Csisztu az első alelnök

Az olaszországi buszbaleset áldozatainak emlékére egyperces néma tiszteletadással fél órával később kezdődött a Magyar Sportújságírók Szövetségének rendkívüli közgyűlése a Vörösmarty utcai Sajtóházban, a szervezet székhelyén, ugyanis az eredetileg meghirdetett időpontban nem volt meg a határozatképesség, a 633 tagból hetvenen jelentek meg. A levezető elnök posztját dr. Elbert Gábor látta el.

 

leveln

Az alapszabály értelmében azért volt szükség az összejövetelre, mert be kellett tölteni az első alelnöki tisztségéről lemondó Riskó Géza helyét. Eredetileg ketten kandidáltak, dr. Csisztu Zsuzsa és Vámos Tamás személyében, utóbbi azonban a jelentkezés után nem sokkal visszalépett az előbbi javára. A rendkívüli közgyűlés nyílt voksoláson 68 igen és 2  nem szavazat mellett választotta meg Csisztút az MSÚSZ első alelnökévé. E poszton a szervezet történetében ő az első nő.

 

Elsőalelnök

 

Mivel Csisztu Zsuzsa eddig is elnökségi tag volt, Szöllősi György elnök

 

Gyr

 

 

S. Tóth Jánost

 

Stotyajpg

 

javasolta helyette a tisztségre, akit a jelenlévők 66 igen, 1 nem szavazattal,  3 tartózkodás mellett választottak meg, az ő helyét pedig az etikai bizottságban Vámos Tamás tölti be,  akinek bizalmat szavazott (68 igen, 1 nem és 1 tartózkodás) a rendkívüli közgyűlés.

 

Vámos

A következő napirendi pontban módosító javaslatok és új felvetések után  kompromisszumos javaslat került a  rendkívüli közgyűlés elé a korábbi kitüntetések és díjak jövőbeli visszavonásának lehetőségéről, amit a rendkívüli közgyűlés 62 igen, 3 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett elfogadott. Ez alapján az Alapszabály  3. § g) pontja az alábbiak szerint változik:

“Az elnökség által adományozott kitüntetések esetében az elnökség tagjainak kétharmados többsége, a tagok szavazatával odaítélt kitüntetések esetében a közgyűlés kétharmados többsége utólag visszavonhatja bármely, korábban adományozott kitüntetését, ideértve a tagjainak adományozott újságírói kitüntetéseket és az Év Sportolója-választás díjazottjait, amennyiben a döntésre jogosultak úgy ítélik meg, hogy az illető díjazott méltatlanná vált, vagy utólag kiderült, hogy a kitüntetés pillanatában méltatlan volt a kitüntetésre, különös tekintettel doppingvétségre, fogadási csalásra, bűncselekmény elkövetésére vagy bármilyen erőszakos cselekményre, illetve ezek alapos gyanújára.”

 

RátTerem

 

A rendkívüli közgyűlés résztvevői viszont nem fogadták el azt a javaslatot, miszerint a jövőben az Év sportolójára az egyes kategóriákban az elnökség által összeállított tíz jelöltön kívül másokra is lehessen voksolni (9 igen, 55 nem, 6 tartózkodás).

Szöllősi György bejelentette, hogy az idei Sportújságíró-kongresszus május 15-én, hétfőn és 16-án, kedden lesz Győrben, ezen belül az évi közgyűlés 15-én. A rendezvényt a tervek szerint a Városháza dísztermében Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke nyitja meg.

Fotók: Róth Tamás

2017. január. 24.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Elhunyt Árok Ferenc

ÁrokFerenc

Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, aki szövetségünk Életműdíját kapta meg 2018…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>