Megtartotta közgyűlését az MSÚSZ, kitüntettük kollégáinkat

Megtartotta idei közgyűlését a Magyar Sportújságírók Szövetsége, a helyszín – a Budapesten is zajló labdarúgó Európa-bajnokságra is tekintettel – az UEFA hivatalos szurkolói zónájának VIP-részlege volt, a városligeti Műjégpálya épületében.

A közgyűlést ezúttal videoüzenetben köszöntötte dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, majd a szokásos formaságok után Szöllősi György elnök röviden kiegészítette az elnökség beszámolóját. Ezt, valamint a többi beszámolót is elfogadta a közgyűlés. Ezután került sor egy új elnökségi tag megválasztására, a főtitkári megbízatása miatt lemondó Dénes Tamás megüresedett elnökségi helyére Moncz Attila kandidált. A közgyűlés nagy többséggel megválasztotta.

Rövid szünet után kezdődött az ugyancsak hagyományos díjátadó ünnepsége.

Először a Futballtudor nevű, középiskolásoknak kiírt Eb-történeti vetélkedő első helyezettjeit, a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium immár érettségizett egykori diákjait, Bor Bernadettet, Kőszegi Gergőt és Kőszegi Szabolcsot ünnepeltük.

Lázár Bence-díjat kapott az esztendő legjobb televíziós szakkommentátoraként Bozsik Péter, az M4 Sport állandó szakértője. Az év fiatal újságírójaként Boskovics Jenő-díjat érdemelt ki Szilágyi Anna sportfotós, aki tavasszal elnyerte már az AIPS Médiadíját is a 30 év alatti sportfotósok kategóriájában.

Nívódíj-elismerésben részesült Szalmás Péter, a Magyar Olimpiai Bizottság fotóriportere a Karanténsport című fotósorozatáért; Tóth Bálint (M4 Sport) a Zaj a csendben című, a magyar labdarúgó-válogatottnak az idei Európa-bajnokságra való kijutásáról készült filmjéért; Somogyi Zsófia (Kossuth Rádió) Lukas Müller parasportolóval készített interjúáért; Mészáros Géza, az Új Néplap munkatársa a tragikus sorsú labdarúgóról, Szűcs Sándorról készített sorozatáért; Budapesti Futballmesék alkotóközössége (Csillag Nóra, Csillag Péter, Hegyi Tamás, Helle Maximilián, Szabóky Zsolt és Szeli Mátyás) a Nemzeti Sport Online felületén megjelent filmetüdsorozatért, valamint Faragó Richárd és Gallai László NFL című, az amerikaifutball első 100 évéről készített könyvükért.

Gyulai István-díjat kapott Bánki József, a Zöld és Fehér című magazin főszerkesztője; Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezető-riportere, Boros Miklós, a Kolozsvári Rádió munkatársa és a Nemzeti Sport helyi tudósítója; Szilágyi László, a Magyar Nemzet és a FourFourTwo újságírója; Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport egyik vezető szerkesztője és Vasvári Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs főmunkatársa.

Az MSÚSZ elnöksége Feleki László-díjjal tüntette ki Morvai Katalint, a Magyar Hírlap sportrovatának vezetőjét és Vobeczky Zoltánt, a Hír TV sportfőszerkesztőjét. Farkas József-díjas lett Kisbenedek Attila, az AFP francia hírügynökség, továbbá Mirkó István, a Magyar Nemzet fotóriportere.

Életműdíjat kapott Árvay Sándor, a tenisz-palya.hu portál alapító-főszerkesztője és a Magyar Teniszlexikon készítője, valamint Őri B. Péter, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo magazin szerkesztője, az MSÚSZ korábbi főtitkára.

2021. június. 17.

  • GTG

    Sportújságírók is szerepeltek a Puskás, a musical című előadásban, augusztus 18. és 20. között, a fővárosi Erkel Színházban.

  • SZZL

    Lövés Szarajevóban címmel írt könyvet Szentesi Zöldi László a Videoton labdarúgóklub 1984–1985-ös UEFA Kupa-menetelésének utolsó előtti állomásáról.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Magyar sajtófelelős egy nemzetközi szövetségnél

Mariann-Bardocz-Bencsik

  Szeptember 1. óta szövetségünk tagja, Bardocz-Bencsik Mariann  a Curling Világszövetség (World Curling Federation) kommunikációs csapatában dolgozik. A téli sportág világszövetségének…

Tovább >>

Az MSÚSZ idei díjazottainak méltatása

CSPH3485 díjazottak

A Magyar Sportújságírók Szövetségének hagyománya, hogy éves díjátadói után közzéteszi a kitüntetettek méltatását. Honlapunkon egybe közöljük az elhangzott laudációkat.  

Tovább >>

Bennfentes az oldalvonalon

Csillag Benedek

A mostani rekkenő hőségben jól jött egy Jaffa. Főleg, ha könyv és Csillag Péter írta. A napokban a budapesti…

Tovább >>

Elbúcsúztunk Várkonyi Sándortól

Varkonyi

 A Népsport korábbi rovatvezetője, a Foci 7 című lap főszerkesztője a…

Tovább >>