Rendkívüli közgyűlés, tisztújítás, díjkiosztó

Kétnapos kongresszust tartott július 20-án és 21-én Felcsúton és Csákváron a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

A 17 órára meghirdetett rendkívüli közgyűlés nem volt határozatképes, ezért a tanácskozás 79 résztvevővel harminc perces várakozás után kezdődött el.

A napirendi pontok tárgyalása előtt két, szerződés ünnepélyes aláírására került sor: Szöllősi György MSÚSZ-elnök előbb a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökével, Komlósi Gáborral

aláírás_n

 

 

 

 

 

 

 

írt alá együttműködési megállapodást (amelynek egyik eleme, hogy az MSÚSZ székhelye visszatér a Vörösmarty úti Sajtóházba), majd az MTVA vezérigazgatójával, Szabó László Zsolttal.

SZabó, elnök

 

 

 

 

 

 

 

 

A kontraktus értelmében az Év Sportolója Gála közvetítési és névhasználati joga a M4 sportcsatornáé lett, vagyis értelemszerűen decemberben M4 Év Sportolója Gála néven kerül az új közszolgálati sportcsatorna képernyőjére a csaknem hatvanéves múltra visszatekintő ünnepség. Szabó László Zsolt beszédében elmondta: a köztévé évek óta közvetíti a díjátadó gálát, és régóta várnak arra, hogy igazán magas színvonalú legyen a rendezvény, s hozzátette: hálás azért az MSÚSZ elnökének, hogy most erre lehetőség nyílik. Szöllősi György megköszönte az együttműködést az új sportcsatornának, miután gratulált annak sikeres rajtjához, s azt hangsúlyozta: az Év Sportolója Gála nevének és televíziós közvetítési jogának értékesítésével két olyan jogot sikerült eladni, összesen 10 millió forintért, amelyet korábban még sohasem értékesített az MSÚSZ.

A július 2-i sportújságírói világnap alkalmából az MSÚSZ éves kitüntetéseit Novotny Zoltán tiszteletbeli elnök, nívódíjait pedig Dénes Tamás, a nívódíjbizottság vezetője adta át Szöllősi György elnökkel együtt.

Világnapi elismerést kapott a debreceni sportfotózás jól ismert alakja, Czeglédi Zsolt, a felvidéki irodalmi élet és sportújságírás jeles képviselője, a nemrégiben az Egy futballfüggő naplójából című könyvvel jelentkező Gazdag József, a Sport TV kommentátora és műsorvezetője, Matuz Krisztián, a Videoton korábbi sajtófőnöke, Szabó Gergő, a Magyar Rádió szerkesztője, Szabó Szilárd, és az uefa.com magyarországi tudósítója, szakcikkek és könyvek fordítója, a brit származású, egy évtizede hazánkban élő Matthew Watson-Broughton.

Nívódíjat kapott a FourFourTwo magazinban megjelent, Sztálin kivégzőosztaga előtt című, Limbeck Gyuláról szóló cikkéért a Napi Gazdaság Feleki-díjas újságírója, Ch. Gáll András, a vidéki futballpályák, egyesületek történetéről, jelenéről tudósító, Hátsó füves című multimédiás riportsorozatáért a Nemzeti Sport újságírója, Csillag Péter, a Puskás Akadémia FC-FTC NB I-es mérkőzésen készült Gól című képéért az MTI fotóriportere, Illyés Tibor, az 1984 – A kettétört olimpia című, a Los Angeles-i olimpia bojkottját feldolgozó könyvéért az elsőkötetes újságíró, Radványi Benedek, és a Nemzeti Sportban megjelent, az író Szabó Lőrinc válogatott röplabdázó fiáról szóló, Lóci óriás lett című összeállításáért Szabó Gábor. (Ő nem tudott részt venni a közgyűlésen, később kapja meg a díjat.)

Feleki-díjat kapott a Nemzeti Sport képszerkesztője, fotósa, Hegedüs Gábor és a Metropol sportrovatának vezetője, S. Tóth János.

Életműdíjat vehetett át a magyar sportújságírás két élő legendája, Lakat T. Károly és Török Péter.

A laudatiók itt olvashatók: Laudatiók

 

Lakat T. Károly

lakat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Török Péter

RTG_9705

 

 

 

 

 

 

 

 

Hegedüs Gábor

HEGEDÜS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S. Tóth János

STJ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ch. Gáll András

CHGAjpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csillag Péter

Csillag

 

 

 

 

 

 

 

 

Illyés Tibor

ILLYÉS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radványi Benedek

Radványi

 

 

 

 

 

 

 

 

Czeglédi Zsolt

Czeglédi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazdag József

Gazdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matuz Krisztián

Matuz

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Gergő

SzabóG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Szilárd

SzabóSz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matthew Watson-Broughton

Matt

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Róth Tamás

 

A tisztújítás előtt a közgyűlés levezető elnökének egyhangú szavazással megválasztották a tagok dr. Elbert Gábort, majd Szöllősi György MSÚSZ-elnök megtartotta ünnepi beszédét, és beszámolt eddigi tevékenységéről a szervezet élén.

