MSÚSZ-túra a Felvidéken

Szövetségünk tisztségviselőinek szerveztünk kirándulást a múlt hétvégén Felvidékre. Szombaton kora délután megnéztük a DAC-Nyitra (1-0) meccset és Dunaszerdahelyen csatlakoztak hozzánk az erre az alkalomra meghívott szlovákiai magyar sportújságírók is.
csoport_stadion_elott
Magyar sportújságírók a stadion előtt
Küldöttségünk a mérkőzés előtt találkozott Világi Oszkárral, a DAC tulajdonosával, akinek Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a Nagy Béla-program támogatásával megjelent Kubala című könyvet,Varró Krisztián monumentális munkáját és Puskás Ferenc aranyozott portréját ajándékozta.
Vilagi_szgy_Kubala
A meccset követően stadionkörúton vettünk részt Miklós Judit (a kép jobb szélén), a DAC-nál is tevékenykedő UEFA Media Officer vezetésével.
Nemo_Miklos_J_csoport_stadionban
Duducz_szgy
Szöllősi György Duducz Tiborral, a DAC öltözőjében, a magyar légió, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté szekrénye előtt
A sportújságíró küldöttség találkozott a mérkőzésre ugyancsak kilátogató Németh Krisztiánnal is. Az amerikai  Kansas Citynél befejezett idénye után a szabadságát töltő válogatott futballista a párja révén kötődik Dunaszerdahelyhez.
Nemo_Guszti
Németh Krisztián, szövetségünk első alelnökével, Mravik Gusztávval
A felvidéki kirándulás fontos eredménye, hogy az ez alkalomból összehívott szlovákiai magyar újságírókkal megállapodtunk, hogy amíg nem jön létre az erdélyihez, délvidékihez, kárpátaljaihoz hasonló saját szervezetük, az MSÚSZ megalapítja “Felvidéki Tagozatát”, hogy összefogja, segítse a szlovákiai magyar nyelvű sajtó munkatársait és biztosítsa számukra ugyanazokat a lehetőségeket, mint az MSÚSZ többi tagja számára. A távlati cél egy önálló felvidéki magyar újságíró-szövetség létrejötte, amelynek tagjai persze, a többi külhoni szövetséggel folytatott együttműködésünk példájára az MSÚSZ-ben is tagok lehetnének. A Felvidéki Tagozat történelmi rajtjánál jelen voltak: Álló István ( sportolunk.sk), Bőd Titanilla (Új Szó) Duducz Tibor (Nemzeti Sport), Gazdag József (Pátria Rádió), Kiss Balázs  (dac1904.sk, Pátria Rádió), Langschadl Mátyás (ma7.sk, Magyar7 hetilap), Lencsés Zoltán  (Új Szó) és nem tudott eljönni Dunaszerdahelyre, de támogatásáról biztosította a kezdeményezést a neves felvidéki író, újságíró, Batta György is. is.
Gazdag_J_Brucki_szgy
Gazdag József (balra), Őri B. Péter, az MSÚSZ főtitkára, Szöllősi György és Langschadl Mátyás
Az MSÚSZ-tisztségviselők túrája vasárnap a pozsonyi vár és a  belváros meglátogatásával zárult.
Fotók: Róth Tamás, Sus Róbert
 • FÖLDI Imre

  A 38. Magyar Sajtófotó-pályázaton a Sport egyedi kategóriában Földi Imre (Nemzeti Sport) szövetségünk tagja nyert.

 • 2020016 Az Év Sportolója Gála  Nemzeti Sport Török Attila

  Szöllősi György, MSÚSZ-elnök beszéde az Év Sportolója Gálán.

 • LOGO_2020-1

  Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy…

Tovább >>

Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>