Szepesi-díj: Lakat T. Károly

Hatodik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány, ahogy eddig mindig, most is a Groupama Arénában.

A résztvevőket Szöllősi György, az alapítvány kuratóriuma és szövetségünk elnöke köszöntötte.

Gyuri beszél

Borbély Zoltán  ügyvéd-sportújságíró mondta el laudációját

Borbély

a Szepesi-díj kitüntetettjéről, Lakat T. Károlyról, az MSÚSZ Életműdíjas tagjáról, az idén 70 éves sportújságíróról, a  Népsport, Képes Sport, Nemzeti Sport korábbi munkatársáról rovatvezetőjéről,  több nagy sikerű sportkönyv szerzőjéről, a Fourfourtwo magazin állandó jegyzetírójáról.

Az indoklás:

“FÉLÉVSZÁZADOS, TÚLNYOMÓRÉSZT A LABDARÚGÁSHOZ KÖTŐDŐ, ATTÓL ELVÁLASZTHATATLAN ÚJSÁGÍRÓI, ÍRÓI, SZERKESZTŐI, PUBLICISZTIKAI, RIPORTERI MUNKÁJA, EGYEDI HANGVÉTELŰ, A PUSZTULÓ HAZAI FUTBALLKULTÚRÁT AZ ESEMÉNYEK RÉSZTVEVŐJÉNEK, ELSZENVEDŐJÉNEK A SZEMÉLYESSÉGÉVEL ÉS HITELESSÉGÉVEL ÁBRÁZOLÓ KÖNYVEI, ÍRÁSAI ELISMERÉSEKÉNT.”

Lakat

A Szepesi-díjat Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója és Szöllősi György adta át

Az Östreicher-díjat Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának laudációja után

Gellei

Genzwein Ferenctől, a Testnevelési Egyetem kancellárjától és Tóth-Zele Józseftől (képünkön jobbra) a Spanyolországban élő korábbi kiváló futballedzőől,  a kuratórium tagjától kapta meg az idén májusban elhunyt kiváló futballista, Ladinszky Attila élettársa, Bodor Ágnes. Kenderesi István, Attila jó barátja, a Vasas hajdani kapusa, aki emigrálását követően Hollandiában és Belgiumban is védett, pedig videóüzenetet küldött. Ott volt az ünnepségen a Puskás, a musicalben Östreicher Emilt alakító Szerednyei Béla (balra) is.

Bodor

Az indoklás:

“AZ EMIGRÁCIÓBAN PÁRATLANUL SIKERES MAGYAR LABDARÚGÓ CSATÁRLEGENDA, BELGA ÉS SPANYOL KUPAGYŐZTES, BELGA BAJNOK ÉS GÓLKIRÁLY LADINSZKY ATTILA MELLETT SZERETETBEN ELTÖLTÖTT ÉVTIZEDEK NYUGODT LÉGKÖRÉNEK MEGTEREMTÉSÉÉRT, AZ ÉLETE UTOLSÓ ÉVEIT ITTHON TÖLTŐ, MEGBÉKÉLŐ VILÁGVÁNDOR TÁRSAKÉNT TANÚSÍTOTT TÜRELMÉÉRT, HELYTÁLLÁSÁÉRT.”

Az ünnepség moderátora az M4 Sport műsorvezetője, Molnár Mátyás volt.

Molnár Matyi

Az alapítványtevő Puskás Ferencné szándéka szerint mindkét díj pénzjutalommal jár, ennek fedezetét az idei évtől a Provident Pénzügyi Zrt. állja.

Az ünnepségről készült videó itt látható.

Fotók: MSÚSZ/Mravik-Galán Laura, Mravik Gusztáv

  • lazdáció

    Itt olvashatók az idei budapesti Sportújságíró-kongresszuson az MSÚSZ-díjak átadása előtt elhangzott laudációk.

  • Közgy

    A szeptember 13-án, vasárnap 10 órára a Testnevelési Egyetemen meghirdetett közgyűlést határozatképtelenség miatt nem lehetett megtartani, ismétlés: szeptember 16-án, szerdán 14 órakor a TE Athén termében.

  • CsillagPeter1200_960px

    Bemutatták Csillag Péter (jobbra) legújabb könyvét, amely az MSÚSZ Nagy Béla-programjának támogatásával jelent meg.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Pécs helyett Budapest

Athén terem

Az MSÚSZ elnöksége szeptember 3-án online elnökségi ülést tartott, amelyen a tagok egyhangúlag úgy döntöttek, hogy amennyiben szükség lesz a megismételt…

Tovább >>

Lakat T. Károly méltatása

Borbély

Mint ismeretes, az idén a Szepesi-díjat Lakat T. Károly, az MSÚSZ Életműdíjával kitüntetett tagtársunk kapta. Itt olvashatod el Borbély…

Tovább >>

Szepesi-díj: Lakat T. Károly

közös (2)

Hatodik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány, ahogy eddig mindig, most is a Groupama Arénában. A résztvevőket Szöllősi György, az alapítvány…

Tovább >>

Ellenőrző ellenőrzők

Elle

Szövetségünk ellenőrző bizottsága, Horváth Imre elnök (jobbra),  Hangay György, (középen) és  Kovács…

Tovább >>

Éves közgyűlés

csoportkép

Kedves Tagtársunk! A Magyar Sportújságírók Szövetsége alapszabályának 12.§ 4. pontja értelmében ezúton összehívom az MSÚSZ közgyűlését, amelyre 2020. szeptember 13-án,…

Tovább >>