A Pelé-film titkai

Megtartotta szezonbeli utolsó vetítését az MSÚSZ-filmklub, május 29-én a Pelét, Bobby Moore-t, Osvaldo Ardilest és Sylvester Stallonét felvonultató film, a „Menekülés a győzelembe” szerepelt a műsoron. A Budapesten forgatott hollywoodi produkcióban mellékszereplőként feltűnt az est három meghívott vendége, Egervári Sándor, Fülöp Ferenc és Tátrai László is. A Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban rendezett eseményen a beszélgetés moderátora Thury Gábor, a Nemzeti Sport vezető munkatársa volt.
- A forgatókönyv szerint Török Józsival nekünk jutott a feladat, hogy egy ütközésnél rúgjuk meg Pelét. Négyszer vagy ötször kellett felvenni a jelenetet, mert hiába tartoztunk a szigorúbb védők közé, annyira tiszteltük őt, hogy nem mertünk istenigazából odapakolni neki. A végén már kérlelt minket, hogy most már ne kíméljük. Emlékszem, erre egymásra néztünk Józsival, hogy na, jól van, akkor adjunk neki – idézte fel a Hungária körúti pályán zajló forgatás egyik érdekes mozzanatát Egervári Sándor, aki az MTK akkori játékosaként alakított egy német labdarúgót.
Filmbeli és valós csapattársa, Fülöp Ferenc visszaemlékezése szerint a színészi munkáért jelentős összeget fizettek, ő például rögtön vett a pénzből négy Lada-kerékgumit. Tátrai László játékvezetőként bukkan fel a filmben – NB I-es bíróként a szerep nem állt távol igazi foglalkozásától –, ő elevenítette fel a különös szerelmi csatát, amelyet Pelé és Stallone vívott egymással Budapesten. Mindkettejüknek igencsak tetszett John Huston rendező lánya, a történet végkifejletéről nem maradt fenn információ.

Szöveg: Csillag Péter
Fotó: Milkovics Pál

2014. június. 04.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>