Minszki tanácskozás

Minszk
 A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György is részt vett a nemzetközi szövetség (AIPS) európai szervezetének kongresszusán Minszkben, ahol egyben fórumot tartottak a közvetítési jogok témájában arról az aggasztó jelenségről, hogy mind több sportesemény szervezője próbál jogdíjat kérni nem csak a televízióktól, de immár a rádióállomásoktól, sőt az írott sajtó képviselőitől is. Ez ellen az AIPS tavaly petíciót nyújtott be az Európai Parlamenthez, és arra kér minden nemzeti szövetséget, hogy lobbizzon, erősítse a mozgalmat. A tanácskozáson Szöllősi György az MSÚSZ képviseletében rendkívül fontosnak nevezte a szabad tudósítás jogáért vívott harcott, amelyben a magyar sportújságírók teljes támogatásáról biztosította a résztvevőket, és felajánlotta, hogy szövetségünk tárgyalásokat kezdeményez az Európai Bizottság kultúráért és sportért felelős biztosával, Navracsics Tiborral. A bejelentést örömmel fogadta az ügy AIPS-felelőse, Jean Paul Savart, az azt segítő európai parlamenti tanácsadó, Ambroise Perrin, s a vitában vezérszónokként résztvevő Gianni Merlo AIPS- és Jannisz Darasz AIPS Europe-elnök.

A minszki másfél nap keretén belül előadást hangzott el a nicosiai egyetem újságírói mesterképzéséről, az AIPS Europe szervezetének az Európai Egyetemi Sportszövetséggel, valamint az Európai Fair Play Mozgalommal való együttműködéséről. A résztvevők prezentációt tekintettek meg a 2019-es minszki Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról, az Európai Tékvandó Szövetség munkájáról és a szambo nevű küzdősportról. Az AIPS honlapjának angol nyelvű beszámolója itt olvasható: http://www.aipsmedia.com/index.php?page=news&cod=17332&tp=n#.Vf-ewd_tkoJ
A küldötteket meghívták a “Biatlonlegendák a békéért” elnevezésű gálára, ahol a sportág sztárjai több ezer ünneplő néző előtt tartottak bemutatót a sílövészet nyári, hómentes változatából. Gianni Merlo, Jannisz Darasz és Charles Camenzuli, az AIPS Europe örökös főtitkára itt adta át “Az Év Európai Női Sportolója” díjat a fehérorosz biatlonista, Darja Domracsevának, a Szocsiban rendezett téli olimpia háromszoros aranyérmesének.. (Bővebben: http://www.aipsmedia.com/index.php?page=news&cod=17330&tp=n#.Vf-pON_tkoI)
 A kongresszusról további fotók itt találhatók: 

2015. szeptember. 21.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>