Ott volt az államfő is

Itthon még csak készülünk az Év sportolója-szavazásra, Szlovéniában már átadták a díjakat.

Joze Zidar, a szlovén sportújságírók elnökének –  az AIPS végrehajtó bizottsági tagja -, valamint Sinisa Urosevic alelnök meghívására dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ első alelnöke, Mravik Gusztáv, az MSÚSZ alelnöke, az Év Sportolója Gála protokollfőnöke és Szabó László, az Év Sportolója Gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője utazott a ljubljanai ünnepségre.

„Nagyszerű volt látni azt a megbecsülést, amit Szlovénia legjobb sportolói élhettek át, hiszen a szlovén elnöki palotában személyesen Borut Pahor államfő fogadta őket és néhány meghívott vendéget. Minket is az a megtiszteltetés ért, hogy jelen lehettünk ezen a találkozáson, ahol a sportminiszter, Jernej Pikalo, valamint a Szlovén Olimpiai Bizottság elnöke, Bogdan Gabrovec is megosztotta gondolatait a hallgatósággal”- mondta a hazaérkezés után Csisztu Zsuzsa.

 

államfő

A magyar küldöttség a szlovén államfőnél: Borut Pahor (jobbról a második), Csisztu Zsuzsa, Szabó László (jobbra) és Mravik Gusztáv

A fogadást követően a gála a szomszédos Kongresszusi Központ csaknem 1200 férőhelyes, grandiózus színháztermében kezdődött.

„Számos érdekes és ötletes megoldást láthattunk, amelyekből több  mindent hasznosíthatunk. Például érdemes megfontolnunk azt kedves, vicces megoldást, miszerint a férfi műsorvezető sportújságíró kolléga és a gálát konferáló színésznő részt vett a záróprodukcióban. Jó érzést volt azt érzékelni, hogy a hazai gála valóban hazánk egyik legelegánsabb és legemelkedettebb hangulatú rendezvénye” – összegzett Szabó László.

szlovén

„Protokollszempontból is sok tanulsággal szolgált az esemény, hiszen az államfő az általa adott  fogadást követően az első sorból nézte végig a gálát” – értékelt Mravik Gusztáv.

A kilencvenperces, élő televíziós közvetítéssel kísért rendezvényt a helyi szervezők informális, barátságos, diszkózenével kísért fogadással zárták.

Küldöttségünk tolmácsolta a vendéglátóknak Szöllősi György meghívását  a februárban esedékes M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálára, mivel az MSÚSZ elnöke más fontos sportdiplomáciai feladata miatt nem tudott elutazni a szlovén fővárosba.

2018. december. 26.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>