Magyar Telekom: tovább dobog a szív

 

 

Tcom2

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója

és Borkai Zsolt, a MOB elnöke

A riói magyar csapat létszáma elérheti vagy meg is haladhatja a londoniét – fejezte ki reményét Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Magyar Telekommal közösen a június 23-án, az olimpia nemzetközi napján tartott sajtótájékoztatón, amelyen a cég többek között bemutatta új támogatottjait.

A MOB-elnök emlékeztetett rá, hogy 20-22 sportágban lehet magyar induló, és összességében összejöhet a négy évvel ezelőtti 157-es létszám, illetve akár még nagyobb is lehet a csapat, ami azért is kiemelendő, mert Londonban a vízilabdázók mellett ott voltak a férfi kézilabdázók is, akik eleve növelték a létszámot.
    Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója gratulált a magyar labdarúgó-válogatott “nagyszerű szerepléséhez”.
“Az ország ma még focilázban ég, de alig több mint egy hónap múlva fellobban Rióban a láng, és megkezdődik a világ legfontosabb sporteseménye. Ilyenkor a versenyzőknek már pontos programjuk van, a sikerhez azonban elengedhetetlen a megfelelő háttér biztosítása is” – mondta, hangsúlyozva, hogy sportolók most is számíthatnak rájuk.
Emlékeztetett rá, hogy a Magyar Telekom a MOB platina fokozatú támogatója, s immár a hatodik ciklusban áll az olimpiai bizottság mögött.
    Mint mondta, a MOB, a Ferencváros labdarúgócsapata, a veszprémi kézilabdázók és az úszó Cseh László mellett új – egyéni – támogatottjaik vannak: az úszó Gyurta Dániel és Szilágyi Liliána, a paraúszó Adámi Zsanett és a kajakos Kammerer Zoltán vált ezúttal a Telekom Csapat tagjává. Előbbi kettő nem volt ott az eseményen, mert éppen a római Hét Domb versenyen vesz részt.

Borkai Zsolt is gratulált a magyar futballcsapatnak.

Borkai

“Régóta vártunk erre az érzésre. Remélem, ezzel a lendülettel eljutunk majd a riói olimpia végéig és sikeres csapattal jöhetünk haza” – mondta. Hozzátette, kevesebb mint 50 nappal a rajt előtt minden olyan kezdeményezés, amely ráirányítja az olimpiára figyelmet, jó és hasznos.

“Úgy érzem, az a lendület, amely ma Magyarországon a sport tekintetében van, ki fog tartani riói játékok végéig” – folytatta.

Bánhegyi Zsófia, a telekommunikációs cég csoportkommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy megújították a szurkolói szív kampányukat, melynek keretében a versenyzők kapnak egy-egy szívet, a szurkolók pedig egy alkalmazáson keresztül dobbanásokat küldhetnek nekik. Elmondta, hogy a labdarúgó-válogatott ferencvárosi játékosainál is van ilyen, és a drukkerek szerdáig 700 ezer szívdobbanást küldtek a futballistáknak.

A sajtóeseményen hét olimpikon kapott hét korábbi bajnoktól ilyen szívet: Kovács Zsófia tornász Kovács Ágnestől, Péni István sportlövő Hammerl Lászlótól, Kammerer Zoltán kajakos Hesz Mihálytól, Zsivoczky-Farkas Gyöngyi hétpróbázó Magyar Zoltántól, Csernoviczki Éva cselgáncsozó Kovács Istvántól, Tobai-Sike Renáta sportlövő Berki Krisztiántól és a paraúszó Adámi Zsanett Becsey Jánostól.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke azt mondta: fontosnak tartja, hogy a paralimpiáról is minél több szó essen.
“2024-ben olimpiát és paralimpiát is szeretnénk rendezni. Egységesen kell kezelni az olimpikonokat és paralimpikonokat, e nélkül nem lehet sikeres a pályázat” – tette hozzá.
Mint mondta jelenleg 37 tagú a magyar riói paralimpiai csapat, ez négy fővel több, mint Londonban volt, de az MPB-ben bíznak benne, hogy még pár kvóta összejöhet. (MTI)

Szabó

 

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke

és Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-elnökségi, valamint MOB-tag,

aki a szövetségünket  képviselte az eseményen

Fotók: Róth Tamás/MSÚSZ

2016. június. 24.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>

Gyászol az európai sportújságíró társadalom

Holzschuh

A halálhírről a Nemzeti Sport számolt be. Életének 78. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Rainer Holzschuh, az Európai Sportmagazinok Szövetsége…

Tovább >>

Az MSÚSZ elnökségének közleménye

szurkolok

  Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, teltházas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)…

Tovább >>