Pályázat az M4 Év Sportolója Gála megrendezésére

A Magyar Sportújságírók Szövetsége ezúton nyílt pályázatot hirdet az 58. Év Sportolója választás nyerteseit köszöntő M4 Év Sportolója Gála rendezési jogainak megvásárlására és a gála teljes körű megszervezésére, lebonyolítására.

A gálára ez év decemberében vagy 2016 januárjában kerül sor (a pályázónak az időpontban is meg kell állapodnia a partnerekkel: MOB, MTVA, MSÚSZ, stb.).

A pályázó tudomásul veszi, hogy az MSÚSZ már értékesítette a gála közvetítési jogait és a nevét, amelyeket az MTVA vásárolt meg új televíziós sportcsatornája részére. A pályázó tudomásul veszi, hogy  a gálát élőben közvetíti az M4 Sport Televízió, reklámszünet nélküli 60 percben. A pályázó tudomásul veszi, hogy az MSÚSZ-nek, mint a szavazás lebonyolítójának és a rendezvény eredeti jogtulajdonosának vétójoga van a fellépő művészek, a műsorvezetők és a díjátadók, a sajtófőnök  személyét, a szponzorok kilétét illetően, a vétójogot az elnökség gyakorolja.

A pályázó vállalja, hogy

 • meghívja és a díjátadók között is szerepelteti a Nemzet Sportolóit és a korábbi díjazottakat
 • a díjátadók között nem lehet szponzor, sem politikus
 • garantálja egy korábban a világon az Év Sportolójának választott híresség részvételét díjátadóként a gálán és a gálát beharangozó sajtótájékoztatón (a sportdiplomáciai előkészítésben az MSÚSZ is szerepet vállal)
 • mindent megtesz, hogy Magyarország miniszterelnöke vagy köztársasági elnöke részt vegyen vendégként a gálán, az esemény időpontját a résztvevő közjogi méltóság naptárához igazítja (a sportdiplomáciai előkészítésben az MSÚSZ is szerepet vállal)
 • garantálja, hogy a MOB és az MSÚSZ elnöke 3-3 perces beszédet mondhat a gála elején, és mindketten díjátadóként is szerepelnek
 • semmilyen termékbemutatónak, szponzori aktivitásnak nem ad lehetőséget a gála helyszínén, leszámítva a gála hangulatához és üzenetéhez szorosan kapcsolódó, a magyar rendezésű sporteseményeket népszerűsítő akciókat, akár a program részeként levetítendő reklámfilmeket, s az ebből származó bevételek növelhetik a gála költségvetését
 • garantálja, hogy az MSÚSZ-t képviselő tagok (akik részt vettek mindkét idei közgyűlésen, leadják szavazatukat és idejében jelzik részvételi szándékukat) és tisztségviselők (akik másodmagukkal érkezhetnek), az idén összesen körülbelül 100 fő számára helyet biztosít a gálán, a vezető tisztségviselők és kísérőik számára az első három sor valamelyikében.
 • a 60 perces gála keretein belül sor kerül a meghirdetett kategóriák győzteseinek díjazására, lehetőség szerint minden kategória első három helyezettjének jelenlétében, beleértve „Az Év Fogyatékkal Élő Sportolója” díjat is
 • a rendezési jogokért két egyenlő részletben (a szerződés aláírásakor és a gála megrendezése előtt) 7 millió forint + ÁFA jogdíjat fizet az MSÚSZ-nek, és ezen felül a szervezés minden költségét vállalja, amelyért cserébe támogatókat vonhat be, amelyek logóját a színpadon, az interjúfalon és az esemény hivatalos műsorfüzetében az MSÚSZ elnökségével egyeztetve megjelenítheti. A támogatók igényeit tiszteletjegyekkel is kielégítheti, illetve a jegyeket árulhatja is
 • méltó helyszínt biztosít az eseménynek
 • a díjak rangjához méltó trófeákat, okleveleket, plaketteket készíttet az elnökséggel egyeztetve
 • az elnökséggel egyeztetve hivatalos logót, arculati kézikönyvet készíttet az eseménynek
 • a gála előkészületeiről rendszeresen beszámol az MSÚSZ elnökségének, és szorosan együttműködik az elnökség által kijelölendő ad-hoc bizottság tagjaival

A lényegi kérdéseket részletező, de egyenként 5 A4-es oldal terjedelmét nem meghaladó pályázatokat e-mailben kérjük eljuttatni az MSÚSZ-hez a sportujsagirok@gmail.com címre 2015. október 15-ig (a pályázatok beérkezéséről minden esetben visszajelzést küldünk). A pályázatokról (amelyeket alkalomadtán az elnökség előtt személyesen, szóban is prezentálni kéretik) az MSÚSZ elnöksége november elején esedékes elnökségi ülésén dönt. Az MSÚSZ elnöksége fenntartja magának a jogot arra, hogy minden szempontot mérlegelve hozza meg döntését, amelyet nem tartozik megindokolni a vesztes pályázóknak. A győztes pályázónak, ha a rendezvényt az MSÚSZ elnöksége kellően sikeresnek ítéli meg, lehetősége van a következő évek rendezési jogát újabb pályáztatás nélkül elnyerni.

Budapest, 2015. szeptember 30.

Az MSÚSZ elnöksége

2015. október. 01.

 • NBP4

  A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

 • MSUSZ 2020

  A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

 • ÁrokFerenc

  Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>