Példás sajtókiszolgálás a meccseken

A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a tudósítók munkáját lehetővé tevő közös erőfeszítéseikért.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a vírusválság kezdete óta folyamatosan egyeztet az MLSZ illetékeseivel arról, hogy a rendkívüli körülmények ellenére minél teljesebb legyen a média kiszolgálása, amint újra indulhat a futballélet. A közös erőfeszítések az extrém helyzet és az érthetően szigorú szabályok ellenére is sikerre vezettek: a legfontosabb, a legtöbb szurkolót tájékoztató sajtóorgánumok tudósítói és fotósai is viszonylag nagy számban ott lehetnek az engedélyezett NB I-es és Magyar Kupa-mérkőzéseken.

Tekintettel arra, hogy a pálya szélén – az úgynevezett „sportzónában” – a fényképészekre a legszigorúbb szabályok vonatkoznak, azaz minden mérkőzésre friss negatív vírusteszttel kell érkezniük, az MLSZ és az MSÚSZ nekik külön segítséget nyújt.

NSfotosok-CPRteszt2

Mintavétel

A rendkívüli helyzet a klubok sajtószolgálataira is többletfeladatokat ró, a sajtótájékoztatók megszervezésében, a nem jelenlévő orgánumok fotókkal, információkkal történő ellátásában,  a komplikált médiaakkreditáció lebonyolításában.

sajt. táj. (1)

Sajtótájékoztató különleges körülmények között az FTC–Debrecen meccs után

Szövetségünk ezúton mond köszönetet az MLSZ kommunikációs osztályának és az érintett kluboknak, azért, hogy segítik kollégáink munkáját. Megállapítható, hogy Európában az elsők között, nemzetközi összehasonlításban is igen hatékonyan fogtak össze a labdarúgás és a sportmédia képviselői.

Bízunk benne, Magyarország sikeres védekezése a járvány ellen minél előbb a szabályok a további lazítását teszi majd lehetővé, de addig is kérünk mindenkit az előírások fegyelmezett betartására: vigyázzunk egymásra!

MSÚSZ-elnökség

 

  • HatsoFuves_960px

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának segítségével bemutatták a Rézbong Kiadó gondozásában megjelent Hátsó füves című könyvet a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében.

  • IMG_7121

    A Deák téri evangélikus templomban mutatták be a legendás rádióriporterről, a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnökéről szóló könyvet.

  • Koncz Gyuri

    Életének 56 évében elhunyt szövetségünk tagja, Koncz György.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

A kiváló karikaturista, grafikus, tipográfus, tervezőszerkesztő, újságíró, Czifferszky Béla ma 85 éves. A jó Isten éltesse nagyon..

11 likes5 days ago

Sportújságíróként a nemzet szolgálatában

A Hajdú-Bihari Napló online kiadása, a haon.hu készített interjút a sportújságírás világnapja alkalmából az MSÚSZ elnökével.

12 likes1 week ago

Családját is a sportnak köszönheti a debreceni újságíró

6 likes1 week ago

Kihelyezett elnökségi ülés a Puskás Arénában

Elnökségi (2)

A Puskás Arénában tartotta kihelyezett ülését szövetségünk elnöksége. Régóta várt…

Tovább >>

Példás sajtókiszolgálás a meccseken

sajt. táj. (1)

A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a…

Tovább >>

Hogyan tovább, magyar sport?

Három élsportoló

A koronavírus-.járvány hatása a magyar sportra volt a témája annak a több mint négy órát tartó online konferenciának, amelyet…

Tovább >>

Orbán Viktor levélben köszöntötte Novotny Zoltánt

NovZol

“Minden nemzetnek szüksége van hiteles emberekre. Olyanokra, akik széliránytól függetlenül kiállnak elveik mellett, és akik tudásukat nem önmaguk, hanem…

Tovább >>

Novotny, Radnóti: 80!

1200novotny-radnoti-foto-MOB_960px

  Két rádióslegenda nyolcvan évvel ezelőtt egy napon, május  19-én született: szövetségünk tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán és tagja, Radnóti László….

Tovább >>