Ők nyerhetnek

A Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy díjazzák őket február 14-én, csütörtökön a szintén a Duna-parti teátrumban rendezendő M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

sajttáj

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 61. alkalommal hirdette meg a versenyt.

Vidnyánszky

 

A hétfői eseményen Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, aki beszédében úgy fogalmazott: „Köszönöm mindenkinek, akinek köze van ahhoz a döntéshez, hogy itt a színházban ünnepelhetünk meg ennyi nagy teljesítményt nyújtó sportolót.”

Székely

A gála  névadó szponzorának, az M4 Sportnak a  csatornaigazgatója, Székely Dávid örömét fejezte ki, hogy ismét itt az alkalom a nagyszerű teljesítményt nyújtó sportolók megünneplésére azután, hogy magyar sportsikerekben ilyen gazdag év áll mögöttünk.” Örömmel közölte, hogy az Év-góljára nagyon sok szavazat érkezett a szurkolóktól a honlapukra,most háromra szűkült a tízes lista, a voksolás a gála kezdetéig tart az  internetes oldalukon.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat – a rendezvény egyik támogatója – nagykövete, videoüzenetében arra hívta fel a figyelmet, hogy sohasem késő elkezdeni sportolni,a mozgásra, a versenyzésre ebben az évben rengeteg lehetőség lesz Budán és Pesten.

 

SzaBÓ LACI

Szabó László, a gálaest kreatív producere elmondta: „A színpadon helyet kap egyebek mellett a könnyű- és komolyzene, a néptánc, a kortárs tánc, a sport pedig még kiemeltebben jelen lesz, mint szokott. Törekszünk arra, hogy maguk a sportolók egyfajta művészeti tevékenységként mutassák be saját sportágukat. Egyedi, erre az alkalomra készült produkciókról van szó, nem tucatfellépésekről, ezeket korábban nem láthatták a nézők, és a későbbiekben sem tehetik meg. Minden évben kérdés az is, ki énekli a Himnuszt, az idén öt énekes adja elő együtt, de hogy kik, az maradjon titok.” Azt viszont elárulta, hogy a sztárfellépők egyike Rúzsa Magdi lesz. Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként is érdekelve volt a gálán, ennek kapcsán köszönetet mondott a szervezőknek, hogy a fogyatékos sportolók ugyanolyan megbecsülésnek örvendenek az eseményen, mint az épek.

 

Csisztu Zsuzsa

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke  bemutatta a győzteseknek és életműdíjasoknak járó díjakat készítő Zema Porcelánmanufaktúra legújabb, erre az alkalomra tervezett és készített trófeáját „Ha valakinek ismerős, az nem véletlen, mert a tavalyi továbbfejlesztett változata.  Nyolc centiméterrel még magasabb, monumentálisabb lett, Pap Erzsébet tervező  egyfajta hármas egységgel kívánt tisztelegni a nagy sportteljesítmények előtt, utalva a három-három döntős jelöltre. Újítás, hogy immár a parasportok piktogramjai is rákerültek a díjra.”

mOHAY

Tavaly Berkesi Judit volt a műsorvezető, az idén pedig szintén az M4 Sport riportere, Mohay Bence lesz a házigazda.„A színpadra lépő sportolók mögött rengeteg munka van, a legkevesebb, hogy én is igyekszem tökéletesen felkészülni belőlük, ezzel is megtisztelve őket. Tudom, hogy ez speciális közeg, ők sokszor jobban izgulnak a színpadon, mint a saját versenyükön. Minden egyes győzelem külön történet, amit megpróbálunk bemutatni. ”

Gyuri

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a szervezőbizottság elnöke köszönetet mondott azoknak, akik a nagyszabású gálát évek óta lehetővé teszik, így Magyarország kormányának, a sportállamtitkárságnak, az M4 Sportnak, a Nemzeti Színháznak, a szervezőbizottságnak, a kereskedelmi szponzoroknak, a partnereknek, így a MOB-nak, az MLSZ-nek, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, a sportági szövetségeknek és a sportolóknak is.  Elmondta, emeli az idei, 61. gála ünnepélyességét, hogy az MSÚSZ jogelődének tekinthető Magyar Sporthírlapírók Szindikátusa megalakulásának 110. évfordulója van ebben az évben. A gálán ezúttal is tiszteletüket teszik a határainkon túl élő magyar sportlegendák, közülük a Svájcban élő, osztrák színekben olimpiai bajnokságot nyerő Hunyady Emese gyorskorcsolyázót és a belgiumi  lakos Fazekas László labdarúgót említette, mindketten díjat adnak át az eseményen. A jövőt is előrevetítve pedig közölte, hogy egy év múlva már a szabadidő- és e-sportolókat is szeretné a szövetség valamilyen módon megünnepelni a gálán. Ezután szigorún ábécérendben ismertette az egyes kategóriák Top 3 helyezettjeit. Akárcsak tavaly ismét csúcsjavításról számolhatott be: a 2016-os voksolásra 370-en, a 2017-esre 436-an, a 2018-asra pedig 439-en szavaztak.

