Ők nyerhetnek

 

moderator

Csisztu Zsuzsa, MSÚSZ elnökségi tag volt a sajtótájékoztató moderátora

Fotók: MSÚSZ/Róth Tamás

Az Év sportolóira leadott szavazatok összesítése alapján az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála sajtótájékoztatóján  a Nemzeti Színházban hozták nyilvánosságra a szervezők a különböző kategóriákban legtöbb voksot kapó három-három jelölt nevét. A kategóriák nyerteseit január 12-én, csütörtökön az M4 Sport által élőben közvetített rangos gálaünnepségén hirdetik ki és adják át nekik a díjakat.

 A tavalyi év bővelkedett sportsikerekben, számos világversenyen, köztük a futball Európa-bajnokságon, olimpiai és paralimpiai játékokon értek el kiemelkedő eredményeket hazánk sportolói. Az Év góljára – eltérően a többi kategória jelöltjeitől – az M4 Sport online felületén a szurkolók szavazhattak. A 2016 év legszebb gólok versenyének első három helyezettjét – ábécérendben– Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója ismertette.  A január 5-ig leadott szavazatok alapján a három, győzelemre esélyes:  Ádám Martin, Gera Zoltán, Szalai Ádám gólja.

A  szavazást újraindítják, így  január 12-ig, az M4 Sport – Az Év Sportolója  Gála kezdetéig lehet majd szavazni (kizárólag szurkolóknak, MSÚSZ-tagok továbbra sem voksolhatnak) a sportcsatorna online felületén,

http://www.m4sport.hu/2017/01/05/adam-gera-vagy-szalai-itt-szavazhat-az-ev-goljara

de már csak az első három gólra.

Az MTVA vezérigazgatója bejelentette a Gála műsorvezetőit, akik az idén Berkesi Judit és Kovács “Kokó” István lesznek.

Hangsúlyozta, az M4 Sport másfél évvel ezelőtti elindításakor az volt a cél, hogy minden magyar háztartásba eljuttassák a dedikáltan a magyar sporttal és sportolókkal foglalkozó csatornát. A Gála névadó szponzoraként az M4 Sport egész estés élő adásban közvetíti az eseményt.

A Budapest2024 Pályázat sportigazgatója, a Gála idei kiemelt partnere, képviseletében Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó fontosnak tartja a hazai sportolók és sportsikerek méltó ünneplését: “amikor a sportot a nagyközönség elé tárhatjuk, az mindig remek alkalom a népszerűsítésére. Ez záloga annak, hogy a magyar sport tudja tartani azt a szintet, amit mostanáig felépített és elért”– mondta.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a szervező cég, a Duna Incentives, Trainig & Events társtulajdonosa, az Év csapatának hatszor megválasztott tagja büszke rá, hogy nagy nevek fogtak össze, “a legnagyobb hazai és nemzetközi cégek, kiváló nevek állnak mellénk, segítik a gála sikerét.”

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a Gála kreatív producere elmondta: „Minden produkció, amit a gálán fognak látni, élő és kifejezetten erre az eseményre készülő műsorszám lesz. Magyarország leglátványosabb, kilencven perces díjátadó showja 19.30-kor kezdődik.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként fontosnak tartom, hogy a fogyatékos sportolókat ugyanolyan körülmények között ünnepeljük és ismerjük el a teljesítményeiket.  Olyan előadókat kértünk fel és vállalták örömmel a felkérést, akik a maguk művészeti területén világszínvonalat képviselnek, a világ bármelyik színpadán megállnák a helyüket.”

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán két életműdíjat is átadnak. A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját Csányi Sándor MLSZ elnöktől, az MSÚSZ–MOB életműdíjat Borkai Zsolt távollétében, kérésére Schmitt Páltól, a MOB tiszteletbeli elnökétől, NOB-tagtól veheti át a kitüntetetett.

herend

Dr. Simon Attila és a győzteseknek járó zöld Apponyi-mintás díj

Fotó: Kozma János

Minden kategória győztese az eseményre készített egyedi trófeát kap a világhírű Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. jóvoltából.  Dr. Simon Attila vezérigazgató missziónak tartja, hogy a magyar kulturális értékeket átörökítsék a következő generációk számára. A díjak elkészítésével a gyár csaknem 800 munkatársának kézfogását is közvetítik.

