Különleges programok, remek előadások

Jól sikerült dunai hajóúttal egybekötött vacsorával kezdődött a  Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az Európai Sportújságírók Szövetsége (AIPS Europe) által március 26. és 29.  között Budapesten rendezendő AIPS Europe SportMedia Summit Budapest 2017 sportújságírócsúcs.

JóVizer

 

A Ludwig hajón köszöntőt mondott Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, Marius Vizer, a megnyitó szponzorának, a Nemzetközi Judo Szövetség, illetve Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke is.

A több mint kétórás, remek hangulatú hajókirándulást nagyon élvezték a vendégek, akik  ezúttal is lenyűgözőnek találták a villanyfényben fürdő fővárost.

JóParlament

 

A második napon a Parlamentben kezdődött a program, ahol a vendégek idegenvezetés keretében ismerkedtek meg az Országházzal, s fogadta őket Dankó Béla (középen), országgyűlési képviselő, a Parlament SE futballcsapatának a tagja.

JóDankó

A Korona Hotelben tartott konferencián  több témakörben hangzottak el előadások. A sort Csurka Gergely, a FINA Média Bizottságának tagja kezdte. A prezentáció során a hallgatóság betekintést nyert a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kulisszái mögé, és közelebbről is megismerhette a sportesemény helyszíneit.

Csurka

Következett Jannisz Darasz, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szervezetének görög elnöke, aki a sportmédia jogairól beszélt, majd a diskurzusba Charles Camenzuli, az AIPS Europe máltai főtitkára, Marc Ventoillac (Franciaország) és David Naert (Belgium) is bekapcsolódott.

Darasz

 

Camenzuli

Nicolas Messner (Franciaország) a  2017-es budapesti cselgáncs-világbajnokság médiaigazgatója a vb előkészületeiről beszélt, majd Daniel Haas (Németország), a labdarúgó Bundesligában szereplő Mainz 05 médiacsapatának munkájáról számolt be.

 

nicolas

Haas

Nagy érdeklődés kísérte Novák Tamás oknyomozó újságíró fogadási csalásokról, a futball változásáról szóló előadását is, majd a témához kapcsolódó pódiumbeszélgetésben Gianni Merlo (a bal szélen ül), Predrag Milinkovics (áll), szerb küldött és Szöllősi György (jobbra) is részt vett.

Novák

 

Pódiumbeszélgertés

A negyedórás szemináriumokat Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára zárta, a téma az atlétikai Gyulai István Memorial volt, és szó esett a sportág magyar és nemzetközi helyzetéről is.

Gyulai

A több mint harminc országból érkezett sportújságírók ezután Telkibe látogattak, ahol a Magyar Labdarúgó-szövetség edzőközpontjában Dinnyés Márton (képünkön jobbra, balra Szöllősi György), az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője adott számukra tájékoztatást.

Dinnyés

A gazdag program Felcsúton ért véget, a  Pancho Arénában köszöntőt mondott Takács Mihály  (képünkön Gianni Merlóval), a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója, majd a vendégek az akadémiai körutat (Charles Camenzuli Puskás Ferenc tablója előtt) követően közös vacsora keretében beszélték át a nap történéseit.

 

Gianni

chalrles

Szöveg: Huber Tamás (az AIPS Young Reporter Program ösztöndíjasa)

Fotók: MSÚSZ/Mravik Gusztáv, Róth Tamás

Képgaléria itt.

2017. március. 28.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>