Hogyan tovább, magyar sport?

A koronavírus-.járvány hatása a magyar sportra volt a témája annak a több mint négy órát tartó online konferenciának, amelyet szövetségünk Nagy Béla-programjának a támogatásával rendezett az Utanpotlassport.hu szerkesztősége.  Az internetes eseményen  élőben vett részt a Bp. Honvéd Dózsa György úti székházában Szabó Tünde sportért felelős államtitkár,

SzT

Dénes Ferenc sportközgazdász, dr. Lénárt Ágota sportpszichológus,  dr. Téglásy György, a Sportkórház megbízott orvosigazgatója, Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda-szövetség tao-igazgatója,  Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke, Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Petrov Iván, az utánpótlás-úszóválogatott szövetségi kapitánya,  Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, ezúttal mint sportszülő. Román Gergellyel, a Decathlon Magyarország online kereskedelmi igazgatójával, majd három élsportolóval, Babos Tímea párosban háromszoros világbajnok teniszezővel, Gulácsi Péterrel, a magyar válogatott és az RB Leipzig labdarúgókapusával és Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívóval

Három élsportoló

skype-on beszélgetett a moderátor Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, aki a az online konferencia végén a két újságíróvendég véleményére is kíváncsi volt.

Gábor

Dr. Csisztu Zsuzsa az MSÚSZ alelnöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja elmondta, örül annak, hogy alapvetően pozitív kicsengést érzett a főszereplők szavaiból, mindenkiben ott van az optimizmus csírája, nincs kétségem afelől, ha újra beindul, a sportnak lesz egy olyan gyógyító hatása, amibe nagyon sokan fognak tudni kapaszkodni”.

Ballai Attilának, a Mediaworks Hungary Zrt. sportfőigazgatójának tetszett, hogy senki sem volt se túl magabiztos, se túl határozatlan, és apokaliptikus képeket sem festett senki. „Az a szolidaritás és kohézió, ami a sportot jellemzi, megvolt: senki sem csak magáról beszélt, hanem a teljes egészről, ami mindenképpen örömteli. Egyelőre ugyan a személyes katarzisra várni kell a zárt kapus mérkőzések miatt, de legalább a folytatás örömét már átélhettük. Ez érthető: eddig nem tudtuk, mit veszítettünk, most már tudjuk!”

2020. május. 20.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>