Előtérben a Hátsó füves

Szövetségünk Nagy Béla-programjának segítségével bemutatták a Rézbong Kiadó gondozásában megjelent Hátsó füves című könyvet a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében.

HatsoFuves_960px

 

A Ménesi úti rendezvényen megjelent a kiadvány két „szereplője”, Pisont István , a Bp. Honvéd korábbi kiváló futballistája, a klubbal edzőként Magyar Kupa-győztes, Pisont István és a Túristvándi csapatának motorja, Tukacs László. A beszélgetést Szombathy Pál, a Digi Sport műsorvezető-riportere moderálta.

Tagtársunk, a Nemzeti Sport főmunkatársa, Csillag Péter szövegével és csaknem tucat fotós (Balogh László, Földi Imre, Korponai Tamás, Mirkó István, Móricz-Sabján Simon, Reviczky Zsolt, Szabó Miklós,Török Attila, Tumbász Hédi, Veres Viktor) közreműködésével elkészült Hátsó füves – Barangolás a magyar futball rejtett tájain rendkívül impozáns kiállítású kötet az alacsonyabb osztályú labdarúgás világába vezet. Oda, ahol a foci a legfontosabb, legyen sár vagy tűző napsütés, a felek egymásnak gyürkőznek – és kezdődhet a játék.  A szerzők nemcsak Magyarországon barangoltak, hanem ellátogattak a határon túli területekre is. Az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György ismertetőjében kifejtette: olyan világ tárul fel a könyvben, amely a múlt ködébe vész.

Pisont

MCP

Pálfalvi

Fotók: Szabó Miklós/MSÚSZ-tag, Nemzeti Sport

  • Gulyas-Laszlo-_960px

    Hetvenéves lett korábbi elnökségi tagunk, a Feleki- és Östreicher-díjas rádiós és televíziós legenda, Gulyás László. Gratulálunk!

  • szur_0031_FI

    Szövetségünk Nagy Béla programjának támogatásával megjelent a SZÚR száz évét feldolgozó könyv.

  • sportjog

    Az évente négy alkalommal megjelenő lapot a Testnevelési Egyetem és a HVG-ORAC kiadó összefogása hívta életre, a kiadványt az Emmi sportért felelős államtitkársága támogatja.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Sikeres AIPS-kongresszus

címlapi

Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedik alkalommal volt házigazdája az 1924-ben Párizsban hazánk részvételével megalakult Nemzetközi Sportújságírók Szövetsége…

Tovább >>

Fontos téma, rangos konferencia

ZsuAIPS

Csisztu Zsuzsa, szövetségünk alelnöke is felszólal majd az AIPS szervezte, négy részből álló, a női sportújságírás helyzetéről szóló online 

Tovább >>

Labdarúgásról másképp

csillag_ok (1)

A Jaffa Kiadónál megjelent a szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával készült Kapufák és kényszerítők – futball a 20. századi magyar…

Tovább >>

Gratulálunk!

DÉNES Tamás; SÁRFALVI Péter; BODNÁR András; VÉKÁSSY Bálint

Több MSÚSZ-tagot díjaztak az Ezüstgerely  2020 – Sport a kortárs magyar művészetben pályázaton a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban. A Sportirodalom-kategóriában elnökségi tagunk, Dénes…

Tovább >>

Előtérben a Hátsó füves

HatsoFuves_960px

Szövetségünk Nagy Béla-programjának segítségével bemutatták a Rézbong Kiadó gondozásában megjelent Hátsó füves című könyvet a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében.

Tovább >>