Ők is BEAC-osok

A napokban mutatták be a 123 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club Én is BEAC-os voltam címmel készített interjúkötetét, amely a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla Programjának támogatásával jelent meg.

A kötetben Balogh Judit Judit 223-szoros válogatott kosárlabdázó, Dömölky Lídia világbajnok tőrvívó, Hámori Jenő olimpiai bajnok kardvívó, Marosi József olimpiai ezüstérmes tőröző is visszaemlékezett a BEAC-ban eltöltött, meghatározó éveire. Megszólalt Erdődy Gábor egyetemi tanár, az ELTE korábbi rektorhelyettese, Horkay Ferenc egyetemi tanár, szívsebész, Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora, Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus és Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke. A BEAC-os örökséget tovább vivő, ma aktív versenyzőket Csere Gáspár hosszútávfutó, az ELTE jelenlegi futónagykövete képviselte.

A beszélgetéseket Dajka Balázs, Gabay Balázs és Varró Annamária készítették, a kötetet Gorácz Anikó szerkesztette és 500 példányban nyomtatták ki, fekete-fehér és színes fotókkal.

„Eötvös Loránd bizonyára büszke lenne, ha látná, milyen nagyszerű eredményeket ért el 123 éve alatt az általa alapított sportegyesület” – hangsúlyozta Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki kiemelte a BEAC családias légkörét is.

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben újra alakult és szorosabbra fonódott az Egyetem és a BEAC kapcsolata.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a BEAC alelnöke örvendetesnek tartotta, hogy a két intézmény között az élsport és a tömegsport tekintetében továbbra is erős a kooperáció, Dénes Tamás, a Magyar Sportújságírók Szövetségének főtitkára pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a BEAC sportolói közül többen kiváló sportújságírók lettek, külön is kiemelte Pluhár István, Gyulai István és Dömölky Lídia nevét.

Fotó: Baló Tímea

BEAC BEAC 2

2021. december. 05.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Kiderül, kikből kerülhet ki az Év Sportolója az egyes kategóriákban

Év sportolója sajtótáj 1

A férfiaknál a birkózó Lőrincz Tamás, az úszó Milák Kristóf, valamint a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél a kajakos…

Tovább >>

Regisztráció a gálára

Dominik

Azok a tagjaink vehetnek részt a 64. M4 Sport – az Év Sportolója gálán, 2022. január 6-án,…

Tovább >>

Válasszuk ki az Év sportpillanatát!

Pillanat

A 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán másodszor díjazzák az Év sportpillanatát. A tíz jelöltre az…

Tovább >>

Kezdődik a szavazás az Év sportolóira, nyilvánosak a tízes listák

MSUSZ 2020

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2022.  január 6-án, csütörtökön, a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban rendezi meg az M4 Sport…

Tovább >>

Könyvbemutatóval ünnepelt a százéves sakkszövetség

Sakk2

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100….

Tovább >>