Pályázati felhívások

Az MSÚSZ az idén is meghirdeti pályázatait.

Nívódíj

A pályázatok beérkezésének a határideje minden kategóriában (írott sajtó, rádió-televízió, fotó, könyv) 2020. május 15., péntek 24 óra. A pályázaton olyan alkotások vehetnek részt, amelyek 2019. április 1. és 2020. március 31. között jelentek meg, kerültek adásba. A fotók esetében annyi a könnyebbség, hogy meg nem jelent alkotásokkal is lehet pályázni, de csak akkor, ha a fényképekről a téma, a résztvevők, az esemény alapján egyértelműen megállapítható, hogy 2019. április 1. és 2020. március 31. között készültek.

Mindenki legfeljebb három alkotással pályázhat. Fontos, hogy más művét is lehet ajánlani a zsűri figyelmébe! A szövetség viszont nem feltétlenül ad ki nívódíjat minden kategóriában, míg egy kategóriában akár több díjazott is lehet.

A győztesek díja díszes plakett és 100 ezer forint.

A zsűri tagjai: Dénes Tamás (elnök), Deák Horváth Péter, Deák Zsigmond, Mravik Gusztáv, Varga Zsolt. A zsűri javaslatot tesz az elnökségnek, amely a végső döntést hozza a nívódíjakról.

A pályázatokat a fent jelzett határidőig a nivodij@sportujsagirok.hu e-mail-címre kell eljuttatni.

A pályázattal kapcsolatban Dénes Tamásnál (tel.: +36-30-912-1572) lehet érdeklődni.
Németh Gyula-díj

Németh Gyula

Mint köztudomású, a Németh Gyula-díjjal járó teendőket a Németh Gyula Alapítványtól 2017-ben átvállalta szövetségünk.

Az MSÚSZ oklevéllel, díszes plakettel és 150 ezer forint pénzjutalommal tünteti ki a pályája elején járó, nyomtatott, online vagy az elektronikus sajtóban dolgozó azon harminc éven aluli sportújságírót, aki munkájával felkeltette a sportújságírók elismerő figyelmét, akit szakmai, emberi tisztesség, felkészültség, s a szakmája iránti nemes alázat jellemez.

A díjra bárki pályázhat, aki a feltételeknek megfelel, valamint a kollégák és szerkesztőségek is elküldhetik javaslatukat a jelölt rövid bemutatásával együtt. Pályázni a 2019. április 1. és 2020. március 31. között megjelent újságcikkekkel, -interjúkkal, -riportokkal, televíziós, rádiós produkciókkal, blogbejegyzésekkel lehet 2020. május 15-én, pénteken 24 óráig a fotitkar@sportujsagirok.hu e-mail címen.

A győztes személyére a Németh Gyula-díj ad hoc bizottság tagjai (Moncz Attila elnök, Malonyai Péter, Németh Gábor, Novotny Zoltán, Őri B. Péter, Szöllősi György) tesznek javaslatot, amiről az MSÚSZ elnöksége dönt.

Kérjük, hogy a pályázó küldje el rövid szakmai életrajzát, s a pályázati anyagok linkjét, illetve PDF-jét.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni Őri B. Péter főtitkárnál (tel.: +36-20-9159-685) lehet.

A hagyományok szerint a szakmai díjakat a Sportújságíró-kongresszuson adjuk át, az idei díjátadásról azonban, s egyáltalán a pécsi kongresszus sorsáról, egyelőre természetesen lehetetlen biztosat mondani. A pályázati procedúrát azonban lebonyolítjuk, a zsűri és a bizottság megteszi a javaslatát, és az elnökség döntést hoz.

Együttműködésünk keretében a kitüntetésekkel járó pénzjutalmat támogatónk, a Provident Pénzügyi Zrt. biztosítja.

Üdvözlettel,
MSÚSZ

 

2020. április. 09.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Új főtitkár az MSÚSZ-ben

Dénes Tomi

 Őri B. Péter csaknem hat év után távozik, az elnökség Dénes Tamást bízta meg a főtitkári teendőkkel.

Tovább >>

Elhunyt Árok Ferenc

ÁrokFerenc

Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, aki szövetségünk Életműdíját kapta meg 2018…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>