Megérkeztek a SEESJA-delegációk Siófokra

Hétfőtől csütörtökig Magyarország rendezi a Délkelet-európai Sportújságírók Szövetségének (SEESJA) soron következő, 8. kongresszusát, melyen hazánkon, mint házigazdán kívül a soros elnök Észak-Macedónia, valamint Horvátország, Moldova, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Románia, Koszovó, Ciprus, Görögország és Törökország vesz részt. A kedden érkező török delegáció kivételével hétfőn valamennyien megérkeztek a siófoki helyszínre, a Hotel Azúrba.

A delegációk hivatalos köszöntésén túl még az első nap este sor került a kongresszus előtt hagyományosan megrendezett futballtorna sorsolására, melyet megtisztelt jelenlétével az olimpiai bajnok és ezüstérmes magyar futball-legenda, a 31-szeres válogatott, európai ezüstcipős Dunai Antal, aki  segédkezett a sorsolásnál, s a végén horvátul köszöntötte és kívánt jó játékot a jelenlévőknek.

SEESJA
Delegáltak, Dunai Antallal (balról a harmadik) Fotó: Cseh Péter

A nyolc csapat két csoportba került. A-csoport: Bulgária, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia. B-csoport: Románia, Horvátország, Moldova, Montenegró. Íme, a menetrend.

A futballtorna keddi, a kiliti sportpályán rendezendő csoportmeccsei után a délkelet-európai sportújságírók szakmai konferencián vesznek részt, melyen előad dr. Reinhardt Ákos, az EMMI sportállamtitkárságának sportirányítási és sportágfejlesztési főosztályának vezetője, Hegedűs Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nyugat-Balkán Főosztályának elemzője, dr. Dénes Tamás, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökségi tagja,és dr. Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) végrehajtó bizottsági tagja, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke.

A szakmai konferenciát követően kerül sor a SEESJA éves kongresszusára, melynek elnöke az észak-macedón Bosko Trpeski, valamint az első ízben házigazda MSÚSZ elnöke, a SEESJA végrehajtó bizottságának tagja, Szöllősi György.

Fotógaléria: http://sportujsagirok.hu/seesja-kongresszus-2019/

 • FÖLDI Imre

  A 38. Magyar Sajtófotó-pályázaton a Sport egyedi kategóriában Földi Imre (Nemzeti Sport) szövetségünk tagja nyert.

 • 2020016 Az Év Sportolója Gála  Nemzeti Sport Török Attila

  Szöllősi György, MSÚSZ-elnök beszéde az Év Sportolója Gálán.

 • LOGO_2020-1

  Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy…

Tovább >>

Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>