Több mint ezren ünnepeltük az Operaházban 2022 legjobb sportolóit

Soha nem látott népes helyszíni nézősereg előtt, Novák Katalin köztársasági elnök asszony kitüntető jelenlétében, első alkalommal a budapesti Operaházban zajlott az M4 Sport – Az Év Sportolója gála. A sportújságírók az 1958-as kezdet óta 65. alkalommal választották meg az esztendő legjobbjait.

 

A KFT Bál van az Operaházban című dalával kezdődött a Szabó László, a gála kreatív producere által megálmodott műsor, vendégként László Boldizsár is énekelt a produkcióban. Utána felcsendült a Himnusz, az egyik legnépszerűbb fiatal énekesnő, Paulina előadásában.

Szöllősi Györgynek, az MSÚSZ elnökének megnyitója után az est házigazdája, Mohay Bence sorra konferálta fel a jelölteket és a díjátadókat. A díjátadók között volt az este két díszvendége, Fabio Capello labdarúgóedző, egyebek mellett az AC Milan, a Real Madrid, az angol válogatott és az orosz válogatott korábbi mestere és Farkas Henrietta Laureus-díjas tizenegyszeres paralimpiai bajnok, aki a gyengénlátók és vakok B3-as kategóriájában versenyzett.

Az MSÚSZ által lebonyolított szavazások győztesei:

Az Év férfi sportolója: Milák Kristóf

Az Év női sportolója: Kozák Luca

Az Év csapata (egyéni sportágak csapatai): női kardválogatott

Az Év csapata (hagyományos csapatok): férfi labdarúgó-válogatott

Az Év edzője: Marco Rossi

Az MSÚSZ elnöksége szavazott az Év szabadidős sporteseményéről, ez a Balaton-átúszás lett, valamint az Év E-sportolójáról, mégpedig a szakszövetség előzetes javaslata alapján. Ez utóbbi címet Torzsás Ádám érdemelte ki.

A Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szavazók döntöttek az esztendő legjobb fogyatékos sportolóiról. A gálán ennek alapján három kategóriában hirdettek győztest.

Az Év fogyatékos férfi sportolója: Kiss Péter Pál

Az Év fogyatékos női sportolója: Pap Bianka

Az Év fogyatékos sportcsapata: női kerekesszékes vívóválogatott.

Az M4 Sport nézői szavaztak az Év sportpillanatára, majd a legjobb háromból egy szakértő zsűri választotta ki a legjobbat: Kristoffer Zachariassen nyerte ezt a kategóriát, a Ferencváros Európa-liga-csoportgyőzelmét jelentő gólért.

Köszöntöttük 1972-es müncheni olimpia a helyszínen lévő bajnokait, a Németországból a gálára hazaérkező Osztrics István párbajtőrvívót, valamint egykori csapattársát, Erdős Sándort, továbbá Gedó György ökölvívót és Hegedűs Csaba birkózót.

Óriási ováció fogadta az 1952-es olimpia három bajnokát, a Németországból hazatérő, 95 éves Benedek Gábort – az öttusacsapat tagját –, a Torontóból hazalátogató Gyenge Valéria úszónőt és az éppen a gála napján a 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb élő olimpiai bajnokát. Molnár Szabolcs mentalista bűvész – Kovács Zsófia tornász Európa-bajnok segítségével – bevonta látványos számába az ötven, illetve hetven esztendővel ezelőtt olimpiai bajnoki címet szerzett vendégeinket is.

További látványos színpadi produkciók és érdekes filmbejátszások után Novák Katalin köztársasági elnök és Szöllősi György adták át az MSÚSZ Életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredzőnek, akit a színpadon korábbi tanítványai, olimpiai és világbajnokok is köszöntöttek.

Gála Himnusz

2023. január. 10.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Európa-liga-mérkőzést nézett Topolyán az MSÚSZ küldöttsége

RTP_2084

Topolyán, a szerb bajnoki élvonal legjobbjai közé emelkedett Topolya SC Európa-liga-mérkőzésén járt a Magyar Sportújságírók Szövetsége küldöttsége, Zsemberi János…

Tovább >>

Megtartotta alakuló ülését a MOB Médiabizottsága

MOB mediabizottsag

Megtartotta alakuló ülését a MOB médiabizottsága, együttműködési megállapodást kötöttünk az olimpiai bizottsággal Buzgó József, egykori válogatott öttusázó, majd edző, a…

Tovább >>

Kő András kapta a Szepesi-díjat

Budapest 20230919Szepesi-Östreicher díjFotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport

A Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány, a hagyományoknak megfelelően, a Groupama Arénában adta át a kiemelkedő újságírói életművet elismerő Szepesi-díjat….

Tovább >>

Az összdíjazás több mint 100 ezer dollár

AIPSMediakep

Az AIPS immár hatodik alkalommal írta ki pályázatát médiadíjaira, az ismert kategóriákban. A legutóbbi kiírás alkalmával 138 országból érkeztek…

Tovább >>

Már lehet pályázni a megújult Ezüstgerely-díjra, a győztes 1 millió forintot kap

Ezusgerely_fb_-poszt

Megújult az Ezüstgerely-pályázat, amelyet immár a Nemzeti Sportügynökség ír ki. A korábbiaktól eltérően mostantól páratlan évben fotó- és videó,…

Tovább >>