Munkakörülményeink az új Puskásban

A Magyar Sportújságírók Szövetségének több elnökségi tagja, kiegészülve más, a futballmeccsekről rendszeresen tudósító vezető újságírókkal és a beruházást felügyelő KKBK, valamint az MLSZ kommunikációs osztályának munkatársaival, végigjárták a jövő héten megnyíló új Puskás Aréna médiaútvonalát, a sajtókiszolgálás szempontjából fontos helyiségeket, a médiatribünt, kommentátor- és kameraállásokat. Egyik kalauzunk Skardelli György, a Puskás Aréna főtervezője volt, aki elmondta, hogy a sajtó számára fontos infrastruktúra tervezése, kialakítása során végig egyeztettek az UEFA, az MLSZ és az MTVA szakembereivel, hogy a szabályoknak és a gyakorlati szempontoknak mindenben megfeleljenek a sajtókiszolgálás, a televíziós közvetítés létesítményei.

Az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György szerint a helyzet nem csak azért szívderítő tudósítói szempontból, mert a régi Népstadionban évtizedekig nem is létezett klasszikus, fedett sajtólelátó, sem sajtódolgozó-szoba, hanem most egyenesen olyan stadion létesült Budapesten, amely a sajtókiszolgálást tekintve is a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek felel meg. Ezekre már a nyitómeccsen, aztán jövő nyáron, az Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein biztosan szükség is lesz: a 180 munkahellyel, csomagmegőrzővel felszerelt sajtódolgozó-szoba,

sajtódolgozó

a tolmácsfülkékkel, rádióstúdiókkal ellátott, élőben kapcsolható sajtótájékoztató-terem,

sajtótájékoztató

a harmadik szinten, középen elhelyezett, közvetlen lifttel megközelíthető, ottjártunkkor bekábelezett médiatribün éppen olyan, mint amilyet Európa nagy stadionjaiban megszokhattunk. Az Eb kihívásainak megfelelő, hatalmas területet a közvetítőkocsiknak még ezután alakítják majd ki.

Aréna

 Küldöttségünk a Puskás Aréna sajtóbejáratánál

Baricsa Gábor, az MLSZ sajtóakkreditációt végző munkatársa elmondta, hogy a jövő pénteki Magyarország–Uruguay nyitómérkőzésre  nagy a túljelentkezés a média részéről is, néhány óra alatt csaknem négyszáz akkreditációs kérelem érkezett. A televíziós közvetítést az érintett két országon túl számos más helyen is átveszik a helyi csatornák, tette hozzá Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője, az UEFA médiabizottságának tagja. Nem UEFA-előírás, ezért nagy fegyvertény, hogy a sajtóbejárathoz közel kialakított első akkreditációs pont közelében, az Istvánmezei útnál több tucatnyi parkolóhely is a média képviselőinek a rendelkezésére áll. A bejárásra meghívott tapasztalt tudósítók a sajtóbejárattól az impozáns médiafogadó-téren, a dolgozószobán, az interjúterületen (mixed zone), a villáminterjú-sarkon (flash interview area) át a fotós kijáratig és a médiatribünig végigjárták a stadionnak a sajtó szempontjából fontos zónáit, helyiségeit, és azt állapíthatták meg, hogy nemcsak a szurkolókra és a játékosokra, a tudósítókra is olyan körülmények, olyan élmények várnak az új Puskás Aréna telt házas nyitómeccsén, amilyet idehaza talán még sohasem élhettek át.

 stadion

 Ebből a perspektívából látják majd a pályát a tudósítók 

Fotók: NS/Szabó Miklós

 

 

2019. november. 07.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>