Rendkívüli MSÚSZ-közgyűlés júliusban

Tisztelt Tagtársak!

 A Magyar Sportújságírók Szövetsége alapszabályának értelmében összehívom a MSÚSZ rendkívüli közgyűlését, amelyre szövetségünk kétnapos kongresszusa keretében kerül sor 2015. július 20-án, 17.00 órakor.

A kétnapos összejövetel – amelynek programjában együtt kerül sor a korábban ugyanide tervezett nyugati tájértekezletre, a Puskás Akadémia bejárására, a hagyományos Hoffer-kupára és világnapi elismerésekre – helyszíne Csákvár és Felcsút, a részletes programot később kapják meg a résztvevők. Érkezés: július 20., hétfő 13.00 órára a csákvári Publo Étterembe. Az első nap délutánján kerül sor a közgyűlésre, az életműdíjak, a Feleki-díjak, a világnapi elismerések és a Nívódíjak átadására, valamint a felcsúti stadionlátogatásra is. Az első nap programját vacsora zárja, másnap délelőttre maradnak a Hoffer-kupa mérkőzései és a záró ebéd. A részvétel minden tagdíjat fizető tagtársunk számára – korábbi ígéretemnek megfelelően – ingyenes, a költségeket a szövetség állja, korlátozott számban szállást is tudunk biztosítani, illetve igyekszünk autóval vagy busszal a fővárosból a helyszínre szállítani azokat, akik erre igényt tartanak. Az étkezés és a szállás megrendelése miatt fontos tudnunk a létszámot, ezért mindenkit arra kérünk, hogy jelezze vissza részvételét, azaz regisztráljon a sportujsagirok@gmail.com címen legkésőbb július 10-ig, külön jelezve, hogy mikor érkezik és távozik. A július 10-i határidő után csak nagyon kivételes esetben tudjuk elfogadni a szállás- és ebéd- (vagy vacsora-) igényeket.

A rendkívüli közgyűlésre az éves rendes tisztújító közgyűlésen még be nem töltött tisztségviselői helyek betöltése miatt van szükség, ez alapszabályban rögzített kötelességünk. Ezúton jelzem, hogy Ambrus Gábor főtitkár úr családi okok miatt nem kívánja a továbbiakban ellátni a feladatát, bejelentette lemondását, amelyet sajnálattal elfogadtam, így a rendkívüli közgyűlésen új főtitkárt is kell választanunk. Az új főtitkár megválasztásáig azonban Ambrus Gábor még ellátja a főtitkári teendőket. A közgyűlésen javaslatot kívánok tenni a szövetség új alapszabályának elfogadására is.Erre egyrészt az új Polgári Törvénykönyv változásai, másrészt a szövetség működésének hatékonyabbá, korszerűbbé tétele miatt van szükség. Ugyancsak napirendre kerül a választási ígéretként szintén elhangzott tagdíjcsökkentés.

Amennyiben a közgyűlés nem határozatképes, azaz nincs jelen a tagság ötven százaléka és plusz egy fő, akkor a megismételt közgyűlést az alapszabály 12.§ 9. pontjának értelmében változatlan napirenddel összehívom, az új időpont:

2015. július 20., 17.30 óra.

A megismételt közgyűlés a megjelent szavazati joggal rendelkező tagok számára való tekintet nélkül határozatképes.

 A közgyűlés napirendje:

  1. A közgyűlés tisztségviselőinek a megválasztása
  2. A mandátumvizsgáló bizottság jelentése
  3. Elnöki köszöntő
  4. Tisztségviselők megválasztása az április 30-án be nem töltött vagy megüresedett posztokra
  5. Tagdíjcsökkentés
  6. Alapszabály-módosítás
  7. Egyebek

A közgyűlés írásos anyagait az alapszabály 12.§ 4. pontjának megfelelően a közgyűlés időpontja előtt 25 nappal elektronikus úton elküldjük a tagok részére, és egyúttal közzétesszük és letölthetővé tesszük a MSÚSZ honlapján.

 

A rendkívüli közgyűlésen az alábbi posztokra kell megválasztani valakit a pályázók közül (zárójelben a mandátumok száma):

főtitkár (1)

pénztárnok (1)

elnökségi tag (2)

ellenőrző bizottság tagja (2)

etikai bizottság elnöke (1)

etikai bizottság tagja (2)

tagfelvételi bizottság elnöke (1)

tagfelvételi bizottság tagja (2)

 

A jelentkezéseket mostantól lehet elküldeni 2015. június 23-án 12 óráig a szollosi.gyorgy@puskasintezet.hu  címre. A tisztújító közgyűlésre beadott korábbi jelentkezés a rendkívüli közgyűlésen esedékes választásra nem érvényes, minden, üresen maradt vagy megüresedett posztra újrakezdődik a jelölési és választási procedúra.

 A két regionális alelnököt az alapszabály 13.§ 4. pontjának megfelelően a dunántúli, illetve az alföldi régió MSÚSZ-tagjai delegálnak írásban történő szavazás útján. Az érintett tagok 2015. június 25-ig küldhetik el szavazataikat az MSÚSZ ügyvezető főtitkárának az ambrusg@mti.hu címre, aki a közgyűlésen terjeszti elő a két nevet elfogadásra.

 

Budapest, 2015. június 20.

 Szöllősi György

Magyar Sportújságírók Szövetsége

elnök

2015. június. 20.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>

Gyászol az európai sportújságíró társadalom

Holzschuh

A halálhírről a Nemzeti Sport számolt be. Életének 78. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Rainer Holzschuh, az Európai Sportmagazinok Szövetsége…

Tovább >>

Az MSÚSZ elnökségének közleménye

szurkolok

  Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, teltházas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)…

Tovább >>