November 4-ig lehet pályázni az AIPS Médiadíjra

Jó hír mindazoknak, akik pályázni kívánnak a 2022-es AIPS Médiadíjra: a világszövetség meghosszabbította a beadási határidőt. Az új dátum NOVEMBER 4., 18.00 óra

Az AIPS immár ötödik alkalommal írta ki pályázatát médiadíjaira, az ismert kategóriákban. A legutóbbi kiírás alkalmával 133 országból érkeztek pályázatok, mégpedig 33 nyelven, ami mutatja az AIPS Sport Médiadíj népszerűségét.

 

A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A https://www.aipsawards.com/ oldalon létre kell hozni egy profilt (ebben segítség: https://www.aipsmedia.com/…/pages/articles/2022/32662.html), majd elküldeni a pályamunkát. A beküldés ingyenes. A fenti weboldalnak már van kínai, francia, német, olasz, kínai, román és spanyol nyelvű verziója, a többi nyelven készülőben van. Mindenki legfeljebb két pályázatot tölthet fel. A feltöltés egyszerű, nem haladja meg a tíz percet legyen szó akár írásos kategóriák PDF-jéről, audio fájlról vagy videóról. A linkelések mindaddig megengedettek, amíg megfelelnek a követelményeknek (szabadon hozzáférhetőek, a megjelenés dátuma látható). Az összes kiegészítő anyag (szkriptek, feliratok, angol fordítás) feltöltéskor vagy egy későbbi szakaszban is mellékelhető.

HATÁRIDŐ

Az összes beküldött anyagnak 2021. november 5. és 2022. november 4. között kellett, kell megjelennie. Csak az ezen időpontok között közzétett cikkekkel, videókkal, fotókkal és audioműsorokkal lehet érvényesen pályázni 2022. november 4-ig.

KATEGÓRIÁK

A kategóriák megegyeznek az előző pályázat során megismert nyolc fő kategóriával: két fotós (sport akciókép, portfólió), két írott (legjobb kolumna, legjobb színes írás), három videós (rövid magazinos anyag, sportolói portré, dokumentumfilm) és egy hanganyag, amely a rádiós anyagoktól a podcastokon át bármilyen típusú lehet. Az egyes kategóriák dobogósai pénzjutalmat kapnak. A nyertesek pénzdíja a szokásos 8000 dollár, másodikoké 3000, a harmadikoké pedig 2000.

FOTÓ, AKCIÓKÉP

Olyan fotó, amely egy emlékezetes sportos pillanatot örökít meg valamely sporteseményen.

FOTÓ, SOROZAT

Minimum három, legfeljebb öt kép. E képek készülhettek egyazon vagy különböző sportágban, egyazon vagy különböző sporteseményen.

LEGJOBB CIKK

Olyan szakmai tudást és tájékozottságot tükröző írás, amely az adott témakörbe releváns betekintést nyújt, hangulatos, eredeti megfogalmazásban.

LEGJOBB SZÍNES ÍRÁS

Mindazon történetek elmesélése, amelyek az innovatív gondolkodást, a vizsgálódást mutatják be szenvedélyesen, hangulatosan megírva, megragadva az érzelmeket a sport világában. Ide tartozhat a riport, a magazincikk, krónika, interjú.

HANGANYAG

Lehet rádióriport, internetes hanganyag (podcast), kommentár vagy más munka, amely nemcsak tartalmas, hanem technikai innovációt és minőségi kutatómunkát is tükröz.

VIDEO

SPORTOLÓI PORTRÉ

Olyan tíz percnél hosszabb videó, amely lenyűgöző, mélyreható képet vázol fel egy sportolóról, vagy a sportvilág egyik prominens, meghatározó alakjáról.

DOKUMENTUMFILM

Olyan tíz percnél hosszabb videó, amely egy lenyűgöző vagy feltáró jellegű történetet mesél el a sportvilág valamely szeletéből, s a minőségi kutatási eredmények minőségi filmkészítéssel fonódnak össze.

RÖVID SPORTMAGAZIN JELLEGŰ ALKOTÁS

Olyan tíz percnél rövidebb videó, amely lenyűgöző, mélyreható képet vázol fel egy sportolóról, vagy a sportvilág egyik prominens, meghatározó alakjáról.

FIATAL RIPORTEREK

A kilencedik kategória a fiatal, 30 év alatti hivatásos riportereké, sportújságíróké; e kategóriába azok tartoznak, akik 1993. január 1. után születtek. Ők három kategóriában pályázhatnak: írott anyag, fotó, műsorkészítés (hanganyag, videó). A kategóriák legjobbjainak díja: „ösztöndíjasként” részt vehetnek egy világversenyen, s minden költségüket az utazástól a szállásig az AIPS állja. A személyenkénti két pályázatból csak egy adható be.

Az AIPS Sport Médiadíj a sportújságírók globális díja minden műfajban. Fejenként legfeljebb két pályázat adható be, az összdíjazás több mint 100 ezer amerikai dollár.

Összesen nyolc kategóriában zajlik a verseny, továbbá van egy külön kategória, három alkatzegóriával, a fiatal riportereknek.

A pályázatok beadási határideje: 2022. november 4.

A díjkiosztó ünnepségre 2023 első felében kerül sor.

Az AIPS Sport Media Awards díjat a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség a Katari Sportújságíró Bizottsággal együttműködésben szervezi, a sport és a kultúra iránti befektetésnek tekintve a közös munkát és kifejezetten ügyelve a szakma függetlenségének megőrzésére.

Az első díjátadót 2019 januárjában, Lausanne-ban tartották. A második házigazdája 2020 februárjában a rendkívül sikeres 83. AIPS-kongresszus keretében Budapest volt. A 2021-es gála, amelyen a fiatal riporterek fotós szekciójában Szilágyi Anna győzött, online zajlott. Tavaly, 2021-ben Dohában rendezték a díjkiosztót, ezen személyesen vett részt Muhi András Pires, aki Szilágyi Áronról készített, Egy mindenkiért című filmjével a legjobb háromba került a sportolói portrék kategóriájában, a versenyben a legjobb európaiként végzett. Az előzsűrízésben részt vesznek az AIPS Végrehajtó Bizottságának mindenkori tagjai.

Muhi András Pires

2022. szeptember. 24.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ismertté váltak a hármas listák, óriási verseny több kategóriában

bejelentes2

Rekordszámú voks érkezett az Év Sportolóira a Magyar Sportújságírók Szövetsége 66. szavazásán. A korábbi, 2019-as csúcsot (439) felülmúlva, 471-en…

Tovább >>

Megkezdődött a szavazás az Év sportolója-díjak jelöltjeire

Tavalyi

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2024.  január 8-án, hétfőn, a budapesti Operaházban rendezi meg a 66. M4 Sport – Az…

Tovább >>

Felhívás az MSÚSZ tagjainak, regisztráció a gálára

Gála Himnusz

A Magyar Sportújságírók Szövetségének azon tagjai vehetnek részt a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálán, 2024. január 8-án,…

Tovább >>

Igazolványcsere 2023

emblema

Kedves Kolléga! Az MSÚSZ-igazolványokat a 2024-2025-ös időszakra ezen

Tovább >>