Az utolsó elnökségi

A Testnevelési  Egyetemen lévő irodánkban megtartottuk a mostani elnökség utolsó ülését. Mint ismert, az április végi budapesti közgyűlésen tisztújítás lesz, a testület négyéves mandátuma lejár.

dav

A megbeszélésen, melyen az elnökség határozatképes volt, napirenden szerepelt a beszámoló a két ülés közötti történésekről: az ezúttal is sikeres az M4 Sport – Az Év Sportolója Gáláról, az MSÚSZ küldöttségének részvételéről az Osztrák és a Horvát Sportújságíró Szövetség ünnepi közgyűlésén, és szóba került a közgyűlés, illetve a májusi Jubileumi Sportújságíró-kongresszus előkészítése.

Ezt követően  a testület döntött arról hogy kiket javasol Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének a MOB Média Életműdíjára – a tervek szerint az április végi közgyűlésen adja át Kulcsár Krisztián elnök –, s határozott  arról is, hogy kik kapják a szintén a közgyűlésen átnyújtandó idei MSÚSZ-díjakat, valamint arról is, hogy a májusi rendezvényen Jubileumi-kitüntetéseket is adományoz.

Szabó Miklós elnökségi tag, a Nemzeti Sport fotórovat-vezetője javaslatára döntés született arról is, hogy a nemrégiben elhunyt legendás fotóriporterről, Farkas Józsefről fényképészeknek és operatőröknek évente odaítélhető szakmai kitüntetést nevezünk el, amit először jövőre adományozunk.

 

  • mure01

    Hagyományos helyszínen, a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tartotta kongresszusát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. A tisztújítás során Szűcs Lászlót, a Várad folyóirat főszerkesztőjét választották meg elnöknek.

  • Szilvi

    Akárcsak tavaly az idén is szövetségünk tagja, Micheller Szilvia (Nemzeti Sport) nyerte meg a Testnevelési Egyetem által szervezett Németh Ferenc fotópályázatot.

  • Török

    Az idén a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány Szepesi-díját a legendás rádióriporter, Török László kapta.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ha Csömör, akkor kézilabda

promo_v2

Az elmúlt évtizedekben a Pest megyei település neve valósággal összeforrt a sportággal. Az NB II-be jutás 60….

Tovább >>

Még pályázhatsz!

AIPS

Az idén másodízben kiírt AIPS médiadíjakra: 2019. október 7-én, 18 óráig lehet pályázni.

Tovább >>

2020: AIPS-kongresszus Budapesten

totál

Huszonegy esztendő múltán jövőre ismét a magyar főváros látja vendégül a  Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kongresszusának résztvevőit, így 1965, 1992 és…

Tovább >>

Mesterhármas

Mesterhármas

Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával jelent meg Müller Zoltán Kiprich, Plotár, Vincze, Mesterhármas című könyve, amelynek sajtóbemutatóján a tatabányai legendák…

Tovább >>

Újra Németh Ferenc-díj

TF

A Testnevelési Egyetem ebben az évben is kiírta a korábbi kiváló fotósról, Németh Ferencről elnevezett pályázatot.

Tovább >>