Pályázati felhívások

Az MSÚSZ az idén is meghirdeti pályázatait.

Nívódíj

A pályázatok beérkezésének a határideje minden kategóriában (írott sajtó, rádió-televízió, fotó, könyv) 2020. május 15., péntek 24 óra. A pályázaton olyan alkotások vehetnek részt, amelyek 2019. április 1. és 2020. március 31. között jelentek meg, kerültek adásba. A fotók esetében annyi a könnyebbség, hogy meg nem jelent alkotásokkal is lehet pályázni, de csak akkor, ha a fényképekről a téma, a résztvevők, az esemény alapján egyértelműen megállapítható, hogy 2019. április 1. és 2020. március 31. között készültek.

Mindenki legfeljebb három alkotással pályázhat. Fontos, hogy más művét is lehet ajánlani a zsűri figyelmébe! A szövetség viszont nem feltétlenül ad ki nívódíjat minden kategóriában, míg egy kategóriában akár több díjazott is lehet.

A győztesek díja díszes plakett és 100 ezer forint.

A zsűri tagjai: Dénes Tamás (elnök), Deák Horváth Péter, Deák Zsigmond, Mravik Gusztáv, Varga Zsolt. A zsűri javaslatot tesz az elnökségnek, amely a végső döntést hozza a nívódíjakról.

A pályázatokat a fent jelzett határidőig a nivodij@sportujsagirok.hu e-mail-címre kell eljuttatni.

A pályázattal kapcsolatban Dénes Tamásnál (tel.: +36-30-912-1572) lehet érdeklődni.
Németh Gyula-díj

Németh Gyula

Mint köztudomású, a Németh Gyula-díjjal járó teendőket a Németh Gyula Alapítványtól 2017-ben átvállalta szövetségünk.

Az MSÚSZ oklevéllel, díszes plakettel és 150 ezer forint pénzjutalommal tünteti ki a pályája elején járó, nyomtatott, online vagy az elektronikus sajtóban dolgozó azon harminc éven aluli sportújságírót, aki munkájával felkeltette a sportújságírók elismerő figyelmét, akit szakmai, emberi tisztesség, felkészültség, s a szakmája iránti nemes alázat jellemez.

A díjra bárki pályázhat, aki a feltételeknek megfelel, valamint a kollégák és szerkesztőségek is elküldhetik javaslatukat a jelölt rövid bemutatásával együtt. Pályázni a 2019. április 1. és 2020. március 31. között megjelent újságcikkekkel, -interjúkkal, -riportokkal, televíziós, rádiós produkciókkal, blogbejegyzésekkel lehet 2020. május 15-én, pénteken 24 óráig a fotitkar@sportujsagirok.hu e-mail címen.

A győztes személyére a Németh Gyula-díj ad hoc bizottság tagjai (Moncz Attila elnök, Malonyai Péter, Németh Gábor, Novotny Zoltán, Őri B. Péter, Szöllősi György) tesznek javaslatot, amiről az MSÚSZ elnöksége dönt.

Kérjük, hogy a pályázó küldje el rövid szakmai életrajzát, s a pályázati anyagok linkjét, illetve PDF-jét.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni Őri B. Péter főtitkárnál (tel.: +36-20-9159-685) lehet.

A hagyományok szerint a szakmai díjakat a Sportújságíró-kongresszuson adjuk át, az idei díjátadásról azonban, s egyáltalán a pécsi kongresszus sorsáról, egyelőre természetesen lehetetlen biztosat mondani. A pályázati procedúrát azonban lebonyolítjuk, a zsűri és a bizottság megteszi a javaslatát, és az elnökség döntést hoz.

Együttműködésünk keretében a kitüntetésekkel járó pénzjutalmat támogatónk, a Provident Pénzügyi Zrt. biztosítja.

Üdvözlettel,
MSÚSZ

 

  • sajt. táj. (1)

    A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a tudósítók munkáját lehetővé tevő közös erőfeszítéseikért.

  • NovZol

    Orbán Viktor miniszterelnök 80. születésnapja alkalmából levélben gratulált a legendás rádiósnak, szövetségünk tiszteletbeli elnökének, Novotny Zoltánnak.

  • 1200novotny-radnoti-foto-MOB_960px

    Két rádióslegenda nyolcvan évvel ezelőtt egy napon, május 19-én született: szövetségünk tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán és tagja, Radnóti László. A jó Isten éltesse őket nagyon sokáig!

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Már lehet jelentkezni az AIPS Sport Media Awards, vagyis az AIPS Sportmédiadíj idei pályázatára

Magyar díjazottak

Noha a világ rendkívüli időszakot él, a minőségi újságírás továbbra is él, létezik. Ahogy a AIPS Sport Médiadíj is,…

Tovább >>

Az olasz kormány így segít

AIPS-fotó

Az AIPS honlapján jelent meg egy cikk, amely arról szól  hogy Olaszországban miként segítik a média munka nélkül…

Tovább >>

Pályázati felhívások

Németh Gyula

Az MSÚSZ az idén is meghirdeti pályázatait. Nívódíj A pályázatok beérkezésének a határideje minden kategóriában (írott sajtó, rádió-televízió, fotó, könyv) 2020. május…

Tovább >>

Évkönyv a fiatalokról

UP-évkönyv

Negyedszer is megjelent az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó gondozásában a korosztályos sport éves krónikáját feldolgozó kötet. A szövetségünk…

Tovább >>

Elnökségi közlemény

press

Előrebocsátva, hogy ezekben a napokban mi, sportújságírók is az emberi élet…

Tovább >>