Az utolsó elnökségi

A Testnevelési  Egyetemen lévő irodánkban megtartottuk a mostani elnökség utolsó ülését. Mint ismert, az április végi budapesti közgyűlésen tisztújítás lesz, a testület négyéves mandátuma lejár.

dav

A megbeszélésen, melyen az elnökség határozatképes volt, napirenden szerepelt a beszámoló a két ülés közötti történésekről: az ezúttal is sikeres az M4 Sport – Az Év Sportolója Gáláról, az MSÚSZ küldöttségének részvételéről az Osztrák és a Horvát Sportújságíró Szövetség ünnepi közgyűlésén, és szóba került a közgyűlés, illetve a májusi Jubileumi Sportújságíró-kongresszus előkészítése.

Ezt követően  a testület döntött arról hogy kiket javasol Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének a MOB Média Életműdíjára – a tervek szerint az április végi közgyűlésen adja át Kulcsár Krisztián elnök –, s határozott  arról is, hogy kik kapják a szintén a közgyűlésen átnyújtandó idei MSÚSZ-díjakat, valamint arról is, hogy a májusi rendezvényen Jubileumi-kitüntetéseket is adományoz.

Szabó Miklós elnökségi tag, a Nemzeti Sport fotórovat-vezetője javaslatára döntés született arról is, hogy a nemrégiben elhunyt legendás fotóriporterről, Farkas Józsefről fényképészeknek és operatőröknek évente odaítélhető szakmai kitüntetést nevezünk el, amit először jövőre adományozunk.

 

  • birko

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával csaknem 300 oldalas, mintegy 700 képpel illusztrált emlékkönyv jelent meg a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságról.

  • cof

    A 30. nyári univeriade helyszínén, Nápolyban a múlt hónap közepén bemutatták a médiának az épülő helyszíneket, a sajtóközpontot, a kabalafigurát és ülésezett az AIPS Europe szűk vezető testülete, a „büró” is, Szöllősi György alelnök, az MSÚSZ elnöke részvételével.

  • borító

    A Magyar Sportújságírók Szövetsége felháborodását fejezi ki az ukrajnai kisebbségek által hevesen ellenzett, s a kárpátaljai magyar szervezetek által is élesen bírált kisebbségellenes nyelvtörvény elfogadása miatt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Címvédés a Hoffer-kupán

NS

Akárcsak tavaly, az idén is a Nemzeti Sport csapata nyerte meg a Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornát. Az első ízben kiírt…

Tovább >>

Nők a sportban és a sportmédiában

borító

A jövő évi tokiói olimpián már a résztvevő sportolók 48,8 százaléka lesz nő, a sportvezetők között és a sportmédiában…

Tovább >>

Könyv a szakmánkról

Címes

A hazai sportújságírás 110 éves történetéről jelentetett meg kötetet Dénes Tamás, elnökségi tag szerkesztésében a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Szöllősi György,…

Tovább >>

Főpolgármesteri fogadás

Tarlós István

Szövetségünk jubileumi kongresszusának eseménysorozata csütörtökön este kezdődött, amikor Tarlós István, Budapest főpolgármestere dunai hajós városnézésre hívta meg a magyar…

Tovább >>

Egy trilógia első része

RTG_4347

Megjelent tagtársunk, Dénes András tollából a magyar női labdarúgás történetét bemutató sorozat első kötete, amely a bajnokságok történetével foglalkozik….

Tovább >>