Szlovéniában jártunk

Az MSÚSZ Szöllősi György elnökkel és Őri B. Péter főtitkárral képviseltette magát Ljubljanában az Év sportolója gálán. Szlovéniában hagyomány, hogy a díjazottakat az elnöki palotában fogadja Borut Pohar köztársasági elnök.
Pohar
Borut Pohar szívesen állt kamera elé Szöllősi Györggyel,
szlovén elnök
 majd néhány szót váltott az MSÚSZ elnökével és főtitkárával
Fotó:  Nebojsa Tejic
Utána a főváros kulturális központjában (Cankarjev dom) a publikum látványos gálán ünnepelte  a győzteseket és helyezetteket. A férfiaknál Primoz Roglic (kerékpáros, a spanyol körverseny győztese), a nőknél Janja Garnbret (világbajnok falmászó), a csapatok közül pedig  az Eb-ezüstérmes férfi röplabda-válogatott lett az első.
Doncic mama
Luka Doncic, az NB A legújabb sztárja második lett a férfiak versenyében, a díjat édesanyja vette át, akinek az MSZ elnöke (balra) és főtitkára szívből gratulált
Az MSÚSZ küldöttsége felkereste a három évvel ezelőtt nyílt,  a belvárosban található Balassi Intézetet, ahol Sárosi Bence kulturális titkár számolt be a munkájukról. Érdekesség, hogy a Szlovén Sportújságírók Szövetségének alelnöke, Szinisa Urosevic, a Delo című politikai napilap sportrovatának munkatársa magyarul tanul az intézet nyelvtanfolyamán.
Balassi
Sárosi Bence (balra) , Szinisa Orosevic, Schwetter Éva nyelvtanár, Szöllősi György, Őri B. Péter
  • sajt. táj. (1)

    A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a tudósítók munkáját lehetővé tevő közös erőfeszítéseikért.

  • NovZol

    Orbán Viktor miniszterelnök 80. születésnapja alkalmából levélben gratulált a legendás rádiósnak, szövetségünk tiszteletbeli elnökének, Novotny Zoltánnak.

  • 1200novotny-radnoti-foto-MOB_960px

    Két rádióslegenda nyolcvan évvel ezelőtt egy napon, május 19-én született: szövetségünk tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán és tagja, Radnóti László. A jó Isten éltesse őket nagyon sokáig!

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Már lehet jelentkezni az AIPS Sport Media Awards, vagyis az AIPS Sportmédiadíj idei pályázatára

Magyar díjazottak

Noha a világ rendkívüli időszakot él, a minőségi újságírás továbbra is él, létezik. Ahogy a AIPS Sport Médiadíj is,…

Tovább >>

Az olasz kormány így segít

AIPS-fotó

Az AIPS honlapján jelent meg egy cikk, amely arról szól  hogy Olaszországban miként segítik a média munka nélkül…

Tovább >>

Pályázati felhívások

Németh Gyula

Az MSÚSZ az idén is meghirdeti pályázatait. Nívódíj A pályázatok beérkezésének a határideje minden kategóriában (írott sajtó, rádió-televízió, fotó, könyv) 2020. május…

Tovább >>

Évkönyv a fiatalokról

UP-évkönyv

Negyedszer is megjelent az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó gondozásában a korosztályos sport éves krónikáját feldolgozó kötet. A szövetségünk…

Tovább >>

Elnökségi közlemény

press

Előrebocsátva, hogy ezekben a napokban mi, sportújságírók is az emberi élet…

Tovább >>