Megérkeztek a SEESJA-delegációk Siófokra

Hétfőtől csütörtökig Magyarország rendezi a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetségének (SEESJA) soron következő, 8. kongresszusát, melyen hazánkon, mint házigazdán kívül a soros elnök Észak-Macedónia, valamint Horvátország, Moldova, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Románia, Koszovó, Ciprus, Görögország és Törökország vesz részt. A kedden érkező török delegáció kivételével hétfőn valamennyien megérkeztek a siófoki helyszínre, a Hotel Azúrba.

A delegációk hivatalos köszöntésén túl még az első nap este sor került a kongresszus előtt hagyományosan megrendezett futballtorna sorsolására, melyet megtisztelt jelenlétével az olimpiai bajnok és ezüstérmes magyar futball-legenda, a 31-szeres válogatott, európai ezüstcipős Dunai Antal, aki  segédkezett a sorsolásnál, s a végén horvátul köszöntötte és kívánt jó játékot a jelenlévőknek.

SEESJA
Delegáltak, Dunai Antallal (balról a harmadik) Fotó: Cseh Péter

A nyolc csapat két csoportba került. A-csoport: Bulgária, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia. B-csoport: Románia, Horvátország, Moldova, Montenegró. Íme, a menetrend.

A futballtorna keddi, a kiliti sportpályán rendezendő csoportmeccsei után a délkelet-európai sportújságírók szakmai konferencián vesznek részt, melyen előad dr. Reinhardt Ákos, az EMMI sportállamtitkárságának sportirányítási és sportágfejlesztési főosztályának vezetője, Hegedűs Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nyugat-Balkán Főosztályának elemzője, dr. Dénes Tamás, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökségi tagja,és dr. Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) végrehajtó bizottsági tagja, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke.

A szakmai konferenciát követően kerül sor a SEESJA éves kongresszusára, melynek elnöke az észak-macedón Bosko Trpeski, valamint az első ízben házigazda MSÚSZ elnöke, a SEESJA végrehajtó bizottságának tagja, Szöllősi György.

Fotógaléria: http://sportujsagirok.hu/seesja-kongresszus-2019/

2019. október. 15.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>