Pécs helyett Budapest

Az MSÚSZ elnöksége szeptember 3-án online elnökségi ülést tartott, amelyen a tagok egyhangúlag úgy döntöttek, hogy amennyiben szükség lesz a megismételt közgyűlésre, azt a rendkívüli járványügyi helyzetre tekintettel, s azért, hogy a pécsi vendéglátók és szervezők munkája ne legyen hiábavaló, a szövetség az eredetileg meghirdetett időpontban, szeptember 16-án, szerdán 14 órától, de nem Pécsett, hanem Budapesten – akárcsak tavaly, a Testnevelési Egyetem (Budapest, XII., Alkotás u. 44.) Athén termében – tartja meg. A regisztráció 13 órakor kezdődik, hogy időben kezdhessünk.

 

Athén terem

Ebben a nehéz helyzetben különösen tekintettel kell lennünk idősebb és külhoni tagjainkra, ezért az elnökség úgy határozott, hogy hibrid tanácskozást tartunk, azaz az időseknek, a vidékieknek és a határon túliaknak lehetővé tesszük, hogy a technika segítségével online kapcsolódjanak be a közgyűlésbe és a kongresszusba. Aki pedig el akar jönni, az személyesen is részt vehet a rendezvényen. Természetesen ügyelünk a járványügyi szabályok maximális betartására (maszkhasználat, sorok, székek üresen hagyása).

Arról is határozott az elnökség, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel a szokásos sportnapot (Hoffer-kupa kispályás futballtorna, Thékes-kupa teniszverseny) az idén nem tartjuk meg.

A tervek szerint a jövő esztendei Sportújságíró-kongresszust Pécsett rendeznénk meg.

A Sportújságíró-kongresszus 2020 keretében megtartandó megismételt közgyűlés (természetesen, ha a 13-i nem volt határozatképes), után adjuk át a szövetség idei szakmai díjait.

  • címlapi

    Az AIPS következő, tisztújító kongresszusa a koronavírus-járvány miatt 2022-ben lesz Olaszországban.

  • Médiadíj

    Az AIPS Médiadíjára még egy napig, vagyis november 9-én, hétfőn18 óráig lehet pályázni.

  • NBP-könyvhegy

    Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke csütörtökön átadta a Nagy Béla-program eddigi csaknem három éve alatt megjelent könyveket, kiadványokat, valamint az ugyancsak támogatott konferenciát, honlapot, kiállítást dokumentáló anyagot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonynak.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Átadtuk a díjat

HoMa

Szövetségünk irodájának Szepesi termében kapta meg Horváth Mariann, az Eurosport kommentátora a Gyulai-díjat, mert a Sportújságíró-kongresszusra nem tudott eljönni. Szívből gratulálunk!

Tovább >>

Búcsú Hegyi Lászlótól

HegyiLaci (4)

Életének 79. évében elhunyt dr. Hegyi László, a Magyar Sportújságírók Szövetsége felügyelő bizottságának korábbi tagja, a Sportcsillagok Gálájának alapító…

Tovább >>

NBP: újabb könyv

Könyv,, fotó

Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával megjelent Török Ferenc Győzelmek és emlékek szögescipőben című könyve az 1950-es és 60-as évek két…

Tovább >>

Gratulálunk!

Kopeczky

Szövetségünk szolidaritási bizottságának elnöke, a 85. életévét nemrég betöltő Kopeczky Lajos televíziós szerkesztő-riporter Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettestől vehette…

Tovább >>

Gratulálunk!

KaplárFJózsef

A Sport TV székházában adta át Szöllősi György elnök az MSÚSZ legrangosabb szakmai kitüntetését, az Életműdíjat Kaplár F. József…

Tovább >>