MSÚSZ-küldöttség a kormányfőnél

OV_latogatas_2

 

A SPORTÚJSÁGÍRÓ-KONGRESSZUS 2016 nyitónapján Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta a Magyar Sportújságírók Szövetsége küldöttségét. Szöllősi György elnököt Novotny Zoltán tiszteletbeli elnök, az elnökségi tagok közül dr. Csisztu Zsuzsa, Mravik Gusztáv alelnök és Dénes Tamás titkár kísérte el, valamint az MSÚSZ -elnök kérésére a küldöttséggel tartott Vincze András, a Nemzeti Sport labdarúgórovatának vezetője, aki a tápiószentmártoni kongresszus alkalmából hétfőn este veheti át a Feleki-díjat. Részt vett a megbeszélésen Takács Mihály, a miniszterelnök sporttanácsadója is.

A kétórás egyeztetés elején Szöllősi György átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnöknek az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2016 díjátadóra szóló meghívót (59. alkalommal választják majd meg a sportújságírók az esztendő legjobb sportolóit, edzőit) 2017. január 12-ére a Nemzeti Színházba, majd a jelenlévők részletesen ismertették a több mint hatszáz tagú, különleges hagyományaira büszke MSÚSZ elnökségének programját, a sportújságíróknak az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott munkáját, társadalmi státuszát. Az MSÚSZ számos törekvésében (mint a Csillag Imre Ösztöndíjprogram vagy a médiakiszolgálás speciális infrastruktúrájának megteremtése az állami sportlétesítmény-fejlesztéseknél) számíthat a kormány segítségére, miközben a sajtó eszközei és a szövetség nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatai révén mindent megtesz a magyar sport nagy fejlesztési programjai és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat népszerűsítéséért.

Fotó: Miniszterelnökség

2016. május. 09.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Elhunyt Árok Ferenc

ÁrokFerenc

Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, aki szövetségünk Életműdíját kapta meg 2018…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>