Budapesten is emlékeztek Kocsis Sándorra

A tavasszal Barcelonában, most pedig a Groupama Arénában emlékeztek születésének 90. évfordulója alkalmából a legendás Kocsis Sándorra, az Aranycsapat, a Ferencváros, a Honvéd és a Barcelona világklasszis csatárára.

Kocsis-sor
A nagyszabású rendezvényen – amelyet Kovács Barnabás volt barcelonai főkonzul szervezett – több száz meghívott vendég tisztelgett „Kocka” emléke előtt, a Barcelona képviselői mellett jelen volt többek között Nyikita Szimonyan (képünkön balról a második), a Szpartak Moszkva egykori kiváló csatára, aki pénteken a kezdőrúgást végzi majd el a Puskás Aréna megnyitóján – 93 esztendősen.
A Kocsis Sándorról két nyelven, magyarul és spanyolul megjelent életrajzi könyvet a szerző, az MSÚSZ tagja, a Nemzeti Sport munkatársa, Bodnár Zalán dedikálta,

Zalán

 

Fotó: Róth Tamás

s beszédet mondott Szöllősi György, szövetségünk elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Gyuri, Kocsis
Ha „csak” videoüzenetben is, de köszöntötte a jelenlévőket és méltatta Kocsis Sándort Hriszto Sztoicskov, a bolgár labdarúgás emblematikus figurája, a Barcelona csatára, az 1994-es világbajnokság gólkirálya.
Tarlós István Budapest korábbi főpolgármestere így emlékezett Kocsisra: „Csodálatos, akrobatikus futballt játszott, előbb a Ferencváros, majd az Barcelona volt az otthona, miután ezekben az egyesületekben saját akaratából szerepelt.”

A megemlékezést az MSÚSZ Nagy Béla programja is támogatta.

KocsisFotók: NS/Tumbász Hédi

  • HatsoFuves_960px

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának segítségével bemutatták a Rézbong Kiadó gondozásában megjelent Hátsó füves című könyvet a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében.

  • IMG_7121

    A Deák téri evangélikus templomban mutatták be a legendás rádióriporterről, a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnökéről szóló könyvet.

  • Koncz Gyuri

    Életének 56 évében elhunyt szövetségünk tagja, Koncz György.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

A kiváló karikaturista, grafikus, tipográfus, tervezőszerkesztő, újságíró, Czifferszky Béla ma 85 éves. A jó Isten éltesse nagyon..

11 likes5 days ago

Sportújságíróként a nemzet szolgálatában

A Hajdú-Bihari Napló online kiadása, a haon.hu készített interjút a sportújságírás világnapja alkalmából az MSÚSZ elnökével.

12 likes1 week ago

Családját is a sportnak köszönheti a debreceni újságíró

6 likes1 week ago

Kihelyezett elnökségi ülés a Puskás Arénában

Elnökségi (2)

A Puskás Arénában tartotta kihelyezett ülését szövetségünk elnöksége. Régóta várt…

Tovább >>

Példás sajtókiszolgálás a meccseken

sajt. táj. (1)

A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a…

Tovább >>

Hogyan tovább, magyar sport?

Három élsportoló

A koronavírus-.járvány hatása a magyar sportra volt a témája annak a több mint négy órát tartó online konferenciának, amelyet…

Tovább >>

Orbán Viktor levélben köszöntötte Novotny Zoltánt

NovZol

“Minden nemzetnek szüksége van hiteles emberekre. Olyanokra, akik széliránytól függetlenül kiállnak elveik mellett, és akik tudásukat nem önmaguk, hanem…

Tovább >>

Novotny, Radnóti: 80!

1200novotny-radnoti-foto-MOB_960px

  Két rádióslegenda nyolcvan évvel ezelőtt egy napon, május  19-én született: szövetségünk tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán és tagja, Radnóti László….

Tovább >>