Szepesi-díj: Lakat T. Károly

Hatodik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány, ahogy eddig mindig, most is a Groupama Arénában.

A résztvevőket Szöllősi György, az alapítvány kuratóriuma és szövetségünk elnöke köszöntötte.

Gyuri beszél

Borbély Zoltán  ügyvéd-sportújságíró mondta el laudációját

Borbély

a Szepesi-díj kitüntetettjéről, Lakat T. Károlyról, az MSÚSZ Életműdíjas tagjáról, az idén 70 éves sportújságíróról, a  Népsport, Képes Sport, Nemzeti Sport korábbi munkatársáról rovatvezetőjéről,  több nagy sikerű sportkönyv szerzőjéről, a Fourfourtwo magazin állandó jegyzetírójáról.

Az indoklás:

“FÉLÉVSZÁZADOS, TÚLNYOMÓRÉSZT A LABDARÚGÁSHOZ KÖTŐDŐ, ATTÓL ELVÁLASZTHATATLAN ÚJSÁGÍRÓI, ÍRÓI, SZERKESZTŐI, PUBLICISZTIKAI, RIPORTERI MUNKÁJA, EGYEDI HANGVÉTELŰ, A PUSZTULÓ HAZAI FUTBALLKULTÚRÁT AZ ESEMÉNYEK RÉSZTVEVŐJÉNEK, ELSZENVEDŐJÉNEK A SZEMÉLYESSÉGÉVEL ÉS HITELESSÉGÉVEL ÁBRÁZOLÓ KÖNYVEI, ÍRÁSAI ELISMERÉSEKÉNT.”

Lakat

A Szepesi-díjat Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója és Szöllősi György adta át

Az Östreicher-díjat Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának laudációja után

Gellei

Genzwein Ferenctől, a Testnevelési Egyetem kancellárjától és Tóth-Zele Józseftől (képünkön jobbra) a Spanyolországban élő korábbi kiváló futballedzőől,  a kuratórium tagjától kapta meg az idén májusban elhunyt kiváló futballista, Ladinszky Attila élettársa, Bodor Ágnes. Kenderesi István, Attila jó barátja, a Vasas hajdani kapusa, aki emigrálását követően Hollandiában és Belgiumban is védett, pedig videóüzenetet küldött. Ott volt az ünnepségen a Puskás, a musicalben Östreicher Emilt alakító Szerednyei Béla (balra) is.

Bodor

Az indoklás:

“AZ EMIGRÁCIÓBAN PÁRATLANUL SIKERES MAGYAR LABDARÚGÓ CSATÁRLEGENDA, BELGA ÉS SPANYOL KUPAGYŐZTES, BELGA BAJNOK ÉS GÓLKIRÁLY LADINSZKY ATTILA MELLETT SZERETETBEN ELTÖLTÖTT ÉVTIZEDEK NYUGODT LÉGKÖRÉNEK MEGTEREMTÉSÉÉRT, AZ ÉLETE UTOLSÓ ÉVEIT ITTHON TÖLTŐ, MEGBÉKÉLŐ VILÁGVÁNDOR TÁRSAKÉNT TANÚSÍTOTT TÜRELMÉÉRT, HELYTÁLLÁSÁÉRT.”

Az ünnepség moderátora az M4 Sport műsorvezetője, Molnár Mátyás volt.

Molnár Matyi

Az alapítványtevő Puskás Ferencné szándéka szerint mindkét díj pénzjutalommal jár, ennek fedezetét az idei évtől a Provident Pénzügyi Zrt. állja.

Az ünnepségről készült videó itt látható.

Fotók: MSÚSZ/Mravik-Galán Laura, Mravik Gusztáv

  • címlapi

    Az AIPS következő, tisztújító kongresszusa a koronavírus-járvány miatt 2022-ben lesz Olaszországban.

  • Médiadíj

    Az AIPS Médiadíjára még egy napig, vagyis november 9-én, hétfőn18 óráig lehet pályázni.

  • NBP-könyvhegy

    Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke csütörtökön átadta a Nagy Béla-program eddigi csaknem három éve alatt megjelent könyveket, kiadványokat, valamint az ugyancsak támogatott konferenciát, honlapot, kiállítást dokumentáló anyagot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonynak.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Átadtuk a díjat

HoMa

Szövetségünk irodájának Szepesi termében kapta meg Horváth Mariann, az Eurosport kommentátora a Gyulai-díjat, mert a Sportújságíró-kongresszusra nem tudott eljönni. Szívből gratulálunk!

Tovább >>

Búcsú Hegyi Lászlótól

HegyiLaci (4)

Életének 79. évében elhunyt dr. Hegyi László, a Magyar Sportújságírók Szövetsége felügyelő bizottságának korábbi tagja, a Sportcsillagok Gálájának alapító…

Tovább >>

NBP: újabb könyv

Könyv,, fotó

Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával megjelent Török Ferenc Győzelmek és emlékek szögescipőben című könyve az 1950-es és 60-as évek két…

Tovább >>

Gratulálunk!

Kopeczky

Szövetségünk szolidaritási bizottságának elnöke, a 85. életévét nemrég betöltő Kopeczky Lajos televíziós szerkesztő-riporter Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettestől vehette…

Tovább >>

Gratulálunk!

KaplárFJózsef

A Sport TV székházában adta át Szöllősi György elnök az MSÚSZ legrangosabb szakmai kitüntetését, az Életműdíjat Kaplár F. József…

Tovább >>