Lesz most is M4 Sport – Az Év sportolója gála!

M4 SPORT _AZ_EV_SPORTOLOJA_GALA_LOGO_2020

A Magyar Sportújságírók Szövetsége legutóbbi, online elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére megrendezi az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadót. Ezúttal azonban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nézők nélkül, virtuális díjátadásokkal és a fizikai találkozások számát minimálisra csökkentve. A január 11-én, hétfő estére tervezett magas színvonalú televíziós produkció a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban készül, neves díjátadókkal, a megszokott trófeával kitüntetett díjazottakkal és virtuális „vendégekkel”, műsorvezetővel. A műfaj adottságaiból fakad, hogy ez előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás lesz. Az erőforrásainkat ezúttal arra összpontosítjuk, hogy minél színvonalasabb programot, minél több, minél ötletesebb helyszínen fölvéve, minél több sztár megjelenésével állítsunk össze. A kreatív producer ezúttal is Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a műsorban pedig sztárfellépők mellett most is helyet kapnak a hazai rendezésű világversenyek, a magyar sportdiplomácia sikerei.

Csoport, gála

A pandémia miatt most majd nem készülhet a tavalyihoz hasonló csoportkép

Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter

Ebben az évben nagyon nehéz helyzetben volt a sportvilág, rengeteg verseny elmaradt, ennek ellenére a magyar sportolók sok nagyszerű teljesítményének örülhettünk, így, ahogyan 1958 óta minden esztendőben, a sportújságírók ezúttal 63. alkalommal is megválasztják az évlegjobbjait. Szokás szerint az MSÚSZ elnöksége állítja össze a kategóriák prominenseit. A fogyatékos sportolókra a paralimpiai bizottság tesz javaslatot, az új kategória, az Év sportpillanata-díj jelöltjeire pedig a gála névadó főszponzora, az M4 Sport, s itt majd a szurkolók és a szakírók közösen döntenek. Az Év e-sportolójára, valamint az Év szabadidős sporteseményére pedig pályázni lehet, s az MSÚSZ elnöksége dönt majd.

A labdarúgás korábbi külön kategóriáiban kiemelt partnerünk, az MLSZ kérésére nem hirdetünk győztest, ami mögött az a filozófia húzódik meg, miszerint a futballistáknak is az az igazi, a legnagyobb siker, ha az abszolút kategóriákban, a többi sportolóval, csapattal, edzővel, góllal összevetve szerepelnek sikeresen a sportág képviselői. Erre pedig az elmúlt évek egyre figyelemreméltóbb hazai eredményei ébresztenek reményt.

Az eddigiektől eltérően elképzelhető, hogy lesz olyan kategória, ahol a hagyományos tízes helyett ötös toplista lesz, a világjárvány miatt viszonylag kevés idei sportesemény miatt, ami a fogyatékosok sportjában kifejezetten nagy probléma volt. December végéig ugyanakkor még két jelentős eseményről lehet felkerülni a kiválasztottak közé, a női torna Eb-ről és a férfi kézilabda final fourról, amelyen Kölnben a Veszprém érdekelt. Ezt a négyes döntőt december 28-án és 29-én tartják, éppen ezért a hagyományos internetes voksolásra az eddigieknél kevesebb idő lesz, de arra éppen elég, hogy minden tagunk leadja érvényes szavazatát. Tehát: december 30-án kezdődik, s január 2-án fejeződik be.

Január 2-án szintén a szokásoknak megfelelően sajtótájékoztatót tartunk, természetesen virtuálisan, ahol ismertetjük a kategóriák első három-három helyezettjét.

A kategóriák: az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos sportágak), az Év csapata (az egyéni sportágakban), az Év edzője (itt ezúttal jelölt lesz egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző is), MSÚSZ-életműdíj, az Év e-sportolója, az Év szabadidősport eseménye, az Év fogyatékos sportolója (mivel nagyon levés esemény volt, a férfiakat, a nőket együtt díjazzuk, a csapatok között ezúttal nem hirdetünk győztest), az Év sportpillanata. Az Év Sportolója Gálán adjuk át az elismeréseket az idén egyik kiemelt támogatónk, a Mediaworks által szervezett „Késizek kézise” és „Pólósok pólósa” díj győztesének, minden idők legjobb magyar női és férfi kézilabdázójának, valamint vízilabdázójának.

További hírekért, érdekességekért, tudnivalókért, kérjük, kísérjék figyelemmel a szövetség honlapját, az MSÚSZ és a gála Facebook oldalát, valamint hírleveleinket.

MSÚSZ-elnökség

 

 

 

 

2020. december. 18.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>