Szövetségünk tagjait is díjazták az idei Ezüstgerely-pályázaton

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban kihirdették az Ezüstgerely 2022 – Sport a kortárs magyar művészetben elnevezésű pályázat díjazottjait, és megnyitották azt a kiállítást, amelyen június 19-ig megtekinthetők a legjobb alkotások. Szövetségünk tagjai több díjat is nyertek.

Szabó Lajos, a múzeum igazgatója emlékeztetett rá, hogy hatvan éve adták át először az Ezüstgerely-díjakat, és idén már 31. alkalommal hirdettek eredményt. Ezúttal 171 alkotó 538 pályaművel mutatta meg magát. A kétévente kiírt pályázat új kiállítása négy héten át hétfő kivételével 10 és 17 óra között látogatható.

„A kezdeményezés újból és újból felhívja a figyelmet arra, hogy a sport és a művészet a kultúra része. Az Ezüstgerely magas nívójú, nagyra becsült pályázat. Örvendetes, hogy ezúttal is sokan jelentkeztek, hogy bemutassák a sport szépségét, gyötrelmeit, harmóniáját” – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója, NOB-tag.

Sportfotó kategóriában Ezüstgerely-díjas lett Szalmás Péter: Karatréning 1-6. című sorozata, amelyet egyébként tavaly az MSÚSZ Nívódíjjal tüntetett ki. II. helyezést ért el Rózsa Tamás (Amikor kirepül című képével), III. helyezett holtversenyben Illyés Tibor (Nagy pillanat) és Szabó Miklós (Atlétika vb 1-6.). Különdíjak: Hidvégi János Gábor: Férfias játékok és Micheller Szilvia: Gubanc.

A Film-video kategóriában II. helyezést ért el Tóth Bálint Milák Kristófról szóló, A jóslat című filmje.

A Sportirodalom kategóriában 15 pályázó 19 pályaművet adott be, a könyvek többsége a Nagy Béla-program támogatásával jelent meg. Az MSÚSZ által kiadott A körkép (szerzői: Dénes Tamás, S. Tóth János, Szöllősi György) különdíjat kapott. III. helyezést érdemelt Csillag Péter: Hátsó füves – Barangolás a magyar futball rejtett tájain című munkája. Különdíjjal jutalmazták B. Bába Éva , Sándor Mihály és Dénes Tamás A világ labdarúgásának történetéről írott ötkötetes munkáját és Fehér Ferenc: Csodás évek “Köszönöm, KSI” című könyvét.

Oklevél díjazásban részesült Szigeti Csaba (Viharsaki sporthistóriák) és Vörös Csaba (A magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái).

(A fotón: Schmitt Pál, Fábián László díjátadók, Csillag Péter és Szabő László díjátadó. Fotó: Róth Tamás)

 

RTH_8882 (2)

2022. május. 19.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Csillag Péter Feleki-díjas

CSPH8697

Csillag Pétert Feleki László-díjjal tüntette ki a Magyar Sportújságírók Szövetsége a nyíregyházi kongresszuson. A Nemzeti Sport főmunkatársát Szöllősi György…

Tovább >>

Muhi András Pires filmje Európa legjobbja

AIPS3

A legjobb háromba került az AIPS Médiadíj  sportolói portrék kategóriájában, s meghívást kapott a június 12-i díjátadóra Muhi András…

Tovább >>

Díjátadó Szegeden

20220523_185346

Immár ötvenegyedik alkalommal adták át Csongrád-Csanád megye sportéletének meghatározó szereplőinek előző évi teljesítményük elismeréseként a Délmagyarország nevű napilap díjait….

Tovább >>

Nagyszerű magyar szereplés az AIPS Médiadíjáért kiírt pályázaton

AIPS Media

Két magyar film is a legjobb tíz közé jutott a maga kategóriájában az AIPS, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség immár negyedik…

Tovább >>

Szövetségünk tagjait is díjazták az idei Ezüstgerely-pályázaton

RTH_8882 (2)

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban kihirdették az Ezüstgerely 2022 – Sport a kortárs magyar művészetben elnevezésű pályázat díjazottjait, és…

Tovább >>