József.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

Úszás: Gyárfás Tamás hetvenéves - NSO

MSÚSZ-alelnök is volt.

2 likes2 days ago

AIPS Media 1924

Az Azerbajdzsán és Magyarország ellen készülő Luka Modric átvette a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) főtitkárától,..

7 likes3 days ago

A legnépszerűbb olvasmány: a magyar siker – interjú Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével

Ha a magyar sportnak jó, a sportújságíróknak is jobb, de helyettünk senki sem fog küzdeni a jogainkért, az érdekeinkért.

20 likes3 days ago

Az elnök beszéde

Szöllő

Az alábbiakban olvasható Szöllősi György MSÚSZ-elnöknek az M4 Sport – az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban elmondott beszéde.

Tovább >>

Bajnokok bajnokai

címlap

Színpompás ünnepség keretében adta át az MSÚSZ az Év sportolója-választás kategóriagyőzteseinek a díjat, amelyet erre az alkalomra készített a ZEMA…

Tovább >>

Elsőtől a tizedikig

CSPH7506

Az M4 Sport – az Év Sportolója-szavazás teljes eredménylistája.

Tovább >>

Akkreditálás a gálára

NSPOVIDE0050224

A február 14-i M4 Sport – az Év Sportolója Gálára a sajtó munkatársainak legkésőbb február 8-ig, péntekig lehet akkreditálni…

Tovább >>

Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy díjazzák őket február 14-én, csütörtökön…

Tovább >>