Szurkolói derbi a múzeumban

IMG_0061„Miként lehetséges, hogy a hétköznapi életben ennyire békésen megférnek egymás mellett azok, akik a stadionban azt kiabálják egymásnak: »Egyszerűen senkik vagytok!«?” – tette fel a kérdést valaki az MSÚSZ-filmklub április 24-én tartott estjén a meghívott vendégeknek. A Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban a Ferencváros és a Honvéd szurkolói „csaptak össze” verbálisan, noha összecsapásról valójában szó sem volt: Jáky-Szabó Gergely, az FFC szurkolói futballcsapat tagja, a Hír TV riportere és a Kékesi Ferenc törzsszurkoló vezette kispesti különítmény néhány órára félretette a csatabárdot, és baráti hangon beszélt a magyar szurkolói kultúráról és aktuális kérdésekről.

Sajátos nézőpontot kínált a szintén jelenlévő Mátyus János tapasztalata, a 34-szeres válogatott hátvéd többek között éppen a Kispest-Honvéd és a Ferencváros korábbi játékosaként adott számot arról, miként éli meg a futballista a lelátó eseményeit. Ráadásul a skót Hiberniannél szerzett élményei alapján a brit szurkolói közegről is hiteles képet adott, szorosan kapcsolódva a Chelsea huligánjairól szóló film, a Futballfaktor témájához.

A Thury Gábor vezette beszélgetés során szó esett arról, mi a különbség az ultra, a huligán és az egyszerű szurkoló között, honnan ered a Ferencváros és az Újpest rivalizálása és a „Puskás” feliratuk felcsúti letiltása miatt bosszús Honvéd-drukkerek sérelméről is.

Szöveg: Csillag Péter
Fotó: Milkovics Pál

2014. április. 29.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>