Különleges programok, remek előadások

Jól sikerült dunai hajóúttal egybekötött vacsorával kezdődött a  Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az Európai Sportújságírók Szövetsége (AIPS Europe) által március 26. és 29.  között Budapesten rendezendő AIPS Europe SportMedia Summit Budapest 2017 sportújságírócsúcs.

JóVizer

 

A Ludwig hajón köszöntőt mondott Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, Marius Vizer, a megnyitó szponzorának, a Nemzetközi Judo Szövetség, illetve Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke is.

A több mint kétórás, remek hangulatú hajókirándulást nagyon élvezték a vendégek, akik  ezúttal is lenyűgözőnek találták a villanyfényben fürdő fővárost.

JóParlament

 

A második napon a Parlamentben kezdődött a program, ahol a vendégek idegenvezetés keretében ismerkedtek meg az Országházzal, s fogadta őket Dankó Béla (középen), országgyűlési képviselő, a Parlament SE futballcsapatának a tagja.

JóDankó

A Korona Hotelben tartott konferencián  több témakörben hangzottak el előadások. A sort Csurka Gergely, a FINA Média Bizottságának tagja kezdte. A prezentáció során a hallgatóság betekintést nyert a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kulisszái mögé, és közelebbről is megismerhette a sportesemény helyszíneit.

Csurka

Következett Jannisz Darasz, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szervezetének görög elnöke, aki a sportmédia jogairól beszélt, majd a diskurzusba Charles Camenzuli, az AIPS Europe máltai főtitkára, Marc Ventoillac (Franciaország) és David Naert (Belgium) is bekapcsolódott.

Darasz

 

Camenzuli

Nicolas Messner (Franciaország) a  2017-es budapesti cselgáncs-világbajnokság médiaigazgatója a vb előkészületeiről beszélt, majd Daniel Haas (Németország), a labdarúgó Bundesligában szereplő Mainz 05 médiacsapatának munkájáról számolt be.

 

nicolas

Haas

Nagy érdeklődés kísérte Novák Tamás oknyomozó újságíró fogadási csalásokról, a futball változásáról szóló előadását is, majd a témához kapcsolódó pódiumbeszélgetésben Gianni Merlo (a bal szélen ül), Predrag Milinkovics (áll), szerb küldött és Szöllősi György (jobbra) is részt vett.

Novák

 

Pódiumbeszélgertés

A negyedórás szemináriumokat Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára zárta, a téma az atlétikai Gyulai István Memorial volt, és szó esett a sportág magyar és nemzetközi helyzetéről is.

Gyulai

A több mint harminc országból érkezett sportújságírók ezután Telkibe látogattak, ahol a Magyar Labdarúgó-szövetség edzőközpontjában Dinnyés Márton (képünkön jobbra, balra Szöllősi György), az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője adott számukra tájékoztatást.

Dinnyés

A gazdag program Felcsúton ért véget, a  Pancho Arénában köszöntőt mondott Takács Mihály  (képünkön Gianni Merlóval), a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója, majd a vendégek az akadémiai körutat (Charles Camenzuli Puskás Ferenc tablója előtt) követően közös vacsora keretében beszélték át a nap történéseit.

 

Gianni

chalrles

Szöveg: Huber Tamás (az AIPS Young Reporter Program ösztöndíjasa)

Fotók: MSÚSZ/Mravik Gusztáv, Róth Tamás

Képgaléria itt.

2017. március. 28.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>

Gyászol az európai sportújságíró társadalom

Holzschuh

A halálhírről a Nemzeti Sport számolt be. Életének 78. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Rainer Holzschuh, az Európai Sportmagazinok Szövetsége…

Tovább >>

Az MSÚSZ elnökségének közleménye

szurkolok

  Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, teltházas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)…

Tovább >>