Ott volt az államfő is

Itthon még csak készülünk az Év sportolója-szavazásra, Szlovéniában már átadták a díjakat.

Joze Zidar, a szlovén sportújságírók elnökének –  az AIPS végrehajtó bizottsági tagja -, valamint Sinisa Urosevic alelnök meghívására dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ első alelnöke, Mravik Gusztáv, az MSÚSZ alelnöke, az Év Sportolója Gála protokollfőnöke és Szabó László, az Év Sportolója Gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője utazott a ljubljanai ünnepségre.

„Nagyszerű volt látni azt a megbecsülést, amit Szlovénia legjobb sportolói élhettek át, hiszen a szlovén elnöki palotában személyesen Borut Pahor államfő fogadta őket és néhány meghívott vendéget. Minket is az a megtiszteltetés ért, hogy jelen lehettünk ezen a találkozáson, ahol a sportminiszter, Jernej Pikalo, valamint a Szlovén Olimpiai Bizottság elnöke, Bogdan Gabrovec is megosztotta gondolatait a hallgatósággal”- mondta a hazaérkezés után Csisztu Zsuzsa.

 

államfő

A magyar küldöttség a szlovén államfőnél: Borut Pahor (jobbról a második), Csisztu Zsuzsa, Szabó László (jobbra) és Mravik Gusztáv

A fogadást követően a gála a szomszédos Kongresszusi Központ csaknem 1200 férőhelyes, grandiózus színháztermében kezdődött.

„Számos érdekes és ötletes megoldást láthattunk, amelyekből több  mindent hasznosíthatunk. Például érdemes megfontolnunk azt kedves, vicces megoldást, miszerint a férfi műsorvezető sportújságíró kolléga és a gálát konferáló színésznő részt vett a záróprodukcióban. Jó érzést volt azt érzékelni, hogy a hazai gála valóban hazánk egyik legelegánsabb és legemelkedettebb hangulatú rendezvénye” – összegzett Szabó László.

szlovén

„Protokollszempontból is sok tanulsággal szolgált az esemény, hiszen az államfő az általa adott  fogadást követően az első sorból nézte végig a gálát” – értékelt Mravik Gusztáv.

A kilencvenperces, élő televíziós közvetítéssel kísért rendezvényt a helyi szervezők informális, barátságos, diszkózenével kísért fogadással zárták.

Küldöttségünk tolmácsolta a vendéglátóknak Szöllősi György meghívását  a februárban esedékes M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálára, mivel az MSÚSZ elnöke más fontos sportdiplomáciai feladata miatt nem tudott elutazni a szlovén fővárosba.

  • birko

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával csaknem 300 oldalas, mintegy 700 képpel illusztrált emlékkönyv jelent meg a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságról.

  • cof

    A 30. nyári univeriade helyszínén, Nápolyban a múlt hónap közepén bemutatták a médiának az épülő helyszíneket, a sajtóközpontot, a kabalafigurát és ülésezett az AIPS Europe szűk vezető testülete, a „büró” is, Szöllősi György alelnök, az MSÚSZ elnöke részvételével.

  • borító

    A Magyar Sportújságírók Szövetsége felháborodását fejezi ki az ukrajnai kisebbségek által hevesen ellenzett, s a kárpátaljai magyar szervezetek által is élesen bírált kisebbségellenes nyelvtörvény elfogadása miatt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Címvédés a Hoffer-kupán

NS

Akárcsak tavaly, az idén is a Nemzeti Sport csapata nyerte meg a Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornát. Az első ízben kiírt…

Tovább >>

Nők a sportban és a sportmédiában

borító

A jövő évi tokiói olimpián már a résztvevő sportolók 48,8 százaléka lesz nő, a sportvezetők között és a sportmédiában…

Tovább >>

Könyv a szakmánkról

Címes

A hazai sportújságírás 110 éves történetéről jelentetett meg kötetet Dénes Tamás, elnökségi tag szerkesztésében a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Szöllősi György,…

Tovább >>

Főpolgármesteri fogadás

Tarlós István

Szövetségünk jubileumi kongresszusának eseménysorozata csütörtökön este kezdődött, amikor Tarlós István, Budapest főpolgármestere dunai hajós városnézésre hívta meg a magyar…

Tovább >>

Egy trilógia első része

RTG_4347

Megjelent tagtársunk, Dénes András tollából a magyar női labdarúgás történetét bemutató sorozat első kötete, amely a bajnokságok történetével foglalkozik….

Tovább >>