Az Év sportolója-szavazás a sajtótájékoztató kezdetéig tartott, Szöllősi György, az Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Gála szervezőbizottságának elnöke hirdette ki a kategóriák hármas jelöltjeit szigorúan ábécérendben.  Köszönetét fejezte ki, hogy a 2016-ban  megújult Gálára megelőlegezett bizalmat kaptak a szervezők, ezt az idei évben is nívós eseménnyel hálálják meg. Örömmel közölte, 370 sportújságíró voksolt, amire 59 éve nem volt példa a hazai szavazáson.

„Mindenki összefogott, aki a magyar sportban számít. Az idei gála a 2024-es olimpiai pályázat ügyének alárendelve zajlik, mindenki kötelességének érzi a részvételt, és ez nagyon jó érzés, hiszen közös vágyunk az olimpia megrendezése” – fejtette ki. Elmondta: külföldről díjátadónak érkezik többek között Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpiai bajnok, Claude Makélélé világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó, valamint Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) elnöke.

A január 12-én, csütörtökön 19.30-kor kezdődő M4 Sport – Az Év Sportolója Gála helyszíne  az idén is a Nemzeti Színház, ahonnan már 19 órától élőben jelentkezik az M4 Sport.

 

Az Év sportolója-szavazás kategóriáinak három-három legtöbb szavazatot kapott jelöltje:

 

Az Év fogyatékos csapata

Férfi paraasztalitenisz válogatott

Férfi szervátültetett 4×100 méteres atlétaváltó

Női kerekesszékes vívócsapat

 

Az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője

Aranyosi Péter (Csonka András, asztalitenisz)

Beliczay Sándor (Osváth Richárd, Hajmási Éva, kerekesszékes vívás)

Horváth Péter (Tóth Tamás)

 

Az Év fogyatékos női sportolója

Biacsi Ilona (atléta)

Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó)

Pap Bianka (úszó)

 

Az Év fogyatékos férfi sportolója

Osváth Richárd(kerekesszékes vívó)

Sors Tamás (úszó)

Tóth Tamás (úszó)

 

Az Év férfi labdarúgója

Gera Zoltán

Király Gábor

Nagy Ádám

 

Az Év edzője

Dárdai Pál (Hertha BSC)

Kulcsár Győző (Szász Emese)

Shane Tusup (Hosszú Katinka)

 

Az Év csapata

Férfi labdarúgó válogatott

Női kajaknégyes

Női kajakkettes

 

Az Év női sportolója

Hosszú Katinka (úszó)

Kozák Danuta (kajakozó)

Szász Emese (párbajtőrvívó)

 

Az Év férfi sportolója

Cseh László (úszó)

Imre Géza (párbajtőrvívó)

Szilágyi Áron (kardvívó)

 

Az Év női labdarúgójára nem kellett szavazni,a díjat, mint az MLSZ Év női játékosa, Jakabfi Zsanett kapja meg.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gálára a sajtó munkatársainak legkésőbb  január 9-én, hétfőig lehet akkreditálni az akkreditacio@sportujsagirok.hu e-mail címen Szerencsi Éva sajtófőnöknél. Akkreditációt korlátozott számban csak az eseményen dolgozó kollégák kapnak. Az akkreditációs kérelem elbírálásáról mindenki értesítünk.

2017. január. 05.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>

Gyászol az európai sportújságíró társadalom

Holzschuh

A halálhírről a Nemzeti Sport számolt be. Életének 78. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Rainer Holzschuh, az Európai Sportmagazinok Szövetsége…

Tovább >>

Az MSÚSZ elnökségének közleménye

szurkolok

  Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, teltházas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)…

Tovább >>