Ott volt az államfő is

Itthon még csak készülünk az Év sportolója-szavazásra, Szlovéniában már átadták a díjakat.

Joze Zidar, a szlovén sportújságírók elnökének –  az AIPS végrehajtó bizottsági tagja -, valamint Sinisa Urosevic alelnök meghívására dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ első alelnöke, Mravik Gusztáv, az MSÚSZ alelnöke, az Év Sportolója Gála protokollfőnöke és Szabó László, az Év Sportolója Gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője utazott a ljubljanai ünnepségre.

„Nagyszerű volt látni azt a megbecsülést, amit Szlovénia legjobb sportolói élhettek át, hiszen a szlovén elnöki palotában személyesen Borut Pahor államfő fogadta őket és néhány meghívott vendéget. Minket is az a megtiszteltetés ért, hogy jelen lehettünk ezen a találkozáson, ahol a sportminiszter, Jernej Pikalo, valamint a Szlovén Olimpiai Bizottság elnöke, Bogdan Gabrovec is megosztotta gondolatait a hallgatósággal”- mondta a hazaérkezés után Csisztu Zsuzsa.

 

államfő

A magyar küldöttség a szlovén államfőnél: Borut Pahor (jobbról a második), Csisztu Zsuzsa, Szabó László (jobbra) és Mravik Gusztáv

A fogadást követően a gála a szomszédos Kongresszusi Központ csaknem 1200 férőhelyes, grandiózus színháztermében kezdődött.

„Számos érdekes és ötletes megoldást láthattunk, amelyekből több  mindent hasznosíthatunk. Például érdemes megfontolnunk azt kedves, vicces megoldást, miszerint a férfi műsorvezető sportújságíró kolléga és a gálát konferáló színésznő részt vett a záróprodukcióban. Jó érzést volt azt érzékelni, hogy a hazai gála valóban hazánk egyik legelegánsabb és legemelkedettebb hangulatú rendezvénye” – összegzett Szabó László.

szlovén

„Protokollszempontból is sok tanulsággal szolgált az esemény, hiszen az államfő az általa adott  fogadást követően az első sorból nézte végig a gálát” – értékelt Mravik Gusztáv.

A kilencvenperces, élő televíziós közvetítéssel kísért rendezvényt a helyi szervezők informális, barátságos, diszkózenével kísért fogadással zárták.

Küldöttségünk tolmácsolta a vendéglátóknak Szöllősi György meghívását  a februárban esedékes M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálára, mivel az MSÚSZ elnöke más fontos sportdiplomáciai feladata miatt nem tudott elutazni a szlovén fővárosba.

  • dav

    Az idei és a következő esztendő jelentős budapesti futballeseményeiről szervezett háttérbeszélgetést a sajtó munkatársainak az MLSZ-szel közösen a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

  • 2018logó

    Már lehet voksolni 2018 legjobb sportolóira.

  • Európai TOP 10

    A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség honlapjára felkerült az AIPS Sport Media Awards összes kontinentális TOP 10-es listája, köztük az európai is, rajta hét magyar pályázattal.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

Photos from Magyar Sportújságírók Szövetsége's post

A magyar küldöttség is megérkezett Lausanne-ba, az AIPS Médiadíjainak ünnepélyes átadására, ahol a Getty Images német fotósa, Adam..

9 likes1 hour ago

AIPS Media 1924

Élőben az AIPS díjkiosztó gálája!

5 likes1 hour ago

Csisztu Zsuzsa Hivatalos/Official

És persze mi is ott vagyunk már Lausanne-ban! Csisztu Zsuzsa helyszíni interjúja a mai műsorvezetővel!

2 likes8 hours ago

Folytatódhat a Nagy Béla-program

Nagy_Bela_4_FF

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára szövetségünk 50 millió forintos állami támogatást kap…

Tovább >>

Nincs magyar továbbjutó

TOP3

Hiába szurkoltunk, a szigorú zsűri sajnos úgy döntött, hogy az AIPS Sport Media Awards-versenyben  a  még négy versenyben lévő…

Tovább >>

Biles és Modric nyert

luka-modric

Kihirdették az AIPS Év sportolója-szavazás végeredményét. A nőknél az amerikai tornász Simon Biles,  

Tovább >>

Még négy magyar versenyben

Top10

Mind a nyolc kategóriában top 10-re csökkentette a zsűri az első ízben meghirdetett AIPS Sport Media Awards, vagyis a Nemzetközi…

Tovább >>