Végső búcsút vettünk Molnár Csabától

csaba temetes ratgeberKedden kora délután több mint százan búcsúztak el kollégánktól, Molnár Csabától. Az Óbudai Temetőben tartott szertartáson a családtagokon, ismerősökön, egyetemi csoporttársakon kívül megjelent a sportújságírók szakma sok elismert képviselője is, hogy elbúcsúzzon az 52 évesen elhunyt barátunktól. A család búcsúztatójában elhangzott, hogy Csaba már egészen fiatalon elkötelezte magát a sportújságírás mellett, még ügyvédi pályáját is feladta azért, hogy szerelmének, a sportújságírásnak éljen. Éppen emiatt az igen erős elköteleződés miatt nem építgette saját családi életét, mindene a sport, a Barcelona, a Vasas és az argentin futball-válogatott volt.

csaba temetes vizesesA sportújságíró szakma nevében S. Tóth János köszönt el Csabától, barátságuk még a miskolci egyetemi évekre nyúlik vissza, és senki sem lepődött meg azon, hogy a búcsúztatóban elhangzott: az egyetemi előadótermek helyett gyakran a helyi vendéglátó-egységeket látogatták, Csaba féktelen habitusa már ekkor is megmutatkozott. De az odaadása is, ha sportról, vagyis munkáról volt szó, a pontosság, a kötelességtudat és a lelkesedés jellemezte.

csaba temetes hajdu b“Évek óta hullámvasút volt a pályád, megélted a magasságokat és a legnagyobb mélységeket is – hallhattuk S. Tóth Jánostól. – Legutóbb Lantos Gábor közbenjárásával Pajor-Gyulai László sietett a segítségedre. Sajnos a szakmánkból a legtöbb érték, amikre felesküdtél, kiveszett, megszakadt a szíved, ahogy a többieké, Molnár Danié vagy Sipos Janié. Nehéz eset voltál, de nagyon jó ember. Aki közelről ismert, mindenki szeretett.”
A temető szóróparcellájában megtartott búcsúztatáson többek között Gundel-Takács Gábor, Hajdú B. István, Faragó Richard, Matuz Krisztián, Borbély Zoltán és az egykori jó barát, Rátgéber László – akiről Csaba könyvet írt – is elhelyezte a megemlékezés virágait.

Csabát a családon kívül az nb1.hu is saját halottjának tekinti.

2014. augusztus. 12.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>