Ülésezett az elnökség

A nyári szünet után megtartotta első ülését szövetségünk elnöksége. A testület létszáma eggyel csökkent, mivel Riskó Géza lemondott első alelnöki posztjáról és elnökségi tagságáról is. Helyette majd közgyűlésen tudunk új személyt választani. Riskó tagja volt a MOB-nak is. Mint köztudott, a májusi kongresszuson Őri B. Péter főtitkár bejelentette, hogy nem kíván élni az alapszabály adta lehetőséggel, miszerint a mindenkori főtitkár automatikusan tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, mégpedig azért nem, mert nem tartja összeegyeztethetőnek az újságírói munkát a MOB-tagsággal.Az alapszabály ennek megfelelően változott: az az elnökségi tag, aki nem kíván élni automatikus MOB-tagságával, ajánlhat maga helyett másik vezető tisztségviselőt a döntést meghozó elnökség figyelmébe. Őri B. nem ajánlott senkit, hiszen azzal sem ért egyet, hogy sportújságíró tagja legyen a MOB-nak, ezért helyükre Szöllősi György elnök Mravik Gusztáv második alelnököt és Horváth Imrét, az ellenőrző bizottság elnökét javasolta. A tagok más javaslatot nem tettek, Mravikot és Horvátot az elnökség titkos szavazással megválasztotta MOB-tagnak.

Szöllősi György beszámolt a legutóbbi elnökségi ülés óta történtekről, többek között tájékoztatást adott az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2017 előkészületeiről. Tavasszal meghosszabbítottuk a szerződést az MTVA-val.

Nagyon sikeres volt a Csillag Imre Ösztöndíj Program, az MLSZ ötmilllió forintos támogatásának köszönhetően több kolléga külföldi utazásához tudtunk hozzájárulni. Felvetődött, hogy a további négy látványsportág vezetőségével is hasonló megállapodást kellene kötni. De addig is, az elnökség egyhangúlag elfogadta azt az indítványt, hogy egymillió forintot különítsünk el a labdarúgáson kívül más sportágak külföldi eseményeiről tudósító kollégák utazásának támogatására.

Elhangzott: szövetségünk sajtóalapítványának kuratóriuma egyben ellátja a Szolidaritási bizottság teendőit is.

Az elnökség felhatalmazta Szöllősi Györgyöt, hogy közölje az AIPS Europe-pal: vállaljuk a szervezet  2017 márciusi Tavaszi Sportújságírócsúcs rendezvényének a megrendezését.

2016. október. 16.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>