Ők nyerhetnek

vid

A sajtótájékoztató főszereplői  (balról): Vidnyánszky Attila, Csisztu Zsuzsa, Szabó László, Medveczky Balázs, Szöllősi György és Kiss Gergely

Fotó: Mravik Gusztáv

A Nemzeti Színházban az M4 Sport – Az Év sportolója Gála helyszínén rendezett keddi sajtótájékoztatón Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója elmondta nagyon tiszteli a sportolókat. A magyar nyelv napján már kétszer rendeztek részvételükkel műsort, ahol a versenyzők kedvenc versüket szavalták el. Bízik a hosszú távú kapcsolatban, reméli, hogy még sokszor otthont adhatnak a díjátadó gálának.

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a közmédia képviseletében az alábbiakat hangsúlyozta: az M4 Sport – mint a legnézettebb hazai sportcsatorna – kötelességének érezte, hogy az év legjobb magyar sportolóinak elismerésére létrehozott gálaest névadó szponzora legyen, és kizárólagos közvetítőként a sportot, külön kiemelten a magyar sportot szerető közönség számára lehetővé tegye élő adásban az esemény megtekintését. A közmédia a sport elkötelezett híve és támogatója, az M4 Sport küldetése a magyar sport népszerűsítése, valamint a sportolás megszerettetése.

Szöllősi György, az MSÚSZ és a szervezőbizottság elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt:  a Magyar Sportújságírók Szövetsége igyekszik a nemes hagyományokat folytatni, a magyar sport múltjához és ambícióihoz méltó gálán megünnepelni a sportújságírók által most 58. alkalommal megválasztandó bajnokokat. Ennek megfelelően számos újítás jellemzi majd az idei programot, amelyeket nem valósíthatnánk meg nagyszerű új partnereink nélkül. “Külön is hálásak vagyunk a névadó szponzor M4 Sportnak, valamint a Nemzeti Színháznak, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és a 2024-es olimpiai pályázat képviselőinek, hogy új partnerként ügyünk mellé álltak, személyesen pedig Szabó Lászlónak, aki a MPB elnökeként nem csak a fogyatékos emberek sportját képviseli az előkészületek során, hanem kreatív producerként ellenszolgáltatás nélkül fogja össze, állítja színpadra a produkciót.”

Szabó László a január 14-i esemény részletei kapcsán elmondta: az elismeréseket legendás korábbi díjazottak adják át, s a fellépők is műfajuk reprezentánsai. A neveket még nem árulta el, mint említette: legyen mindez meglepetés.

Kiss Gergely, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó – a pólóválogatott hatszor nyerte el az Év csapata címet -, a szervező Duna Events cég társtulajdonosa a hónapok óta tartó szervezésről szólt, valamint arról, hogy furcsa neki most ez a szerep, hiszen az eddigi gálákon rendre a másik oldalon szerepelt. Versenyzőként is maximalista volt, most is erre törekedett, törekszik. Elmondta, hogy több cég is, mint a Szerencsejáték Zrt., a Ford, a BENU, a Coca-Cola, a Vitéz Kürtös, a Red Bull támogatja a rendezvényt, így minden adott ahhoz hogy valóban sikeres és emlékezetes legyen a gála.

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ elnökségének és a szervezőbizottságnak tagja, az M4 Sport – az Év Sportolója Gála sajtófőnöke az akkreditáció lehetőségéről és tudósítók munkakörülményeiről beszélt, illetve a sajtóban megjelent híreket megerősítve bejelentette: az első alkalommal átadandó MSÚSZ Életműdíjat Károlyi Béla, a kolozsvári születésű, világhírű magyar tornászedző veheti át a gálán, akinek a tanítványai kilenc olimpiai aranyérmet szereztek.

Ezután kiderült, hogy a különböző kategóriákban kik jutottak (ábécérendben) az első három helyezett közé, közülük kerülnek ki a győztesek, akik a január 14-én, csütörtökön 19.30 órakor kezdődő gálán kapják meg a díjukat. A szövetség 279 tagja adta le szavazatát az előzetesen összeállított tízes listákra. A voksolás kedden 11-kor zárult.
Az Év férfi sportolója
Cseh László
Imre Géza
Michelisz Norbert
Az Év női sportolója
Hosszú Katinka
Kárász Anna
Miklós Edit
Az Év edzője
Dárdai Pál
Plagányi Zsolt
Shane Tusup
Az Év csapata
Férfi jégkorong-válogatott
Labdarúgó-válogatott
Női röplabda-válogatott
Az Év  labdarúgója
Böde Dániel
Király Gábor
Nikolics Nemanja
Az Év gólja
Böde Dániel második gólja Feröer ellen
Németh Krisztián gólja a Portland Timbers ellen
Priskin Tamás gólja a norvégok ellen
A fogyatékosok kategóriáiban:
Az Év férfi sportolója
Boronkay Péter
Gelencsér Róbert
Szegfű Attila
Az év női sportolója
Bereczky Anita
Biatovszki Míra
Gyurkó Alexandra

 Az Év edzője
Antal Andor
Feczer Viktor
Galambos Zsolt
Az Év csapata
Férfi atlétaváltó
Férfi kosárlabda-válogatott
Női párbajtőrcsapat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016. január. 05.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Könyvbemutatóval ünnepelt a százéves sakkszövetség

Sakk2

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100….

Tovább >>

Szilágyi Anna az AIPS vendége volt Svájcban

AIPS FIFA

Huszonegy fiatal újságíró – köztük a márciusban az AIPS Médiadíját a fiatal fotósok kategóriájában elnyert Szilágyi Anna – vett…

Tovább >>

Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>