A szlovénok már megtartották a maguk gáláját

Nem babonásak a szlovén sportújságíró kollégák, december 13. napján rendezték meg az Év sportolója díjátadót Ljubljanában. A helyszín a főváros kongresszusi és kulturális központja, a Cankarjev dom volt. A rendezvényre meghívást kapott a Magyar Sportújságírók Szövetsége is, az MSÚSZ-t Mravik Gusztáv első alelnök és S. Tóth János elnökségi tag képviselte.

A Sportnik leta 2022 elnevezésű gáláról a magyarországi Év sportolójához hasonlóan élő televíziós közvetítést láthattak az érdeklődők, amelyet igen feszes tempóban kellett lebonyolítani, ugyanis aznap rendezték a labdarúgó-világbajnokság első, Argentína–Horvátország elődöntőjét is.

A szlovéniai szavazás végeredménye pontosan tükrözte, hogy a szomszédos országban – a földrajzi adottságoknak köszönhetően – népszerűek és sikeresek a téli sportok. A férfiaknál a világbajnok és Gyémánt-liga-győztes diszkoszvető, Kristjan Ceh kapta a legtöbb szavazatot, a nőknél az olimpiai bajnok síugró, Ursa Bogataj végzett az élen. A 27 éves versenyző tagja volt a Pekingben a vegyes csapatversenyben szintén aranyérmes négyesnek Nika Kriznar, Peter Prevc és Timi Zajc társaságában – ez a kvartett lett az év csapata. A sporttehetségek díját a golfozó Pia Babnik, míg a fair play-kitüntetést Polona Klemencic and Ula Hafner vehette át. A két biatlonista a téli olimpián megtalálta a norvég Marte Olsbu Röiseland fegyvere elveszettnek hitt alkatrészét, s ezzel hozzásegítették a norvég vegyes váltót az aranyérem megszerzéséhez – Röiseland videóüzenetben mondott újra köszönetet a nemes gesztusért.

A magyar delegációt a házigazdák nevében Jan Grgic, a Szlovén Sportújságíró-szövetség felügyelő bizottságának tagja, a Primorski Dnevnik című lap munkatársa fogadta és kalauzolta, miután az alelnök Sinisa Urosevic – egészségügyi okokból – egy nappal a gála előtt kénytelen volt lemondani a  részvételt. Sinisának ezúton is jobbulást kívánunk!

Ljubljana 2Ljubljana 1

2022. december. 15.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ismertté váltak a hármas listák, óriási verseny több kategóriában

bejelentes2

Rekordszámú voks érkezett az Év Sportolóira a Magyar Sportújságírók Szövetsége 66. szavazásán. A korábbi, 2019-as csúcsot (439) felülmúlva, 471-en…

Tovább >>

Megkezdődött a szavazás az Év sportolója-díjak jelöltjeire

Tavalyi

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2024.  január 8-án, hétfőn, a budapesti Operaházban rendezi meg a 66. M4 Sport – Az…

Tovább >>

Felhívás az MSÚSZ tagjainak, regisztráció a gálára

Gála Himnusz

A Magyar Sportújságírók Szövetségének azon tagjai vehetnek részt a 66. M4 Sport – az Év Sportolója Gálán, 2024. január 8-án,…

Tovább >>

Igazolványcsere 2023

emblema

Kedves Kolléga! Az MSÚSZ-igazolványokat a 2024-2025-ös időszakra ezen

Tovább >>