A tisztújítás előtt a közgyűlés levezető elnökének egyhangú szavazással megválasztották a tagok dr. Elbert Gábort, majd Szöllősi György MSÚSZ-elnök megtartotta ünnepi beszédét, és beszámolt eddigi tevékenységéről a szervezet élén.

Az április 30-i, tisztújító kongresszuson be nem töltött vagy megüresedett posztokra a tisztségviselőket nyílt szavazással választotta meg a közgyűlés. A főtitkár Őri B. Péter, a dunántúli régió képviseletében alelnök Pálfalvi Gábor, elnökségi tag dr. Csisztu Zsuzsa és Lantos Gábor, pénztárnok Vincze Szabolcs, az etikai bizottság elnöke Győr Béla, tagja S. Tóth János és Zsengellér Zsolt, az ellenőrző bizottság tagja Hangay György és Kovács László, a tagfelvételi bizottság elnöke Baricsa Gábor, tagja Büki Péter és Pósfai Gyula lett.

A közgyűlés megszavazta a Szöllősi György elnök által előterjesztett javaslatot a tagdíj ötvenszázalékos csökkentéséről, valamint a tagdíjtartozások eltörléséről. A közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta az alapszabály egyes pontjainak módosítását is.

Másnap a csákvári sporttelepen került sor a hagyományos Hoffer-kupára, amelyen ezúttal négy csapat (Fejér Média, FourFourTwo, Nemzeti Sport Online, Újságíró-válogatott) körmérkőzéses torna keretében döntötte el a helyezéseket. Eredmények: NSO-Újságíró-válogatott 5-1, Fejér Média-FFT 3-1, NSO-Fejér Média 4-1, FFT-Újságíró-válogatott 5-0, NSO-FFT 5-0, Újságíró-válogatott-Fejér Média 3-3.

Az idei Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornát 6 ponttal a Nemzeti Sport Online csapata nyerte meg, a második helyen a Fejér Média (4), a harmadikon a Napi Gazdaság munkatársával, Deák Zsigmonddal pályára lépő  FourFourTwo (3), a negyediken pedig az Újságíró-válogatott (2) végzett. A gólkirály öt góllal Kántor Barnabás (NSO) lett az egyaránt négy-négy gólt szerző Bobory Balázs (Fejér Média), P. Fülöp Gábor (Újságíró-válogatott) és Szöllősi György (FFT) előtt.

 

Aranyérmesek

NSO

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüstérmesek

Fejér Media

 

Bronzérmesek

FFT

 

Fotók: Kristóf Lajos

 

 

 

 

 

  • Simon József kézilabda-díj 2 foto MKSZ Kovács Anikó

    A Magyar Kézilabda Szövetség tisztújító küldöttgyűlésén a testület Elismerő oklevél kitüntetését vehette át tagtársunk, Simon József.

  • dav

    A Testnevelési Egyetemen lévő irodánkban megtartottuk a mostani elnökség utolsó ülését. Mint ismert, az április végi budapesti közgyűlésen tisztújítás lesz, a testület négyéves mandátuma lejár.

  • B01I42114

    A kiváló sportújságíró, tagtársunk, Kocsis L. Mihály édesapjáról, Kocsis Mihályról írt tartalmas, gazdagon illusztrált könyvet, amit a Magyar Kajak-kenu Szövetségben mutattak be a sajtó képviselőinek.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

Gratulálunk, Simi!

Simon József elismerése.

37 likes3 days ago

Békéscsabai tárlat Albertről

Az MSÚSZ Nagy Béla-programjának támogatásával Albert Flóriánról rendeznek emlékkiállítást Békéscsabán.

6 likes3 days ago

Az MSÚSZ-szavazásán a sportújságírók Jakabfi Zsanettett választották 2018 legjobb női labdarúgójának, ám a magyar válogatott és..

13 likes5 days ago

Kocsis: 90

KS-könyv

Az idén szeptemberben lenne 90 esztendős Kocsis Sándor, minden idők legkiválóbb magyar futballistáinak egyike, az Aranycsapat jobbösszekötője, a Ferencváros,…

Tovább >>

Zágrábban is jártunk

zászló

Április 6-án volt napra pontosan hetven esztendeje, hogy Zágrábban, a Gejeva…

Tovább >>

Bécsi ünnep

Sports Media Austria Jahrestagung 2019

Az Osztrák Sportújságíró Egyesület alapításának 70. évfordulója alkalmából a Magyar Sportújságírók Szövetségét is meghívták Bécsbe, ahol Szöllősi György elnök,…

Tovább >>

Meg kell nézned!

CSABAI Dóra; Eggert, Sophia

A 37. Magyar Sajtófotó-pályázaton szövetségünk tagjai közül a Sport (sorozat)-kategóriában Varga Dzsenifer (szabadfoglalkozású) Vakfoci című alkotásával második,

Tovább >>

Illyés Tibor győzött

pong

Az Ormai László-csarnokban rendezett asztalitenisz-világnap keretében került sor az I. Gergely Gábor Médiakupára, amelyen tizenhatan vettek részt, a sportújságírók…

Tovább >>