SEESJA-szimpózium Szkopjéban

 Az észak-macedón elnökség meghívására  szakmai szimpóziumot tartott a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA) Szkopjéban, amelyre az MSÚSZ is hivatalos volt.
 “Az ország a sportért, a sport az országért”,  címmel az állam és a sport kapcsolatáról szóló szakmai szimpóziumot tartott a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA), amelynek elnöke, az észak-macedón Bosko Trpeski látta vendégül a tagszervezetek megjelent delegációit Szkopjéban. A szakmai konferencián részt vett Veszelin Drljevics (Montenegró), Predrag Milinkovics és Petar Denda (Szerbia), Јura Ozmec (Horvátország), Sinan Sinanovic (Bosznia-Hercegovina), Naјden Todorov (Bulgária), Aszpasziјa Valonaki (Görögország) és Edmond Taci (Koszovó), szövetségünket tagtársunk, korábbi pénztárnokunk pedig Vincze Szabolcs (képünkön balról a harmadik) képviselte, s ott volt Vaszil Tupurkovszki, az Észak-macedón Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Bozsidar Maljkovics, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke is.

szimpózium
A parlament épületében rendezett háromórás szimpóziumot az észak-macedón miniszterelnök, Zoran Zaev nyitotta meg, aki elmondta, hogy kormányuk eddig is támogatta a sportot, de 2020-ban további négymillió eurót fektet be az ágazatba, a teljes támogatás így már tízmillióra emelkedik. A magyar példát követve a társasági adórendszer megváltoztatásával szeretné ösztönözni a nagyvállalatokat a sport támogatására. Hozzátette: az ifjúságot minél jobban meg kell nyerni a sport számára, valamint a rasszizmus elleni küzdelem jegyében együtt kell működniük a sportszövetségnek, szervezeteknek és kluboknak.
Az eseményen Vincze Szabolcs is felszólalt, aki a sportlétesítmények fontosságáról beszélt, aminek apropója a Puskás Aréna nemrégi átadása volt. Megemlítette, hogy tizenhét évvel ezelőtt a Népstadiont az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György, akkori MLSZ sajtófőnök kezdeményezésére  nevezték el Puskás Ferencről, a legjobb és leghíresebb magyar futballistáról.
  • Csoport, gála

    Színpompás ünnepség keretében a Nemzeti Színházban adta át a Magyar Sportújságírók szövetsége a 62. alkalommal megtartott Év sportolója-választás kategóriagyőzteseinek a díjat.

  • LOGO_2020-1

    Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

  • sajttáj

    A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy díjazzák őket január 16-án, csütörtökön a szintén a Duna-parti teátrumban rendezendő Év Sportolója Gálán.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év e-sportolójára!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb e-sportolóját. Továbbra is felhívással fordulunk az e-sport szereplőihez (a szövetséghez, a szakosztályokhoz,…

Tovább >>