Az MSÚSZ elnöke a SEESJA vezetőségében

Először vettünk részt a 11 nemzeti szervezetet – köztük az MSÚSZ-t – tömörítő SEESJA (Dél-Kelet-Európai Sportújságírók Szövetsége) kongresszusához hagyományosan hozzátartozó Michmana Tournament elnevezésű kispályás futballtornán, amelyen nem vallottunk szégyent. Ahogyan a tárgyalósztalnál sem: a szervezet tisztújító kongresszusa, amelynek ugyancsak a horvát tengerparti üdülőhely, Kukljica adott otthont,  az öttagú vezetőség tagjának választotta Szöllősi Györgyöt, az MSÚSZ elnökét.
Futballcsapatunk előbb súlyos (0-13) vereséget szenvedett a későbbi győztes Montenegró újságíróitól, majd heroikus küzdelemben, tartalékjátékosok nélkül legyőzte Szerbiát (2-1) Kemény Kristóf (Alexandra Kiadó) és Somogyi Zsolt (Nemzeti Sport) góljával. Több mérkőzést sérülések miatt nem vállalhatott a szűk kerettel érkező magyar együttes, de a kilenccsapatos mezőnyben (Törökország és Görögország el sem indult, Szerbia és Bosznia Hercegovina pedig mögöttünk végzett) a hetedikek lettünk az ötéves múltra visszatekintő tornán, ami kezdetnek nem rossz. A jövő évi, várhatóan szerbiai rendezés után az MSÚSZ bejelentkezett a SEESJA-kongresszus és újságírói futballtorna házigazdájának 2018-ra.
foci_n
Amikor a delegációvezető is szerelést ölt (balról): Mravik Gusztáv, Somogyi Zsolt, Csontos Róbert, Szöllősi György;
(térdelnek): Kemény Kristóf, Vincze Szabolcs, Sus Róbert
Az MSÚSZ-t a futballcsapat további tagjain (Csontos Róbert, Story Magazin), Sus Róbert (FourFourTwo magazin), Vincze Szabolcs (Nemzeti Sport) kívül Mravik Gusztáv alelnök képviselte delegációvezetőként és a SEESJA-kongresszus küldötteként. A közgyűlés újraválasztotta Nikola Lipovac horvát elnököt, Mihail Delev bolgár főtitkárt, Murat Agca török elnökségi tagot, aki az AIPS európai szervezetének is végrehajtó bizottsági tagja, valamint két új tagot választottak a küldöttek a végrehajtó bizottságba: a szerb Dusan Jocsicsot és a magyar Szöllősi Györgyöt.
sessja_n
A  SEESJA új vezetősége (balról): Murat Agca (Törökország), Dusan Jocsics (Szerbia), Mihail Delev főtitkár (Bulgária), Nikola Lipovac elnök (Horvátország)
és Szöllősi György
Fotó: Mravik Gusztáv
Horvátország és a vendéglátók képviseletében az AIPS vb-tagja, Jura Ozmec és Nikola Lipovac SEESJA-elnök nagyszerű házigazdái voltak az eseménynek.

 

2016. október. 06.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>