Munkakörülményeink az új Puskásban

A Magyar Sportújságírók Szövetségének több elnökségi tagja, kiegészülve más, a futballmeccsekről rendszeresen tudósító vezető újságírókkal és a beruházást felügyelő KKBK, valamint az MLSZ kommunikációs osztályának munkatársaival, végigjárták a jövő héten megnyíló új Puskás Aréna médiaútvonalát, a sajtókiszolgálás szempontjából fontos helyiségeket, a médiatribünt, kommentátor- és kameraállásokat. Egyik kalauzunk Skardelli György, a Puskás Aréna főtervezője volt, aki elmondta, hogy a sajtó számára fontos infrastruktúra tervezése, kialakítása során végig egyeztettek az UEFA, az MLSZ és az MTVA szakembereivel, hogy a szabályoknak és a gyakorlati szempontoknak mindenben megfeleljenek a sajtókiszolgálás, a televíziós közvetítés létesítményei.

Az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György szerint a helyzet nem csak azért szívderítő tudósítói szempontból, mert a régi Népstadionban évtizedekig nem is létezett klasszikus, fedett sajtólelátó, sem sajtódolgozó-szoba, hanem most egyenesen olyan stadion létesült Budapesten, amely a sajtókiszolgálást tekintve is a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek felel meg. Ezekre már a nyitómeccsen, aztán jövő nyáron, az Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein biztosan szükség is lesz: a 180 munkahellyel, csomagmegőrzővel felszerelt sajtódolgozó-szoba,

sajtódolgozó

a tolmácsfülkékkel, rádióstúdiókkal ellátott, élőben kapcsolható sajtótájékoztató-terem,

sajtótájékoztató

a harmadik szinten, középen elhelyezett, közvetlen lifttel megközelíthető, ottjártunkkor bekábelezett médiatribün éppen olyan, mint amilyet Európa nagy stadionjaiban megszokhattunk. Az Eb kihívásainak megfelelő, hatalmas területet a közvetítőkocsiknak még ezután alakítják majd ki.

Aréna

 Küldöttségünk a Puskás Aréna sajtóbejáratánál

Baricsa Gábor, az MLSZ sajtóakkreditációt végző munkatársa elmondta, hogy a jövő pénteki Magyarország–Uruguay nyitómérkőzésre  nagy a túljelentkezés a média részéről is, néhány óra alatt csaknem négyszáz akkreditációs kérelem érkezett. A televíziós közvetítést az érintett két országon túl számos más helyen is átveszik a helyi csatornák, tette hozzá Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője, az UEFA médiabizottságának tagja. Nem UEFA-előírás, ezért nagy fegyvertény, hogy a sajtóbejárathoz közel kialakított első akkreditációs pont közelében, az Istvánmezei útnál több tucatnyi parkolóhely is a média képviselőinek a rendelkezésére áll. A bejárásra meghívott tapasztalt tudósítók a sajtóbejárattól az impozáns médiafogadó-téren, a dolgozószobán, az interjúterületen (mixed zone), a villáminterjú-sarkon (flash interview area) át a fotós kijáratig és a médiatribünig végigjárták a stadionnak a sajtó szempontjából fontos zónáit, helyiségeit, és azt állapíthatták meg, hogy nemcsak a szurkolókra és a játékosokra, a tudósítókra is olyan körülmények, olyan élmények várnak az új Puskás Aréna telt házas nyitómeccsén, amilyet idehaza talán még sohasem élhettek át.

 stadion

 Ebből a perspektívából látják majd a pályát a tudósítók 

Fotók: NS/Szabó Miklós

 

 

 • FÖLDI Imre

  A 38. Magyar Sajtófotó-pályázaton a Sport egyedi kategóriában Földi Imre (Nemzeti Sport) szövetségünk tagja nyert.

 • 2020016 Az Év Sportolója Gála  Nemzeti Sport Török Attila

  Szöllősi György, MSÚSZ-elnök beszéde az Év Sportolója Gálán.

 • LOGO_2020-1

  Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy…

Tovább >>

Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>