SEESJA-szimpózium Szkopjéban

 Az észak-macedón elnökség meghívására  szakmai szimpóziumot tartott a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA) Szkopjéban, amelyre az MSÚSZ is hivatalos volt.
 “Az ország a sportért, a sport az országért”,  címmel az állam és a sport kapcsolatáról szóló szakmai szimpóziumot tartott a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA), amelynek elnöke, az észak-macedón Bosko Trpeski látta vendégül a tagszervezetek megjelent delegációit Szkopjéban. A szakmai konferencián részt vett Veszelin Drljevics (Montenegró), Predrag Milinkovics és Petar Denda (Szerbia), Јura Ozmec (Horvátország), Sinan Sinanovic (Bosznia-Hercegovina), Naјden Todorov (Bulgária), Aszpasziјa Valonaki (Görögország) és Edmond Taci (Koszovó), szövetségünket tagtársunk, korábbi pénztárnokunk pedig Vincze Szabolcs (képünkön balról a harmadik) képviselte, s ott volt Vaszil Tupurkovszki, az Észak-macedón Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Bozsidar Maljkovics, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke is.

szimpózium
A parlament épületében rendezett háromórás szimpóziumot az észak-macedón miniszterelnök, Zoran Zaev nyitotta meg, aki elmondta, hogy kormányuk eddig is támogatta a sportot, de 2020-ban további négymillió eurót fektet be az ágazatba, a teljes támogatás így már tízmillióra emelkedik. A magyar példát követve a társasági adórendszer megváltoztatásával szeretné ösztönözni a nagyvállalatokat a sport támogatására. Hozzátette: az ifjúságot minél jobban meg kell nyerni a sport számára, valamint a rasszizmus elleni küzdelem jegyében együtt kell működniük a sportszövetségnek, szervezeteknek és kluboknak.
Az eseményen Vincze Szabolcs is felszólalt, aki a sportlétesítmények fontosságáról beszélt, aminek apropója a Puskás Aréna nemrégi átadása volt. Megemlítette, hogy tizenhét évvel ezelőtt a Népstadiont az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György, akkori MLSZ sajtófőnök kezdeményezésére  nevezték el Puskás Ferencről, a legjobb és leghíresebb magyar futballistáról.
  • Gulyas-Laszlo-_960px

    Hetvenéves lett korábbi elnökségi tagunk, a Feleki- és Östreicher-díjas rádiós és televíziós legenda, Gulyás László. Gratulálunk!

  • szur_0031_FI

    Szövetségünk Nagy Béla programjának támogatásával megjelent a SZÚR száz évét feldolgozó könyv.

  • sportjog

    Az évente négy alkalommal megjelenő lapot a Testnevelési Egyetem és a HVG-ORAC kiadó összefogása hívta életre, a kiadványt az Emmi sportért felelős államtitkársága támogatja.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Sikeres AIPS-kongresszus

címlapi

Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedik alkalommal volt házigazdája az 1924-ben Párizsban hazánk részvételével megalakult Nemzetközi Sportújságírók Szövetsége…

Tovább >>

Fontos téma, rangos konferencia

ZsuAIPS

Csisztu Zsuzsa, szövetségünk alelnöke is felszólal majd az AIPS szervezte, négy részből álló, a női sportújságírás helyzetéről szóló online 

Tovább >>

Labdarúgásról másképp

csillag_ok (1)

A Jaffa Kiadónál megjelent a szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával készült Kapufák és kényszerítők – futball a 20. századi magyar…

Tovább >>

Gratulálunk!

DÉNES Tamás; SÁRFALVI Péter; BODNÁR András; VÉKÁSSY Bálint

Több MSÚSZ-tagot díjaztak az Ezüstgerely  2020 – Sport a kortárs magyar művészetben pályázaton a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban. A Sportirodalom-kategóriában elnökségi tagunk, Dénes…

Tovább >>

Előtérben a Hátsó füves

HatsoFuves_960px

Szövetségünk Nagy Béla-programjának segítségével bemutatták a Rézbong Kiadó gondozásában megjelent Hátsó füves című könyvet a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében.

Tovább >>