Megtartotta alakuló ülését a MOB Médiabizottsága

Megtartotta alakuló ülését a MOB médiabizottsága, együttműködési megállapodást kötöttünk az olimpiai bizottsággal

Buzgó József, egykori válogatott öttusázó, majd edző, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztőjének vezetésével újra megalakult a Magyar Olimpiai Bizottság Médiabizottsága. Az október 12-ei ülésen részt vett Fábián László, a MOB főtitkára is.

A bizottság működése 2017-ben a tagok mandátumának lejárta után szünetelt egy ideig, majd a MOB elnöksége 2023-ban döntött az újraalakításról, és az augusztus 30-ai ülésén megválasztotta annak elnökét és tagjait (elnök Buzgó József; tagjai Ambrus Gábor, dr. Csisztu Zsuzsa, Kálnoki Kis Attila, Magyar Zoltán, Máté Pál, Novák Miklós, Sörös Jenő, Székely Dávid, Szöllősi György és Vobeczky Zoltán).

Fábián László köszönetet mondott a tagoknak, amiért elvállalták a bizottsági munkát, mint fogalmazott: „erős csapat gyűlt össze. Buzgó József – aki korábban már volt tagja MOB Médiabizottságának – hangsúlyozta, hogy olyan összetételű társaság gyűlt össze, amely lefedi a hazai média valamennyi területét.

Szöllősi György MOB-tag, a Nemzeti Sport főszerkesztőjeként és a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnökeként is üdvözölte a grémiumot. Köszönetet mondott a MOB-nak, az „irányért, melyhez visszatért”, Fábián Lászlónak, amiért részt vett a nyári MSÚSZ-kongresszuson, a Csillag Imre-ösztöndíjprogram támogatásáért. Külön örömét fejezte ki, hogy Buzgó József személyében olyan sportember vezeti a testületet, aki sportolóként, edzőként és újságíróként is jártas az olimpizmus világában. A MOB kommunikációs vezetőjét, a bizottság titkárát, Tóth Anitát korábbi munkatársaként üdvözölte. „Visszatért a médiabizottság! Jó a csapat, fontos orgánumok vannak itt, megtiszteltetés itt lenni” – mondta a főszerkesztő. Hozzátette: közös projekt a sportévkönyv elkészítése is, „nagyszerű hagyomány, ami a kollégák jelentős részét bevonja”.

Dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke – aki tagja a MOB közgyűlésének és a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának is – arról beszélt, hogy fontos a bizottság tagjainak kiállása a MOB mellett. „Felelősségünk is van: alapfeladatunk a MOB tevékenységének megmutatása, az olimpia, olimpizmus ügyének megszerettetése. A médiának az olimpia ügyének társadalmi elfogadottságában hallatlan nagy szerepe van, ebben közreműködni, ez lehet egyik hosszú távú feladatunk. Fontosnak tartom továbbá az ifjú, újonc olimpikonokat megismertetni a média világával, hogy tudják, mi a teendő, hogyan kell viselkedni a mix-zónában egy világverseny, olimpiai esemény alkalmával”.

MOB mediabizottsag

2023. október. 12.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Európa-liga-mérkőzést nézett Topolyán az MSÚSZ küldöttsége

RTP_2084

Topolyán, a szerb bajnoki élvonal legjobbjai közé emelkedett Topolya SC Európa-liga-mérkőzésén járt a Magyar Sportújságírók Szövetsége küldöttsége, Zsemberi János…

Tovább >>

Megtartotta alakuló ülését a MOB Médiabizottsága

MOB mediabizottsag

Megtartotta alakuló ülését a MOB médiabizottsága, együttműködési megállapodást kötöttünk az olimpiai bizottsággal Buzgó József, egykori válogatott öttusázó, majd edző, a…

Tovább >>

Kő András kapta a Szepesi-díjat

Budapest 20230919Szepesi-Östreicher díjFotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport

A Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány, a hagyományoknak megfelelően, a Groupama Arénában adta át a kiemelkedő újságírói életművet elismerő Szepesi-díjat….

Tovább >>

Az összdíjazás több mint 100 ezer dollár

AIPSMediakep

Az AIPS immár hatodik alkalommal írta ki pályázatát médiadíjaira, az ismert kategóriákban. A legutóbbi kiírás alkalmával 138 országból érkeztek…

Tovább >>

Már lehet pályázni a megújult Ezüstgerely-díjra, a győztes 1 millió forintot kap

Ezusgerely_fb_-poszt

Megújult az Ezüstgerely-pályázat, amelyet immár a Nemzeti Sportügynökség ír ki. A korábbiaktól eltérően mostantól páratlan évben fotó- és videó,…

Tovább >>