Óriási lehetőség a kollégáknak: Sport Media Pearl Awards pályázat!

Az AIPS 78. kongresszusán Párizsban jelentették be hivatalosan, hogy az Abu Dhabi Media közösen az AIPS-sel meghirdeti a Sport Media Pearl Awards pályázatot.

A benevezők itt regisztrálhatnak:

https://www.sportmediapearlawards.com/network/registerUser.

Az eddigi legjelentősebb díj a sportújságírói szakmában egy vadonatúj platform, amely a világ legkiválóbbjait ismeri el a sportmédia területén.

Elismerés

A pályázat kiírói felismerték, hogy az elismerések rendre csak a sportolókról, a játékosokról szólnak, s szinte csak alig azokról, akik az ő tetteiket és életüket  tárják a világ elé. A sportmédia-szakemberek elismerése is fontos, hiszen az ő közreműködésükkel ismerheti meg a sport valódi világát az érdeklődő. A díj elismeri és jutalmazza a minőséget, az innovációt és az eredetiséget a sport sztorijainak közlésében.

Feltételek

A Sport Media Pearl Awards nyitott az újságírók, rádiós és televíziós riporterek, fotósok és videósok, webszerkesztők előtt, dolgozzanak akár a hagyományos, akár az új média felületein.

A kategóriákkal kapcsolatos részletes információkat érdemes tanulmányozni:

http://www.aipsmedia.com/index.php?page=news&cod=16043&tp=n#.VSoMo5PQhps

A pályázat lehetőséget ad a jelentkezésre a szabadúszóknak is.

Azok a pályaművek nevezhetők, amelyek 2014. szeptember 1 és 2015. augusztus 31. között készültek.  A benevezett műveknek legkésőbb 2015. szeptember 7-ig kell megérkezniük, a díj hivatalos online felületén keresztül. Ehhez mellékelni kell munkáknak a médiában történt valós megjelenéséről felmutatható igazolását is. Minden kategóriában összesen csak két művel jelentkezhet egy szerző. Minden résztvevőnek 2014. szeptember 1. előtt be kellett töltenie a 18. életévét.

Díjak

Minden kategória győztese egy különleges trófeát és 10 000 dollár pénzdíjat kap. Minden kategória második és a harmadik helyezettje egyenként 1500 dolláros pénzdíjban részesül és meghívást kap a decemberi díjátadó ünnepségre Abu Dhabiba, az Egyesült Arab Emírségek fővárosába.

A díjátadó gálára ezentúl minden évben sor kerül. The Awards szervezői gondoskodnak a meghívottak utazási költségeiről, helyi közlekedéséről, szállásáról, étkezéséről és segítséget nyújtanak a vízum beszerzésében is.

Egy különleges díjat is bevezet az Abu Dhabi Media. A Sport egy jobb világért díj azoknak szól, akik azt célozzák, hogy munkájukkal jobbá tegyék kevésbé szerencsés vagy a társadalom peremére szorult embertársaik életét. A díjat elnyerő 10 000 dollárt kap, s emellett 50 000 dollár adományban részesül az a vállalkozás vagy projekt, amely a győztes pályaműhöz a témát szolgáltatta.

Trófea

Az egyedülállóan szép Gyöngy Trófeában kizárólag csak a kategóriák győztesei részesülnek.
A gyöngy világszerte elismert jelképe az egyediségnek. A gyöngy különösen jelentős Abu Dhabi öröksége szempontjából, hisz a gyöngyhalászatnak máig szerepe van a feltörekvő gazdaságban is.

Zsűri

A végső döntést egy 11 fős szakértői zsűri hozza meg, amelyet az AIPS elnöke vezet. A zsűri elé azok a munkák kerülnek, amelyeket az AIPS végrehajtó bizottságának tagjai előzsűriztek.

2015. április. 28.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>