Csányi Sándor volt a MSÚSZ vendége

Csányi Sándor a Magyar Sportújságírók Szövetségének szervezésében tartott háttérbeszélgetésen, amely a Molnár Dániel Klub keretében zajlott, sok mindenről beszélt. A jelenlegi kapitánykereséssel kapcsolatban annyit árult el az MLSZ elnöke, hogy harminc név ugyan most nincs a kalapban, de van olyan jelölt, “aki jónak tűnik”. Mint ismeretes, Dárdai Pál csak az év végéig vállalta a szakvezetői feladatokat.

Csányi Sándor kérdésre válaszolva azt mondta, egy év múlva nagyjából azzal lenne elégedett, ha a válogatott kiharcolná a 2016-os Európa-bajnokságon való szereplést, egy ötéves időszak végén pedig szeretné a magyar utánpótlás és bajnokság jelentős fejlődését látni, illetve azt, hogy több európai élcsapatban szerepel magyar játékos.

Az MLSZ-t 2010 óta irányító üzletember hangsúlyozta, az elnökség munkáját leginkább öt év múlva – amikor csaknem tíz éve lesz hivatalban – lehet majd megítélni. Ezzel kapcsolatban hozzátette, annak idején, többszöri visszautasítás után végül azért vállalta el az elnöki posztra való felkérést, mert úgy érezte, megvan a kellő támogatottság ahhoz, hogy előrelépjen a sportág. Az egyik legnagyobb problémaként említette a fiatalokkal foglalkozó edzők képzettségi szintjét, megfogalmazása szerint ugyanakkor ezen a téren hamarosan “drámai változások állnak be”, többek között egy online szakmai oldal és egy kézikönyv megjelenésével is. Megjegyezte, akár harmadára lehetne csökkenteni az utánpótlásban dolgozó edzők számát, de csak akkor, ha őket jól választják ki és megfelelő képzést kapnak. Csányi Sándor szerint a “magyar labdarúgás néhány hangadója felett eljárt az idő, ráadásul kissé belterjes is az egész”, egyúttal úgy vélte, sajnos sok olyan szakember van, aki sokra tartja magát, mégsem jönnek ki a kezei közül értékes játékosok.

Csányi Sándor kitért azokra a drukkerekre is, aki tiltakoznak a szurkolói kártya bevezetése ellen. Hangsúlyozta, törvény szabályozza, hogy a nézők csak azonosíthatóan léphetnek be a stadionba, a kártya pedig ennek a folyamatnak a felgyorsítását teszi lehetővé. “A szurkolói kártya csak annyit jelent, hogy nem a személyi igazolványt adják le, így harmadára csökken a jegykiadás ideje” – mondta az MLSZ elnöke hozzátéve, hogy ezekkel az adatokkal nem is lehet visszaélni, ugyanis a név mellett csak a születési helyet és időt kell megadni.

Csányi Sándor beszélt az előző szövetségi kapitány, Pintér Attila kinevezéséről is. Mint mondta, először Bölöni Lászlóval vették fel a kapcsolatot, aki azonban két-három hónapig elhúzta a tárgyalásokat, sokszor hetekre eltűnve. Hozzátette, Pintér Attila mellett nagyjából harminc szakember volt a jelöltek között, de köztük számos olyan, akit egyszerűen nem lehetett megfizetni. “Gondoljanak bele: a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében idejön valaki, két-három milliárd forintot keres, és még így sem biztos, hogy csapata kijut a következő tornára. Nem mertem ezt felvállalni és a pénzt is sajnáltam rá” – mondta Csányi Sándor.
(Forrás: MTI)

2014. október. 01.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>