Példás sajtókiszolgálás a meccseken

A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a tudósítók munkáját lehetővé tevő közös erőfeszítéseikért.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a vírusválság kezdete óta folyamatosan egyeztet az MLSZ illetékeseivel arról, hogy a rendkívüli körülmények ellenére minél teljesebb legyen a média kiszolgálása, amint újra indulhat a futballélet. A közös erőfeszítések az extrém helyzet és az érthetően szigorú szabályok ellenére is sikerre vezettek: a legfontosabb, a legtöbb szurkolót tájékoztató sajtóorgánumok tudósítói és fotósai is viszonylag nagy számban ott lehetnek az engedélyezett NB I-es és Magyar Kupa-mérkőzéseken.

Tekintettel arra, hogy a pálya szélén – az úgynevezett „sportzónában” – a fényképészekre a legszigorúbb szabályok vonatkoznak, azaz minden mérkőzésre friss negatív vírusteszttel kell érkezniük, az MLSZ és az MSÚSZ nekik külön segítséget nyújt.

NSfotosok-CPRteszt2

Mintavétel

A rendkívüli helyzet a klubok sajtószolgálataira is többletfeladatokat ró, a sajtótájékoztatók megszervezésében, a nem jelenlévő orgánumok fotókkal, információkkal történő ellátásában,  a komplikált médiaakkreditáció lebonyolításában.

sajt. táj. (1)

Sajtótájékoztató különleges körülmények között az FTC–Debrecen meccs után

Szövetségünk ezúton mond köszönetet az MLSZ kommunikációs osztályának és az érintett kluboknak, azért, hogy segítik kollégáink munkáját. Megállapítható, hogy Európában az elsők között, nemzetközi összehasonlításban is igen hatékonyan fogtak össze a labdarúgás és a sportmédia képviselői.

Bízunk benne, Magyarország sikeres védekezése a járvány ellen minél előbb a szabályok a további lazítását teszi majd lehetővé, de addig is kérünk mindenkit az előírások fegyelmezett betartására: vigyázzunk egymásra!

MSÚSZ-elnökség

 

2020. május. 29.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Könyvbemutatóval ünnepelt a százéves sakkszövetség

Sakk2

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100….

Tovább >>

Szilágyi Anna az AIPS vendége volt Svájcban

AIPS FIFA

Huszonegy fiatal újságíró – köztük a márciusban az AIPS Médiadíját a fiatal fotósok kategóriájában elnyert Szilágyi Anna – vett…

Tovább >>

Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>