 

JELÖLTEK

Az év fogyatékos férfi sportolója
Gelencsér Róbert (szervátültetett atléta)
Mihálovits Tamás (szervátültetett atléta)
Osváth Richárd (kerekesszékes vívó)

Az év fogyatékos női sportolója
Ekler Luca (paraatléta)
Gyurkó Alexandra (szervátültetett úszó)
Pap Bianka (paraúszó)

Az év fogyatékos csapata
Asztalitenisz vegyes páros (szervátültetett)
Férfi asztalitenisz páros (szervátültetett)
Női kerekesszékes vívóválogatott

Az év fogyatékosokkal foglalkozó edzője
Beliczay Sándor (vívás)
Pécsi Annamária (úszás)
Szabó Álmos (úszás)

Az év női labdarúgója
Csiszár Henrietta
Jakabfi Zsanett
Vágó Fanny

Az év férfi labdarúgója
Gulácsi Péter (Leipzig)
Juhász Roland (Mol Vidi)
Szalai Ádám (Hoffenheim)

Az év edzője
Bánhidi Ákos, Csang Csing Lina (férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó)
Golovin Vlagyimir (junior női kézilabda-válogatott)
Sike András (a kötöttfogású birkózószakág szövetségi kapitánya)

Az év csapata (hagyományos csapatsportágakban)
FTC-Telekom Waterpolo (férfi vízilabda)
Győri Audi ETO KC (női kézilabda)
Junior női kézilabda-válogatott

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye)
Férfi kardválogatott
Férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó
Női kajak négyes

Az év női sportolója
Babos Tímea (teniszező)
Hosszú Katinka (úszó)
Kozák Danuta (kajakos)

Az év férfi sportolója
Bácsi Péter (birkózó)
Fucsovics Márton (teniszező)
Liu Shaolin Sándor (rövid pályás gyorskorcsolyázó)

Mint fentebb megírtuk az Év gólja-versenyt a szurkolók döntik el, a legjobb három közé került:

Bódi Ádám (Debrecen) gólja a Paks ellen (NB I)
Loic Nego (Mol Vidi FC) gólja a Chelsea ellen, (Európa-liga-csoportmérkőzés)
Sigér Dávid (Ferencváros) gólja az MTK ellen, (NB I)

A szavazás a gála kezdetéig, azaz február 14-én, csütörtökön 20 óráig tart, akkor derül ki a győztes személye, s akkor tudjuk majd meg, hogy a további 11 kategóriában ki kapja majd a díszes trófeát. Szavazni az M4 Sport honlapján lehet.

Az ünnepségen két életműdíjast is köszöntenek: az MLSZ kitüntetettjét a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB díjazottját pedig a két szervezet választja meg.

Tihany

A sajtótájékoztatót az M4 Sport riportere, Tihany Viktor vezette.

Fotók: Zsigmond László Márton

Figyelem!

A február 14-i Gálára a sajtó munkatársainak legkésőbb február 8-ig, péntekig lehet akkreditálni az akkreditacio@sportujsagirok.hu e-mail címen Szerencsi Éva sajtófőnöknél.
Akkreditációt korlátozott számban, csak az eseményen dolgozó kollégáknak tudunk adni. Az akkreditációs kérelem elbírálásáról értesítést küldünk.

 

  • Simon József kézilabda-díj 2 foto MKSZ Kovács Anikó

    A Magyar Kézilabda Szövetség tisztújító küldöttgyűlésén a testület Elismerő oklevél kitüntetését vehette át tagtársunk, Simon József.

  • dav

    A Testnevelési Egyetemen lévő irodánkban megtartottuk a mostani elnökség utolsó ülését. Mint ismert, az április végi budapesti közgyűlésen tisztújítás lesz, a testület négyéves mandátuma lejár.

  • B01I42114

    A kiváló sportújságíró, tagtársunk, Kocsis L. Mihály édesapjáról, Kocsis Mihályról írt tartalmas, gazdagon illusztrált könyvet, amit a Magyar Kajak-kenu Szövetségben mutattak be a sajtó képviselőinek.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

Gratulálunk, Simi!

Simon József elismerése.

37 likes3 days ago

Békéscsabai tárlat Albertről

Az MSÚSZ Nagy Béla-programjának támogatásával Albert Flóriánról rendeznek emlékkiállítást Békéscsabán.

6 likes3 days ago

Az MSÚSZ-szavazásán a sportújságírók Jakabfi Zsanettett választották 2018 legjobb női labdarúgójának, ám a magyar válogatott és..

13 likes5 days ago

Kocsis: 90

KS-könyv

Az idén szeptemberben lenne 90 esztendős Kocsis Sándor, minden idők legkiválóbb magyar futballistáinak egyike, az Aranycsapat jobbösszekötője, a Ferencváros,…

Tovább >>

Zágrábban is jártunk

zászló

Április 6-án volt napra pontosan hetven esztendeje, hogy Zágrábban, a Gejeva…

Tovább >>

Bécsi ünnep

Sports Media Austria Jahrestagung 2019

Az Osztrák Sportújságíró Egyesület alapításának 70. évfordulója alkalmából a Magyar Sportújságírók Szövetségét is meghívták Bécsbe, ahol Szöllősi György elnök,…

Tovább >>

Meg kell nézned!

CSABAI Dóra; Eggert, Sophia

A 37. Magyar Sajtófotó-pályázaton szövetségünk tagjai közül a Sport (sorozat)-kategóriában Varga Dzsenifer (szabadfoglalkozású) Vakfoci című alkotásával második,

Tovább >>

Illyés Tibor győzött

pong

Az Ormai László-csarnokban rendezett asztalitenisz-világnap keretében került sor az I. Gergely Gábor Médiakupára, amelyen tizenhatan vettek részt, a sportújságírók…

Tovább >>