Három esztendőre biztosított a sportújságíró-díjak pénzjutalma

Három éven át megemelt összeggel a Provident Pénzügyi Zrt. biztosítja a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által megítélt szakmai kitüntetések, nívódíjak és a Szepesi-díj pénzügyi keretét.

“A megállapodás értelmében a magyar sportújságírók szakmai díjai mellé felajánlott pénzjutalmak összege emelkedni fog, s azok fedezetét három évre a Provident Pénzügyi Zrt. nyújtja. A legrangosabb sportújságírói elismerés, a Puskás Alapítvány által évente adományozott Szepesi-díj nettó pénzjutalma egymillió forintra nő az Östreicher Emil-díjéval együtt. A következő években a Provident Pénzügyi Zrt. biztosítja az MSÚSZ szakmai díjaival, így az Életműdíjjal, a Feleki-díjjal, a Gyulai-díjjal, a Németh Gyula-díjjal, az új alapítású Farkas József-díjjal és a Nívódíjakkal járó pénzjutalmak anyagi hátterét, egyúttal Provident részt vesz majd a Szombathy István-ösztöndíjak finanszírozásában is.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége törekszik arra, hogy az általa kiadott szakmai kitüntetések rangját, súlyát növelje, és ezt tükrözze az erkölcsi elismerés mellett járó pénzjutalom is. Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója és Szöllősi György, az MSÚSZ, valamint a Puskás Alapítvány elnöke olyan megállapodást írt alá, amely hosszú távon teszi lehetővé a kiváló sportújságírók növekvő anyagi elismerését. A partnerek az említett díjak átadására szervezett alkalmak, valamint az évenkénti Sportújságíró-kongresszusok és az Év Sportolója Gála kapcsán is együtt fognak működni.” . olvasható a két szervezet közös közleményében.

 

Provident

Akik aláírták a megállapodást: Szöllősi György (balra) és Szirmák Botond

 Az MSÚSZ Győri úti irodájának Szepesi-termében tartott sajtótájékoztatón Szöllősi György, az MSÚSZ, egyben a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte: jelképes, hogy épp az Aranycsapat 6:3-as győzelmének évfordulóján kötik meg a megállapodást. Ez ugyanis vonatkozik az alapítvány által évente átadott díjra is, amely az 1953-ban Londonban „a legnagyobb hatású sportriporteri teljesítményt” bemutató Szepesi György nevét viseli, akinek fontos szerepe volt a most 110 éves magyar és a 95 esztendeje alakult Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) kapcsolatának helyreállításában az ötvenes évek viharai után.

– A sportújságírók szakmai díjaihoz a nemzetközi tendenciáknak megfelelően minden évben pénzjutalom is jár, hiszen a kitüntetés nagyobb örömet szerez, ha a szakmai és erkölcsi elismerésen túl még pénzt is adnak hozzá. Az elmúlt években keresnünk kellett az adományozókat, a most aláírt szerződés értelmében azonban a következő három, sőt talán öt évben biztonságban vannak az egyre nagyobb nívójú díjaink – fogalmazott Szöllősi György.

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója leszögezte: a londoni tőzsdén jegyzett brit cég számára fontos a sport, 3000 munkavállalójának egészsége. Egyben elmondta: a Puskás Alapítvány legutóbbi díjátadója megható esemény volt számára, akkor vált meggyőződésévé, hogy a pénzügyi szervezetnek az ügy mellé kell állnia.

– Egy ország szurkol a magyar sikerekért, s a sportújságíróknak fantasztikusan nagy szerepük van abban, hogy ezt tolmácsolni tudják. Nehéz feladat, különleges kvalitásokat igénylő, embert próbáló munka” – hangsúlyozta. Hozzátette: bízik benne, hogy a jövőben megítélt díjak a nagy magyar sportsikerekről készült beszámolókat illetik majd.

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke, az AIPS vezetőségi tagja elmondta: a szervezet lényegesnek tartja, hogy a fontos hivatásnak tekintett szakma minőségi elismerését biztosítsa, majd arról beszélt, hogy a sportújságírás legnagyobb globális szakmai elismeréseit az AIPS Médiadíjait ünnepség keretében, a 83. AIPS-kongresszus részeként februárban Budapesten adják át.

 

Fotó: NS/Szabó Miklós

 

  • szegedi díj 3

    Ötvenedik alkalommal rendezte meg a Délmagyarország szerkesztősége Az év sportolója gálát, ahol Csongrád megye legjobb sportolóit díjazták.

  • szimpózium

    Az észak-macedón elnökség meghívására szakmai szimpóziumot tartott a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA) Szkopjéban, amelyre az MSÚSZ is hivatalos volt.

  • 2019

    Bemutatták az év sportsikereit összegző, Sport 2019 könyvet, amely szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával jelent meg.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


MSÚSZ-túra a Felvidéken

Nemo_Miklos_J_csoport_stadionban

Szövetségünk tisztségviselőinek szerveztünk kirándulást a múlt hétvégén Felvidékre. Szombaton kora délután megnéztük a DAC-Nyitra (1-0) meccset és Dunaszerdahelyen csatlakoztak hozzánk az erre…

Tovább >>

Lőj, lőj, lőj! …Dömötör lőj… GÓL!!!

Jocha

Újabb sportkönyv jelent meg szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával: Jocha Károly, a nemrégiben elhunyt Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázóról,

Tovább >>

Igazolványcsere 2019

CARD_2020_21_PRESS-2

Kedves Kollégák! Az MSÚSZ-igazolványokat a 2020-2021-es időszakra ezen adatlap kitöltésével lehet igényelni. A 2015. évi…

Tovább >>

Szomszédvárak klasszikusa

© Katona Tibor

Zalaegerszeg és Szombathely a futballban is régóta vetélkedik egymással. A két csapat összecsapásai száz éve kezdődtek, az elmúlt tíz…

Tovább >>

Az elnök megvédi a sportújságírást

Menczer

Mint köztudomású Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára teljesen jogosan nehezményezte, hogy a parlamentben dr. Brenner Koloman jobbikos képviselő…

Tovább >>