Szepesi-díj: Lakat T. Károly

Hatodik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány, ahogy eddig mindig, most is a Groupama Arénában.

A résztvevőket Szöllősi György, az alapítvány kuratóriuma és szövetségünk elnöke köszöntötte.

Gyuri beszél

Borbély Zoltán  ügyvéd-sportújságíró mondta el laudációját

Borbély

a Szepesi-díj kitüntetettjéről, Lakat T. Károlyról, az MSÚSZ Életműdíjas tagjáról, az idén 70 éves sportújságíróról, a  Népsport, Képes Sport, Nemzeti Sport korábbi munkatársáról rovatvezetőjéről,  több nagy sikerű sportkönyv szerzőjéről, a Fourfourtwo magazin állandó jegyzetírójáról.

Az indoklás:

“FÉLÉVSZÁZADOS, TÚLNYOMÓRÉSZT A LABDARÚGÁSHOZ KÖTŐDŐ, ATTÓL ELVÁLASZTHATATLAN ÚJSÁGÍRÓI, ÍRÓI, SZERKESZTŐI, PUBLICISZTIKAI, RIPORTERI MUNKÁJA, EGYEDI HANGVÉTELŰ, A PUSZTULÓ HAZAI FUTBALLKULTÚRÁT AZ ESEMÉNYEK RÉSZTVEVŐJÉNEK, ELSZENVEDŐJÉNEK A SZEMÉLYESSÉGÉVEL ÉS HITELESSÉGÉVEL ÁBRÁZOLÓ KÖNYVEI, ÍRÁSAI ELISMERÉSEKÉNT.”

Lakat

A Szepesi-díjat Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója és Szöllősi György adta át

Az Östreicher-díjat Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának laudációja után

Gellei

Genzwein Ferenctől, a Testnevelési Egyetem kancellárjától és Tóth-Zele Józseftől (képünkön jobbra) a Spanyolországban élő korábbi kiváló futballedzőől,  a kuratórium tagjától kapta meg az idén májusban elhunyt kiváló futballista, Ladinszky Attila élettársa, Bodor Ágnes. Kenderesi István, Attila jó barátja, a Vasas hajdani kapusa, aki emigrálását követően Hollandiában és Belgiumban is védett, pedig videóüzenetet küldött. Ott volt az ünnepségen a Puskás, a musicalben Östreicher Emilt alakító Szerednyei Béla (balra) is.

Bodor

Az indoklás:

“AZ EMIGRÁCIÓBAN PÁRATLANUL SIKERES MAGYAR LABDARÚGÓ CSATÁRLEGENDA, BELGA ÉS SPANYOL KUPAGYŐZTES, BELGA BAJNOK ÉS GÓLKIRÁLY LADINSZKY ATTILA MELLETT SZERETETBEN ELTÖLTÖTT ÉVTIZEDEK NYUGODT LÉGKÖRÉNEK MEGTEREMTÉSÉÉRT, AZ ÉLETE UTOLSÓ ÉVEIT ITTHON TÖLTŐ, MEGBÉKÉLŐ VILÁGVÁNDOR TÁRSAKÉNT TANÚSÍTOTT TÜRELMÉÉRT, HELYTÁLLÁSÁÉRT.”

Az ünnepség moderátora az M4 Sport műsorvezetője, Molnár Mátyás volt.

Molnár Matyi

Az alapítványtevő Puskás Ferencné szándéka szerint mindkét díj pénzjutalommal jár, ennek fedezetét az idei évtől a Provident Pénzügyi Zrt. állja.

Az ünnepségről készült videó itt látható.

Fotók: MSÚSZ/Mravik-Galán Laura, Mravik Gusztáv

2020. augusztus. 21.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Könyvbemutatóval ünnepelt a százéves sakkszövetség

Sakk2

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100….

Tovább >>

Szilágyi Anna az AIPS vendége volt Svájcban

AIPS FIFA

Huszonegy fiatal újságíró – köztük a márciusban az AIPS Médiadíját a fiatal fotósok kategóriájában elnyert Szilágyi Anna – vett…

Tovább >>

Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>