Szepesi-díj: Török László

Ötödik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány, ahogy eddig mindig, most is a Groupama Arénában.

A résztvevőket Szöllősi György, az alapítvány kuratóriuma és szövetségünk elnöke köszöntötte.

Szöllős

S. Tóth János, a Feleki-díjas sportújságíró, a Nemzeti Sport szerkesztője, az MSÚSZ elnökségi tagja mondta el laudációját a Szepesi-díj kitüntetettjéről, Török Lászlóról, a szintén Feleki-díjas legendás rádióriporterről, szövetségünk szolidaritási bizottságának a tagjáról.

Stotya

Kiemelte, hogy a 68 éves sportriporter egész életét a sport szolgálatába állította, így szinte mindent a sportnak is köszönhet. Emlékeztetett rá, hogy Török 1971-től külsőzött a rádióban, majd 1982-ben került belsős státusba, immár riporterként, és a Magyar Rádió nyolcvanas-kilencvenes évekbeli Dream Teamjének tagja lett. Főleg jégkorongot, vízilabdát és úszást közvetített. Nyári olimpiáról először 38 évesen tudósított, és rögtön a csúcsra ért: Szöulban négy magyar úszóaranyérem született, közte Egerszegi Krisztináé. Ő kürtölte világgá a női hátúszók 200 méteres döntőjében Egerszegi célba érésekor az azóta legendássá vált mondatokat: „Hát ilyen nincs, ilyen nincs, és mégis van!”

„Nehezen találom a szavakat, mert Szepesi nemcsak a példaképem, hanem a második apám volt” – mondta a díjazott, aki felolvasta azt a válaszlevelet, amelyet 51 éve a díj névadójától kapott, amikor azért írt neki, hogy ő is rádióriporter szeretne lenni.

Videó itt.

Török

Török László a kitüntetést, a díj első nyertesétől, a szintén legendás rádióriportertől, szövetségünk tiszteletbeli elnökétől, Novotny Zoltántól és Szöllősi Györgytől vehette át nemzedéki élményt jelentő, kiemelkedő szakmai színvonalú, szenvedélyes rádiós sportközvetítéseiért, példamutató emberi és kollegiális helytállásáért.

Lantosné

Az Östreicher-díjat Deutsch Tamás, az MTK elnökének laudációja után Bélteky Róbert kuratóriumi tag adta át az Aranycsapat balhátvédje, az olimpiai bajnok és vb-ezüstérmes, Lantos Mihály, az Aranycsapat balhátvédje, későbbi kitűnő edző özvegyének, Lantos Mihályné Beretvás Máriának, aki az indoklás szerint a házastársként eltöltött negyed évszázad szeretetteljes családi légkörének megteremtéséért, a férje karrierjéhez mindig alkalmazkodva is példamutató pedagógusi és családanyai helytállásáért kapta az elismerést.

Az ünnepség moderátora az M4 Sport műsorvezetője, Molnár Mátyás volt.

MolnárM

Az alapítványtevő Puskás Ferencné szándéka szerint mindkét díj egymillió forintos pénzjutalommal jár.

Fotók: NS/Földi Imre, Róth Tamás

2019. szeptember. 20.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>