M4 Év Sportolója Gála: januárban a Nemzetiben

Nemzeti

 

Eldőlt: a Magyar Sportújságírók Szövetsége minden korábbinál rangosabb helyszínen, a Nemzeti Színházban rendezi meg a legjobb sportolókat sorrendben 58. alkalommal díjazó éves ünnepséget, 2016. január 14-én, csütörtökön 20 órától. Az M4 Év Sportolója Gála néven megújuló díjkiosztó névadó főszponzora az új nemzeti televíziós sportcsatorna, az M4, amely a nyáron jelentette be, hogy megvásárolja az ünnepség közvetítési jogait és élő egyenes adásban közvetíti majd az eseményt.

A gála hagyományos partnere a Magyar Olimpiai Bizottság, amely az idén is támogatója a rendezvénynek – az Év Férfi Sportolója-díj átadója Borkai Zsolt MOB-elnök lesz –, ám ezúttal a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat üzenetét is tolmácsolja majd a program, és szervezők a 2017-es vizes világbajnokság népszerűsítésére is igyekeznek felhasználni a legjobb sportolókat felvonultató, elegáns eseményt, amelyet hagyományosan támogat majd a sportért felelős államtitkárság is.

A korábbiaknál nagyobb súllyal jelenik meg a műsorban a labdarúgás, amit – az MLSZ szerepvállalásával együtt – a futball népszerűsége, képviselőinek magas aránya a sportolók között és a hosszú idő után újra kivívott Európa-bajnoki részvétel is indokol.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a magyar sport hagyományaihoz és ambícióihoz méltó ünnepségen igyekszik díjazni a hazai sportélet legkiválóbbjait, ezért a tavaszi tisztújító közgyűlés döntéseinek megfelelően alakította át a hagyományos gála koncepcióját és a díjazás rendszerét is, tiszteletben tartva és hangsúlyozva az évtizedes hagyományokat is.

Továbbra is az MSÚSZ tagsága választja meg a 2015-ös esztendő férfi és női sportolóját, csapatát és edzőjét, megszűnik azonban a szövetségi kapitányok kategóriája, ők is az edzők között versenyeznek, ahogyan 1995 előtt. Mostantól ugyancsak a sportújságírók döntenek az Év Labdarúgójáról, valamint az év fogyatékos női és férfi sportolójáról, csapatáról, fogyatékosokkal dolgozó edzőjéről.

Az internetes szavazás december 17-től, csütörtöktől január 4-ig tart, és az MSÚSZ tagjai vehetnek benne részt. A gálán átadják majd az MLSZ és az MSÚSZ életműdíját és díjazzák az Év Gólját is.

A lebonyolítást a rendezési jog értékesítésének korábbi gyakorlata után a maga kezébe vette a sportújságíró szövetség, s a rendezvényszervezői feladatokkal a DUNA Incentives, Training & Events (Duna 2005 KFt.) céget bízta meg, amelynek egyik tulajdonosa az Év Csapata tagjaként a korábbi gálákon összesen öt alkalommal díjazott Kiss Gergely. A program kreatív vezetőjének az MSÚSZ Szabó Lászlót, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetőjét kérte fel . A gálával kapcsolatos legfontosabb döntések meghozatalával az MSÚSZ elnöksége a szervezőbizottságot bízta meg, amelynek tagjai: dr. Csisztu Zsuzsa (MSÚSZ), Balogh Gabriella (MLSZ), Kiss Gergely (DUNA Incentives, Training & Events), Kovács Kokó István (az Év Sportolója két alkalommal), Magyar Zoltán sportmenedzser, Őri B. Péter (MSÚSZ), Sánta György (MTVA), Siklós Erik (MOB), Szabó László (Nemzeti Színház), valamint Szöllősi György, a szervezőbizottság, egyben az MSÚSZ elnöke.

A különböző kategóriákban az MSÚSZ elnöksége tízes toplistát állapít meg, s a tagok a tíz közül az általuk legjobb háromnak gondolt jelöltre szavazhatnak. A szavazás dobogósait (sorrend nélkül) a január 5-én tartandó sajtótájékoztató keretében jelentik be a szervezők, s minden kategóriából az első három helyezett lesz hivatalos a díjátadó gálára, a Nemzeti Színházba január 14-én este. A gála megrendezésében tanácsadóként a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila is közreműködik.

2015. december. 15.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Elhunyt Árok Ferenc

ÁrokFerenc

Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, aki szövetségünk Életműdíját kapta meg 2018…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>