Michelisz Norbert a legnépszerűbb sportoló

csillagokTíz nappal a Sportcsillagok Gálaestje előtt megtartott sajtótájékoztatón jelentette be Pajor-Gyulai László, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, hogy az idei díjátadó gálát új helyszínen, az Erzsébet téri Akvárium Klubban rendezik meg.
Az idei évben háromszáz sportújságíró szavazatai alapján alakult ki a végeredmény, amelyet a december 18-i gálán hoznak nyilvánosságra és a hagyományoknak megfelelően ekkor vehetik át a díjakat az év legkiválóbb sportolói. Az évről évre rangosabb eseményt élőben közvetíti a Duna Televízió 18.30-tól. A címvédők Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, a férfi vízilabda-válogatott, Benedek Tibor (szövetségi kapitány kategória) és Shane Tusup (edző kategória). Közülük talán a Tusup házaspárnak van a legtöbb esélye arra, hogy ismételjen.

A szokásoknak megfelelően díjazzák az év legeredményesebb fogyatékos sportolóit is. Arra viszont most először kerül sor, hogy a nem olimpiai sportágak kiválóságai is részesei lesznek az ünnepi programnak, mivel a teljesítményük értékelésére önálló szavazást írtak ki, amely december 8-án zárul.

Videó it érhető el: http://www.pixter.hu/video?id=46743

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a szurkolók által leadott több mint 5500 szavazat alapján az Adidas népszerűségi versenyét sorrendben negyedszer is Michelisz Norbert nyerte. (141 sportoló kapott szavazatot.)

A Top 8

Michelisz Norbert (autóversenyzés) 2106
Hosszú Katinka (úszás) 934
Kiss Norbert (autósport, kamion) 441
Miklós Edit (alpesi sí) 258
Berki Krisztián (torna) 156
Kovács Mária  (ökölvívás) 135
Kasza Róbert (öttusacsapat) 129
Görbicz  Anita (kézilabda) 103

Mivel a kitűnő autóversenyző nem tud részt venni a díjátadón, ezért a győztesnek járó serleget a sajtótájékoztatón vette át Horváth Ferenctől, a Horfer serleg Kft. tulajdonosától.

Michelisz Norbert: “Nem tudom, mi a titka annak, hogy ennyien szavaznak rám, és, hogy évről-évre ennyien kijönnek a WTCC-futamokra. Az elmúlt három év közönségdíjai után azért már számítottam arra, hogy idén is itt lehetek. Nagyon megtisztelő, hogy ilyen erős mezőnyben érhettem ezt el, például elég csak Hosszú Katinkát említeni. Azt hiszem, hogy versenyzőként még mindig van hova fejlődnöm, és azt gondolom, hogy sikerült tisztelet kivívnom a pályán magamnak, ami nagyon fontos ebben a sportágban.”

Az eseményen megjelent két olimpiai bajnok is, Rejtő Ildikó vívó és dr. Török Ferenc öttusázó, akik pontosan 50 évvel ezelőtt, a tokiói olimpia évében nyerték el az Év sportolója címet (1964). Dr. Török Ferenc különleges személy az eddigi 57 év összes győztesét tekintve, mert ő az egyetlen, aki egyéniben, csapatban és szövetségi kapitányként is kiérdemelte a kitüntető Év sportolója/szövetségi kapitánya címet.

dr. Török Ferenc: “Emlékszem, 1964-ben egész évben veretlen voltam, és az év sportolója cím elnyerésével koronáztam meg az évemet. A presztízse már akkor is megvolt ennek a díjnak.” Török Ferenc még most is kitűnő kondícióban van, egy sikeres műtétet követően gyógyulóban van. “Bízom benne, hogy tavasszal újra verem az teniszpartnereimet, viszont a mai öttusa helyzetével már kevésbé vagyok elégedett.”

Rejtő Ildikó: “A mi időnkben is kiemelt fontosságú volt az év sportolója cím elnyerése.” Ezt bizonyítja, az is, hogy Rejtő Ildikó elhozta magával az 50 évvel ezelőtt kapott plakettjeit és okleveleit, amelyekre a mai napig nagyon büszke.

Eddig 216 alkalommal került sor az ünnepélyes díjátadásra, 1958 és 1984 között az év férfi és női sportolóját és csapatát, 1985 óta az év szövetségi kapitányát, 1995 óta az év edzőjét is megválasztják minden évben. A szavazásokon kapott pontok alapján az 57 év alatt Balczó András a legeredményesebb sportoló. Eddig 28 sportág rendelkezik “dobogósokkal”. A sorban 29. sportágként jelenhet meg az “elitben” az alpesi sí is, köszönhetően Miklós Edit bravúros olimpiai szereplésének.
A továbbiakban dr. Hegyi László főszervező bejelentette, hogy a show műsorban kik lépnek fel. Közülük hárman a sajtótájékoztató vendégei voltak.

Cserpes Laura
A 2013-as A Dal című műsor felfedezettje. Azóta már első önálló nagylemeze is megjelent Úgy szállj címmel.
Cserpes Laura: “Nagy megtiszteltetés, hogy idén is felléphetek a gálán, a következő lemezem első dala is itt kerül bemutatásra. 2015-ben pedig első önálló koncertemre készülök és az iskolapadba is visszaülök, hogy fejlesszem a jazz zenei tudásom.”

Pál Dénes
A The Voice televíziós műsor győztese, az A Dal 2013-2014 döntőse, 2014-ben a Sztárban sztár győztese.
Pál Dénes: “Én ugyan csak lelkes szurkolóként, nézőként követem a sportot, de én is Michelisz Norbira voksoltam volna. A gálaestre egy olyan számmal készülök, amely egy Eurovíziós-dal. 2015-ben pedig terveim között szerepel egy nagy koncert, és fesztiválokra is szeretnénk eljutni. Remélem, hogy jövőre is meghívást kapok a Sportcsillagok Gálájára.”

Kállay-Saunders András
2014-ben az Eurovíziós Dalfesztivál koppenhágai versenyének magyarországi képviselője, az 5. helyezést érte el. Ugyanitt az év férfi előadója és az év rádiós dala címet is elnyerte. Első önálló lemezén dolgozik jelenleg.
Kállay Saunders András: “Számomra nagyon fontos a sport – focista lettem volna, ha egy sérülés nem állít meg –, és ebből kifolyólag a sportcsillagok gálaestje is. Tudom, hogy mennyit kell küzdeni egy sportolónak, ezt a saját bőrömön is tapasztaltam. A gálán előadom az Eurovíziós Dalfesztiválról ismert Running címú számot, és egy új dalt is bemutatok, ami nagyon passzol az est témájához, a címe: Champion. Februárban pedig megjelenik az első lemezem Kállay Saunders Band név alatt.

További info:
Dobor Dezső sajtófőnök
30 9 414290

 (Fotó: Horváth György)

2014. november. 18.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Könyvbemutatóval ünnepelt a százéves sakkszövetség

Sakk2

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100….

Tovább >>

Szilágyi Anna az AIPS vendége volt Svájcban

AIPS FIFA

Huszonegy fiatal újságíró – köztük a márciusban az AIPS Médiadíját a fiatal fotósok kategóriájában elnyert Szilágyi Anna – vett…

Tovább >>

Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>