Hogyan tovább, magyar sport?

A koronavírus-.járvány hatása a magyar sportra volt a témája annak a több mint négy órát tartó online konferenciának, amelyet szövetségünk Nagy Béla-programjának a támogatásával rendezett az Utanpotlassport.hu szerkesztősége.  Az internetes eseményen  élőben vett részt a Bp. Honvéd Dózsa György úti székházában Szabó Tünde sportért felelős államtitkár,

SzT

Dénes Ferenc sportközgazdász, dr. Lénárt Ágota sportpszichológus,  dr. Téglásy György, a Sportkórház megbízott orvosigazgatója, Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda-szövetség tao-igazgatója,  Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke, Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Petrov Iván, az utánpótlás-úszóválogatott szövetségi kapitánya,  Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, ezúttal mint sportszülő. Román Gergellyel, a Decathlon Magyarország online kereskedelmi igazgatójával, majd három élsportolóval, Babos Tímea párosban háromszoros világbajnok teniszezővel, Gulácsi Péterrel, a magyar válogatott és az RB Leipzig labdarúgókapusával és Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívóval

Három élsportoló

skype-on beszélgetett a moderátor Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, aki a az online konferencia végén a két újságíróvendég véleményére is kíváncsi volt.

Gábor

Dr. Csisztu Zsuzsa az MSÚSZ alelnöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja elmondta, örül annak, hogy alapvetően pozitív kicsengést érzett a főszereplők szavaiból, mindenkiben ott van az optimizmus csírája, nincs kétségem afelől, ha újra beindul, a sportnak lesz egy olyan gyógyító hatása, amibe nagyon sokan fognak tudni kapaszkodni”.

Ballai Attilának, a Mediaworks Hungary Zrt. sportfőigazgatójának tetszett, hogy senki sem volt se túl magabiztos, se túl határozatlan, és apokaliptikus képeket sem festett senki. „Az a szolidaritás és kohézió, ami a sportot jellemzi, megvolt: senki sem csak magáról beszélt, hanem a teljes egészről, ami mindenképpen örömteli. Egyelőre ugyan a személyes katarzisra várni kell a zárt kapus mérkőzések miatt, de legalább a folytatás örömét már átélhettük. Ez érthető: eddig nem tudtuk, mit veszítettünk, most már tudjuk!”

  • sajt. táj. (1)

    A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a tudósítók munkáját lehetővé tevő közös erőfeszítéseikért.

  • NovZol

    Orbán Viktor miniszterelnök 80. születésnapja alkalmából levélben gratulált a legendás rádiósnak, szövetségünk tiszteletbeli elnökének, Novotny Zoltánnak.

  • 1200novotny-radnoti-foto-MOB_960px

    Két rádióslegenda nyolcvan évvel ezelőtt egy napon, május 19-én született: szövetségünk tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán és tagja, Radnóti László. A jó Isten éltesse őket nagyon sokáig!

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Már lehet jelentkezni az AIPS Sport Media Awards, vagyis az AIPS Sportmédiadíj idei pályázatára

Magyar díjazottak

Noha a világ rendkívüli időszakot él, a minőségi újságírás továbbra is él, létezik. Ahogy a AIPS Sport Médiadíj is,…

Tovább >>

Az olasz kormány így segít

AIPS-fotó

Az AIPS honlapján jelent meg egy cikk, amely arról szól  hogy Olaszországban miként segítik a média munka nélkül…

Tovább >>

Pályázati felhívások

Németh Gyula

Az MSÚSZ az idén is meghirdeti pályázatait. Nívódíj A pályázatok beérkezésének a határideje minden kategóriában (írott sajtó, rádió-televízió, fotó, könyv) 2020. május…

Tovább >>

Évkönyv a fiatalokról

UP-évkönyv

Negyedszer is megjelent az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó gondozásában a korosztályos sport éves krónikáját feldolgozó kötet. A szövetségünk…

Tovább >>

Elnökségi közlemény

press

Előrebocsátva, hogy ezekben a napokban mi, sportújságírók is az emberi élet…

Tovább >>