Példás sajtókiszolgálás a meccseken

A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a tudósítók munkáját lehetővé tevő közös erőfeszítéseikért.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a vírusválság kezdete óta folyamatosan egyeztet az MLSZ illetékeseivel arról, hogy a rendkívüli körülmények ellenére minél teljesebb legyen a média kiszolgálása, amint újra indulhat a futballélet. A közös erőfeszítések az extrém helyzet és az érthetően szigorú szabályok ellenére is sikerre vezettek: a legfontosabb, a legtöbb szurkolót tájékoztató sajtóorgánumok tudósítói és fotósai is viszonylag nagy számban ott lehetnek az engedélyezett NB I-es és Magyar Kupa-mérkőzéseken.

Tekintettel arra, hogy a pálya szélén – az úgynevezett „sportzónában” – a fényképészekre a legszigorúbb szabályok vonatkoznak, azaz minden mérkőzésre friss negatív vírusteszttel kell érkezniük, az MLSZ és az MSÚSZ nekik külön segítséget nyújt.

NSfotosok-CPRteszt2

Mintavétel

A rendkívüli helyzet a klubok sajtószolgálataira is többletfeladatokat ró, a sajtótájékoztatók megszervezésében, a nem jelenlévő orgánumok fotókkal, információkkal történő ellátásában,  a komplikált médiaakkreditáció lebonyolításában.

sajt. táj. (1)

Sajtótájékoztató különleges körülmények között az FTC–Debrecen meccs után

Szövetségünk ezúton mond köszönetet az MLSZ kommunikációs osztályának és az érintett kluboknak, azért, hogy segítik kollégáink munkáját. Megállapítható, hogy Európában az elsők között, nemzetközi összehasonlításban is igen hatékonyan fogtak össze a labdarúgás és a sportmédia képviselői.

Bízunk benne, Magyarország sikeres védekezése a járvány ellen minél előbb a szabályok a további lazítását teszi majd lehetővé, de addig is kérünk mindenkit az előírások fegyelmezett betartására: vigyázzunk egymásra!

MSÚSZ-elnökség

 

  • címlapi

    Az AIPS következő, tisztújító kongresszusa a koronavírus-járvány miatt 2022-ben lesz Olaszországban.

  • Médiadíj

    Az AIPS Médiadíjára még egy napig, vagyis november 9-én, hétfőn18 óráig lehet pályázni.

  • NBP-könyvhegy

    Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke csütörtökön átadta a Nagy Béla-program eddigi csaknem három éve alatt megjelent könyveket, kiadványokat, valamint az ugyancsak támogatott konferenciát, honlapot, kiállítást dokumentáló anyagot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonynak.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Átadtuk a díjat

HoMa

Szövetségünk irodájának Szepesi termében kapta meg Horváth Mariann, az Eurosport kommentátora a Gyulai-díjat, mert a Sportújságíró-kongresszusra nem tudott eljönni. Szívből gratulálunk!

Tovább >>

Búcsú Hegyi Lászlótól

HegyiLaci (4)

Életének 79. évében elhunyt dr. Hegyi László, a Magyar Sportújságírók Szövetsége felügyelő bizottságának korábbi tagja, a Sportcsillagok Gálájának alapító…

Tovább >>

NBP: újabb könyv

Könyv,, fotó

Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával megjelent Török Ferenc Győzelmek és emlékek szögescipőben című könyve az 1950-es és 60-as évek két…

Tovább >>

Gratulálunk!

Kopeczky

Szövetségünk szolidaritási bizottságának elnöke, a 85. életévét nemrég betöltő Kopeczky Lajos televíziós szerkesztő-riporter Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettestől vehette…

Tovább >>

Gratulálunk!

KaplárFJózsef

A Sport TV székházában adta át Szöllősi György elnök az MSÚSZ legrangosabb szakmai kitüntetését, az Életműdíjat Kaplár F. József…

Tovább >>