Muhi András Pires filmje Európa legjobbja

A legjobb háromba került az AIPS Médiadíj  sportolói portrék kategóriájában, s meghívást kapott a június 12-i díjátadóra Muhi András Pires.

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség bejelentése szerint a kategóriában a legjobb három közé a magyar pályázón kívül az amerikai Moss William (My pursuit: Life, legacy & Jordan Burroughs, azaz Elfoglaltságom: Élet, örökség és Jordan Burroughs) és a kínai Niu Mengtung (Marbury: A Beijing boy, azaz Marbury: egy pekingi fiú) került. Mindez máris azt jelenti, hogy a Szilágyi Áronról készített, Egy mindenkiért című film ebben a kategóriában, az AIPS Médiadíjáért versengők között a legjobb európai film lett. (Az alkotás néhány napja Budapesten megkapta az Ezüstgerely-díjat is.)

Szép sikert ért el további két magyar pályázó. A dokumentumfilmesek versenyében Tihany Viktor a Gereben Lívia kosárlabdázóról készített, Amíg a vérem hajt! című filmjével, míg a fiatal fotóriporterek kategóriájában Szilágyi Anna Like whales, Mint a bálnák című képével a legjobb tíz közé került.

Az immár negyedik alkalommal meghirdetett AIPS Médiadíjakért, 11 kategóriában, rekordot jelentő 133 országból érkezett 1732 pályamű versengett. Az előzsűrizését az AIPS 24 tagú, öt kontinensről tapasztalt sportújságírókat felsorakoztató végrehajtó bizottsága végezte, ennek a grémiumnak dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke személyében magyar tagja is volt.

A díjátadásra június 12-én, a dohai Kalifa Stadionban kerül sor. Az aréna novemberben és decemberben nyolc labdarúgó-világbajnoki mérkőzésnek, köztük a „bronzmeccsnek” is otthont ad majd. A díjátadóra meghívást kapott Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, az AIPS Europe alelnöke, valamint dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja is.

 

AIPS3

2022. május. 24.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Csillag Péter Feleki-díjas

CSPH8697

Csillag Pétert Feleki László-díjjal tüntette ki a Magyar Sportújságírók Szövetsége a nyíregyházi kongresszuson. A Nemzeti Sport főmunkatársát Szöllősi György…

Tovább >>

Muhi András Pires filmje Európa legjobbja

AIPS3

A legjobb háromba került az AIPS Médiadíj  sportolói portrék kategóriájában, s meghívást kapott a június 12-i díjátadóra Muhi András…

Tovább >>

Díjátadó Szegeden

20220523_185346

Immár ötvenegyedik alkalommal adták át Csongrád-Csanád megye sportéletének meghatározó szereplőinek előző évi teljesítményük elismeréseként a Délmagyarország nevű napilap díjait….

Tovább >>

Nagyszerű magyar szereplés az AIPS Médiadíjáért kiírt pályázaton

AIPS Media

Két magyar film is a legjobb tíz közé jutott a maga kategóriájában az AIPS, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség immár negyedik…

Tovább >>

Szövetségünk tagjait is díjazták az idei Ezüstgerely-pályázaton

RTH_8882 (2)

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban kihirdették az Ezüstgerely 2022 – Sport a kortárs magyar művészetben elnevezésű pályázat díjazottjait, és…

Tovább >>