Újabb európai futballünnep a Puskás Arénában

Telt házas, hatalmas érdeklődéssel várt összecsapásnak ad otthont szerdán este a Puskás Aréna. A szurkolók mellett a sajtó képviselői és a szervezők is nagy számban lesznek jelen a Sevilla FC–AS Roma EL-döntőn – írja az mlsz.hu.

Önmagában a tény, hogy ismét elkelt minden jegy egy találkozóra, nem meglepetés, hiszen a stadionban a magyar válogatott hazai mérkőzései mellett telt házas Európa-bajnoki összecsapásokat is rendeztek korábban, mintegy 60 ezer ember részvételével. Ami a jegyek eloszlását illeti, az UEFA tájékoztatása értelmében a legtöbben Olaszországból érkeznek az eseményre, és ami ennél fontosabb: közel 20 ezer magyar jutott végül belépőjegyhez (ezt követik a létszám tekintetében a spanyol szurkolók, illetve a további országok érdeklődői).

Ide kapcsolódó örömteli hír, hogy  azok a szurkolók, akik felmutatják belépőjüket, térítésmentesen használhatják a nap folyamán a 2-es és 4-es metró, illetve az 1-es villamos járatait. A szervezők továbbra is arra kérnek mindenkit, érkezzenek időben a helyszínre (kapunyitás: 18 óra)! Fontos azt is tudni, hogy az UEFA Mobile Ticket alkalmazásban található jegy mellett személyi igazolványt vagy útlevelet is fel kell mutatniuk a területre érkezőknek, így a belépésre érdemes időt szánni, illetve feltöltött telefonnal érkezni a stadionhoz.

Egyébként minden tudnivalót összegyűjtött az UEFA magyar nyelven is elérhető applikációjában, az UEFA Europa appban.

Az is kijelenthető, a valaha tapasztalt legnagyobb helyszíni média érdeklődés mellett rendezik az Európa-liga 2023-as döntőjét. A többszáz külföldi tévés munkatárs mellett 275 fotóst és újságírót akkreditált az UEFA a rendezvényre, melynek nemzetközi televíziós jelét, az élő adást, az MTVA és partnere az Antenna Hungária állítja elő. A helyszínen 34 kamera képe szolgáltatja a nemzetközi jelet, melynek gyártásában 170 szakember vesz részt.

A döntővel összefüggésben a biztonsági szolgálat 1700 fővel működik közre a helyszínen, akkreditációt pedig több mint 8000 ember vehet át különböző feladatok ellátására (a szakterületek képviselői mellett felszolgálók, takarítók, technikai személyzet stb. is nagy számban lesz jelen), és a rendezvényt a helyszínen közel ötszáz önkéntes segíti majd: hazai és külföldi, fiatal és idősebb sportrajongók, akik hosszas kiválasztást és felkészítést követően lehettek a rendezvény fontos segítői.

Europa-liga 2023

2023. május. 31.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Az MSÚSZ Gyulai István-díjasa: Bakai Gusztáv

Bakai G

A Magyar Sportújságírók Szövetsége Gyulai István-díjjal tüntette ki a…

Tovább >>

Az MSÚSZ Életműdíjasa: Jocha Károly

Jocha Károly 2

A Magyar Sportújságírók Szövetsége Életműdíjjal tüntette ki a…

Tovább >>

Százötvenen ünnepelték a születésnapost

Kiss Erzsébet köszöntése

Nagy szeretettel köszöntöttük gyulai kongresszusunk keretein…

Tovább >>

A jövő évi kongresszus helyszíne: Dunaszerdahely!

Zászlóátadás

Hagyományainknak megfelelően az MSÚSZ elnöksége a kongresszus napjának reggelén tartott…

Tovább >>